همدان- ایرنا- عملیات اجرایی طرح آبرسانی به ۳۷ روستای زیر پوشش مجتمع سد کلان شهرستان ملایر با اعتباری بالغ بر ۱۵ میلیارد و ۶۲۸ میلیون تومان روز چهارشنبه و همزمان با ایام دهه فجر طی آیینی با حضور جمعی از مسئولان استانی و شهرستانی آغاز شد.

به گزارش ایرنا؛ سرپرست فرمانداری ویژه ملایر در آیین افتتاح و کلنگ‌زنی پروژه‌های آب و فاضلاب شهرستان ملایر در روستای جوراب، اظهار داشت: معدل ملایر در حوزه احداث مجتمع‌های آبرسانی از سایر شهرهای استان همدان پایین‌تر بود که با پیگیری‌های انجام شده مجوز احداث پنج مجتمع آبرسانی برای این شهرستان اخذ شد.

«حسین فارسی» با بیان اینکه ملایر پیش از این تنها دارای یک مجتمع آبرسانی دهلق بود، افزود: دهه فجر سال گذشته مجتمع آبرسانی سردار سلیمانی روستای علی‌آباد دمق افتتاح شد و احداث مجتمع آبرسانی سد کلان نیز در دستور کار قرار گرفت.

وی ادامه داد: برای آبرسانی به ۳۷ روستای مجتمع سد کلان بیش از ۱۵ میلیارد و ۶۲۸ میلیون تومان اعتبار هزینه خواهد شد که ۲۱ هزار و ۵۰۰ نفر جمعیت و چهار هزار و ۵۳۱ خانوار را زیر پوشش قرار می‌دهد.

به گفته فارسی، همزمان با ایام دهه فجر ۱۴۰ پروژه با اعتباری بالغ بر یک‌هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان در شهرستان ملایر افتتاح و یا عملیات اجرایی آنها آغاز شده است.

نماینده مردم ملایر در مجلس شورای اسلامی نیز با تاکید بر اینکه روستاهای این شهرستان باید از آب آشامیدنی سالم بهره‌مند شود، گفت: سد کلان ظرفیت عظیمی در استان همدان است که امیدواریم با اجرای این پروژه طی یکی ۲ سال آینده، شاهد تامین آب شرب روستاهای زیرپوشش مجتمع سد کلان باشیم.

حجت الاسلام «احد آزادیخواه» با اشاره به اقدامات انجام شده برای اخد مجوز احداث مجتمع‌های آبرسانی روستایی در این شهرستان، تاکید کرد: روند اجرایی مجتمع آبرسانی سد کلان باید نسبت به سایر پروژه‌ها در استان از سرعت بیشتری برخوردار باشد.

دیگر نماینده مردم ملایر در مجلس شورای اسلامی نیز با اشاره به تلاش‌های انجام شده برای تامین اعتبار احداث مجتمع‌های آبرسانی روستایی، گفت: در کل کشور برای حدود یکصد مجتمع آبرسانی روستایی اعتبار مصوب شد که در تلفیق بودجه امسال برای چند مجتمع آبرسانی بزرگ ملایر نیز مجوز داده شده است.

«هادی بیگی‌نژاد» با بیان اینکه مجتمع آبرسانی سد کلان با ۳۷ روستای زیر پوشش در مدت زمان پنج سال اجرا می‌شود، افزود: این پروژه در طرح های سفر رییس جمهور به استان همدان نیز قرار داده شده و اعتبار آن برای ۲ سال آینده تامین شده است.

بیگی‌نژاد افزود: با وجود تحریم‌ها، تنگناهای مالی و فشارهای اقتصادی که دشمنان علیه نظام جمهوری اسلامی تحمیل می‌کنند، معدل ایران از نظر گازرسانی، برق‌رسانی و سایر خدمات بالاتر از سایر کشورها است و در بسیاری شاخص‌ها جزء برترین‌های دنیا هستیم.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان همدان نیز در این آیین اظهار داشت: برای آبرسانی به روستاهای مجتمع سد کلان ۳۳ باب مخزن ذخیره آب با حجم سه هزار و ۹۳۵ مترمکعب، ۹ باب ایستگاه پمپاژ و ۱۱۰ کیلومتر خط انتقال آب شرب احداث و ۱۳۲ کیلومتر شبکه توزیع آب اصلاح می‌شود.

«فرهاد بختیاری‌فر» افزود: همزمان عملیات اجرایی ۹ پروژه اصلاح شبکه و انشعاب آب شرب ۱۰ روستا، خط انتقال آب شرب روستای حاجی آباد، احداث مخزن آب روستای علمدار علیا، اصلاح شبکه و انشعابات آب شهر ازندریان و سامن، حفر و تجهیز چاه آب شرب روستاهای حرم‌آباد و مهدی‌آباد نیز با بیش از ۱۷۰ میلیارد تومان آغاز شده است.

به گفته وی، علاوه بر این اصلاح شبکه و انشعابات آب شرب روستای آورزمان با بیش از یک میلیارد و ۳۹۲ میلیون تومان و اصلاح شبکه و انشعابات آب شرب، تجهیز و فنس‌کشی چاه روستای نمازگاه با اعتباری بیش از ۳۷۲ میلیون تومان نیز به بهره برداری رسید.

به گزارش ایرنا؛ در حال حاضر ۱۳۴ روستای شهرستان ملایر با جمعیتی حدود ۲۵ هزار خانوار زیر پوشش خدمات آب و فاضلاب روستایی است.