رشت - ایرنا - ریس فدراسیون ورزشهای نابینایان و کم بینایان گفت: ورزشکاران این فدراسیون نیازی به ترحم ندارند اما به توجه و بودجه خاص نیاز دارند.

محمد مظلومی عصر دوشنبه در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا در رشت اظهار داشت: با توجه به وضعیت جسمانی ورزشکاران این فدراسیون ، تردد برای ورزشکاران مشکل است و به همین دلیل باید شرایط بهتری را به خصوص برای بانوان فراهم کرد تا این قشر از جامعه بیشتر در امر ورزش مشغول شوند .

وی که برای حضور در انتخابات ریاست هیات ورزشهای نابینایان گیلان به رشت سفر کرد، ادامه داد: با وجود اینکه بین یک تا یک و نیم درصد از جامعه را نابینایان تشکیل می‌دهند، نیاز است تا شرایط بهتری فراهم شود تا این قشر که اوقات فراغت زیادی دارند، به ورزش بپردازند البته هم اینک این فدراسیون در هشت رشته در  هر ۲ بخش بانوان و آقایان در ورزش فعالیت دارد و در تعدادی از رشته‌ها نیز، عناوین قهرمانی جهان را دراختیار داریم.

رییس فدراسیون ورزشهای نابینایان و کم بینایان افزود: از سوی دیگر هم‌اینک در ۱۱ استان کشور، سالن اختصاصی برای ورزشکاران نابینا و کم بینا موجود است تا ورزشکاران رشته‌های مختلف در یک مکان به ورزش مشغول شوند و انتظار داریم که چنین اماکنی در سایر استانها به خصوص در گیلان نیز دایر شود.

مظلومی اضافه کرد: این در حالی است که رئیس جمهور نگاه ویژه‌ای به ورش نابینایان دارد و طبق مصوبه شورای انقلاب فرهنگی، هشت وزارتخانه، استانداری‌ها، شهرداری‌ها و بخشداری‌ها موظفند ورزش رایگان را در اختیار معلولین و نابینایان قرار دهند.

وی بیان کرد: با توجه به اینکه ورزشکاران این فدراسیون چندان نمی‌توانند در ورزش همگانی حضور یابند، علاوه بر فراهم آوردن شرایط ویژه برای این قشر از جامعه، باید حضور آنان در بخش ورزش قهرمانی پررنگ‌تر شود.

وی خاطرنشان کرد: همچنین فدراسیون در طول سال مسابقات قهرمانی زیادی را در رشته‌های مختلف برگزار می‌کند و هیاتهای استانها نیز برای حضور در این مسابقات، نیازمند کمک و بودجه هستند که در این راستا تقاضا دارم تا مسئولان و افراد نیکوکار به ورزش معلولین و نابینایان کمک بیشتری داشته باشند و همچنین بودجه ورزش معلولین و نابینایان کارشناسی واقعی شود.

برای افزایش مدال در مسابقات پاراآسیایی چین حضور می‌یابیم

رییس فدراسیون ورزشهای نابینایان و کم بینایان در ادامه به مهمترین برنامه‌های این فدراسیون اشاره و اظهار کرد: در رقابتهای پارالمپیک توکیو هشت ورزشکار نابینا و کم بینا در کاروان ورزشی ایران حضور داشتند که خوشبختانه این ورزشکاران موفق به کسب چهار مدال طلا و ۲ مدال نقره شدند.

مظلومی افزود: همچنین رشته پاورلیفتینک نابینایان ما قدرت بلامنازع در جهان است و ۱۰ دوره عنوان قهرمانی مسابقات جهان را دراختیار داریم که در این بین، استان گیلان با داشتن ورزشکاران زبده و ملی پوش، یکی از قطب‌های برتر کشور در این رشته بشمار می‌رود.

وی ادامه داد: هم‌اینک نیز تیمهای خود را برای حضور در رقابتهای ورزشی پاراآسیایی ۲۰۲۲ چین آماده می‌کنیم و تمام تلاش خود را بکار خواهیم بست که نسبت به دوره گذشته، مدال‌های بیشتری را کسب کنیم.

وی اضافه کرد: در رقابتهای پاراآسیایی دوره گذشته که در جاکارتای اندونزی برگزار شد، وررزشکاران نابینا و کم‌بینای ایران با درخشش خود توانستند ۱۵ مدال طلا کسب کنند و هدف ما این است که این تعداد مدال طلا را در بازیهای آسیایی ۲۰۲۲ چین افزایش دهیم.

رییس فدراسیون ورزشهای نابینایبان و کم‌بینایان خاطرنشان کرد: در رقابتهای بازیهای پاراآسیایی ۲۰۲۲ ، در رشته‌های فوتبال پنج نفره و شنا در بخش آقایان و در رشته‌های گلبال ، شطرنج و دو و میدانی در هر ۲ بخش بانوان و آقایان حضور خواهیم یافت که هم اکنون نیز اردوهای تیمهای ملی در حال برگزاری است.

انتخابات ریاست هیات ورزشهای نابینایان و کم‌بینایان استان گیلان روز دوشنبه در رشت برگزار شد که در نهایت مسعود کارگر با کسب ۱۵ رای از ۲۴ آرای ماخوذه ، برای سومین دوره متوالی به عنوان رییس این هیات در گیلان انتخاب شد.