میرصمد سیدموسوی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: به علت اینکه بهره برداری از مراتع در کشور و به تبع آن، استان از نظم خاصی برخوردار نبود، طرح های مرتع داری اجرایی شده است.
وی اضافه کرد: طبق قانون تمامی بهره برداران در صورتی که بخواهند از مرتع استفاده کنند، تحت عنوان طرح های مرتع داری باید از این امکان بهره مند شوند.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری آذربایجان غربی ادامه داد: طرح های مرتع داری پایه و اساس مدیریت عرصه های مرتعی کشور هستند و در این طرح ها پروژه های اجرایی، اصلاح و حفاظتی پیش بینی شده است.
سیدموسوی گفت: پیش از اجرای طرح های مرتعداری، دامداران احساس مالکیت در خصوص مراتع نمی کردند که برای رفع این مشکل، یک قراردادهایی منعقد می شود که دامداران احساس مالکیت کنند و علاوه برآن، تضمینی می شود که دامدار بداند که در ۳۰ سال، مثل ملک خصوصی خودشان از مرتع استفاده کند.
وی افزود: ایجاد تعادل دام و مرتع و ایجاد انگیزه و اشتیاق برای دامداران به منظور مشارکت در مرتع داری مناسب از اهداف اجرای این طرح است.
وی اضافه کرد: اگر دامداران، پروانه چرا استفاده کنند، باید عوارض پرداخت کنند ولی در طرح های مرتع داری، استفاده شان رایگان است و عوارضی از دامدار اخذ نمی شود.
به گزارش ایرنا، آذربایجان غربی ۲ میلیون و ۶۵۰ هزار هکتار مرتع دارد که از این میزان، نیم میلیون هکتار به بهره برداران محلی در قالب قراردادهای محلی واگذار شده است.