میرصمد سیدموسوی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در میاندوآب اظهار داشت: در آذربایجان غربی ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار هکتار منابع ملی وجود دارد که تاکنون برای یک میلیون و ۳۰۰ هزار هکتار آن طرح مرتعداری تهیه شده است.
وی با بیان اینکه از این میزان نیز ۵۰۰ هزار هکتار به بهرهبرداران محلی استان واگذار شده، اضافه کرد: در میاندوآب نیز ۲ طرح مرتعداری به مساحت ۶ هزار و ۲۷ هکتار پس از منعقد در یکی از دفترخانه های اسناد رسمی این شهرستان به بهرهبرداران تحویل شد.
وی با بیان اینکه از نظر قانونی اگر بهرهبرداری درصدد استفاده از مرتع باشد، باید در قالب طرح مرتعداری از آن استفاده کند، اظهار کرد: قراردادهایی که در دفاتر اسناد رسمی منعقد میشود، شیوه مرتعداری در قالب یک جلد کتابچه ضمیمه آن است که تمام طرحهای اجرایی و اصلاح مرتع در آن آورده شده و باید توسط خود بهرهبرداران اجرایی شود.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری آذربایجان غربی ادامه داد: حفاظت از مرتع، حفظ پوشش گیاهی، حفاظت از آب و خاک مرتع و همچنین کمک به افزایش درآمد و تولید دامداران محلی از اهداف دیگر این طرح است.
سیدموسوی با اشاره به اینکه از مراتع براساس اصول علمی استفاده نمیشود، اظهار داشت: همچنین عدم توجه به ظرفیت مرتع و همچنین عدم رعایت زمان ورود و خروج دام به آن، موجب آسیبهایی به مراتع شده که در واگذاری آن به بهرهبرداران، آنان متعهد میشوند که براساس کتابچه ضمیمه شده در قرارداد عمل کنند.
وی بیان کرد: در صورت رعایت موارد تاکید شده در این کتابچه به یقین در بازدهی و حفظ مرتع مفید واقع خواهد شد.
وی افزود: با اجرای این طرح نیز عوارض سالانه مرتعداری از بهره برداران دریافت نخواهد شد.
به گزارش ایرنا، آذربایجان غربی ۲ میلیون و ۷۵۰ هزار هکتار عرصه ملی دارد که از این میزان ۲ میلیون و ۶۵۰ هزار هکتار مرتع است.
نظر شما