تهران- ایرنا - اندونزی به دنبال راه اندازی یک خط تولید واکسن داخلی کرونا در ماه اوت (شهریور) می باشد که در حال حاضر در مرحله اول کارآزمایی بالینی قرار دارد.

به گزارش روز یکشنبه ایرنا از روزنامه «جاکارتاپست»، تحلیل گران اندونزی معتقدند تولید واکسن داخلی کرونا پیشرفت مهمی برای کشور به حساب می آید، کشوری که تاکنون بیش از ۶۵ درصد جمعیت واجد شرایط آن در برابر ویروس کرونا به طور کامل واکسینه شدند.

تحقیقات زیادی بر روی واکسن جدید که نام آن از روی رنگ پرچم شهروندان اندونزی الهام گرفته شده است انجام شده و این واکسن توسط پایگاه سورابایا دانشگاه ایرلانگا و شرکت داروسازی داخلی بیوتیس اندونزی تولید شده است.

برپایه این گزارش، مرحله اول کارآزمایی بالینی برای ایمن بودن واکسن بر روی ۹۰ داوطلب از ۹ فوریه آغاز شده است و مرحله دوم در ماه مارس با ۴۰۵ داوطلب و سومین مرحله نیز در ماه آوریل با شرکت بیش از ۵ هزار داوطلب انجام خواهد شد. 

مراحل بعدی کارآزمایی این واکسن که از نوع واکسن های غیرفعال می باشد در صورتی انجام خواهد شد که واکنش ایمنی بدن در برابر ویروس را برانگیزد. 

«فدیک عبدل رانتام» سرپرست تیم تحقیقات این واکسن در دانشگاه ایرلانگا بدون اینکه به سویه خاصی از کرونا اشاره کند در مصاحبه با خبرنگاران گفت: واکسن ذکر شده در برابر سویه های جهش یافته ویروس کرونا موثر است. در تحقیقات ابتدایی در مرحله آزمایش حیوانی این واکسن در برابر سویه دلتا بیش از ۸۵ درصد موثر بوده است. 

اندونزی در حال حاضر با موج سوم همه گیری ویروس کرونا با سویه جهش یافته اومیکرون که در سراسر این مجمع الجزایر گسترش یافته دست و پنجه نرم می کند. روز گذشته ۵۹ هزار و ۳۸۴ مورد ابتلای جدید و ۱۵۸ مورد مرگ ثبت شده است. در مجموع شمار مبتلایان به ویروس از ابتدای همه گیری کرونا به بیش از ۵ میلیون نفر رسیده است که در این میان بیش از ۱۴۶ هزار نفر نیز جان خود را از دست دادند.