مشهد- ایرنا- مدیر کل دامپزشکی خراسان رضوی گفت: طرح تشدید نظارت‌های بهداشتی این اداره کل بر مراکز تولید، توزیع و عرضه فرآورده‌های خام دامی در ایام نوروز و ماه رمضان از ۱۶ اسفند ماه جاری در این استان آغاز شد.

دکتر جواد اعلمی روز دوشنبه در نشست خبری افزود: این طرح مدت ۲ ماه توسط ۱۱۶ گروه نظارت شامل ۳۴ گروه ثابت و ۸۲ گروه سیار در استان خراسان رضوی اجرا می‌شود.

وی ادامه داد: همچنین در اجرای این طرح ۲۳۲ کارشناس بهداشتی بر بیش از ۱۸ هزار مرکز تولید، توزیع و عرضه فرآورده‌های خام دامی استان شامل مراکز تولید، کارگاه‌های بسته بندی، مراکز نگهداری فراورده‌ها، سردخانه‌ها، مراکز عرضه مانند رستوران‌ها، هتل‌ها، کترینگ‌ها و آشپزخانه‌ها، مراکزی که به نحوی با فراورده‌های خامی در تولیداتشان سرو کار دارند و خودروهای ویژه حمل دام و فراورده‌های دامی، نظارت می‌کنند.

مدیرکل دامپزشکی خراسان رضوی گفت: از این تعداد ۱۵ گروه ثابت با ۳۸ کارشناس در مشهد بر مراکز تولید، توزیع و عرضه فرآورده‌های خام دامی نظارت دارند.

وی افزود: در اجرای طرح تشدید نظارتی، سازمان‌های مختلف شامل استانداری خراسان رضوی، جهاد کشاورزی استان، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، دستگاه قضایی و تعزیرات حکومتی استان مشارکت و همکاری دارند.

دکتر اعلمی ادامه داد: از زائران و مجاوران بارگاه مطهر حضرت امام رضا (ع) می‌خواهیم گوشت و دیگر فرآورده‌های خام دامی مورد نیاز خود را از مراکز مجاز تحت نظارت دامپزشکی دارای مهر بهداشتی و برچسب تاییدیه دامپزشکی تهیه کرده و از خرید گوشت از افراد دوره گرد و خودروهای فاقد هویت، پرهیز کنند.

مدیرکل دامپزشکی خراسان رضوی با بیان اینکه سامانه‌های مختلف از جمله سامانه قرنطینه و سامانه نظارت و بهداشت برای اطلاع رسانی و نظارت‌های لازم فعال هستند گفت: از شهروندان درخواست می‌کنیم در امر نظارت همکاری کنند و هرگونه تخلف در تولید یا عرضه فرآورده‌های خام دامی را با شماره ۱۵۱۲ یا سامانه پیامک ۳۰۰۰۰۱۵۱۲ اطلاع دهند تا رسیدگی لازم صورت گیرد.

فعالیت ۲۰۰ نفر ذبح کننده در دامپزشکی خراسان رضوی

مسوول دفتر نمایندگی ولی فقیه در اداه کل دامپزشکی خراسان رضوی نیز در این نشست از بازرسی و کنترل تیم نظارتی بر ذبح شرعی دام و طیور در استان خبر داد و گفت: تمامی مرغ ها در مراکز تولید به صورت دستی ذبح می شوند و سیتم مکانیزه در این امر دخالتی ندارد و هم اکنون بیش از ۲۰۰ نفر ذبح کننده این امر را در استان برعهده دارند.

حجت الاسلام و المسلمین محمد حسن شورورزی عرضه و فروش هرگونه آبزیان حرام گوشت را اقدام غیرقانونی و غیرشرعی دانست و افزود: از شهروندان عزیز درخواست می‌کنیم تا زمانی که از حلال بودن آبزیان مطمئن نشده‌اند، از آن استفاده نکنند.

نگهداری لاشه دام در دمای صفر تا چهار درجه راه جلوگیری از ابتلا به بیماری تب کریمه کنگو است

رییس اداره نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی اداره کل دامپزشکی خراسان رضوی نیز در این نشست در خصوص کشتارهای غیر مجاز گفت: در ایام نوروز مردم باید گوشت مصرفی دارای مهر و برچسب دامپزشکی تهیه کنند و هرگونه کشتار خارج از کشتارگاه های دامپزشکی غیر قانونی و غیر بهداشتی است.

دکتر محمود قربان زاده افزود: برای جلوگیری از ابتلا به بیماری‌های مشترک بین انسان و دام به ویژه بیماری تب کریمه کنگو که از کبد دام به انسان منتقل می‌شود، لاشه دام کشتار شده و آلایش آن باید دستکم ۲۴ ساعت در دمای بین صفر تا چهار درجه سلسیوس یا دمای یخچال نگهداری شود.

وی ادامه داد: در ایام نوروز برای خرید ماهی سالم باید  توجه داشت که وضعیت یخپوشانی ماهی‌ها در مراکز توزیع فراورده های دامی به خوبی صورت گرفته باشد، چشم ماهی محدب و برآمده باشد، آبشش‌های ماهی رنگ قرمز روشن داشته باشد و کدر نباشد و بوی طبیعی علف‌های دریایی را بدهد.

محمد رشتی باف معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان خراسان رضوی نیر در این نشست از تکذیب تزریق هورمون به دام و طیور خبر داد و گفت: بر اساس درخواست مراکز تولید طیور، آنتی بیوتیک برای دام‌ها تجویز می‌شود.

در این نشست مانور طرح تشدید نظارت بهداشتی دامپزشکی استان خراسان رضوی به صورت نمادین برگزار شد.

۱۰ درصد جمعیت دام کشور به ظرفیت ۱۵ میلیون راس متعلق به خراسان رضوی است. سالانه ۷۶ هزار تن گوشت قرمز، ۱۵۳ هزار تن گوشت سفید و ۱۴۰ هزار تن تخم‌مرغ در این استان تولید می‌شود.

استان ۶ میلیون و ۸۷۰ هزار نفری خراسان رضوی در تولید گوشت قرمز، گوشت سفید و تخم‌مرغ رتبه‌های نخست تا سوم کشور را به خود اختصاص داده است.