دکتر جواد اعلمی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: طرح تشدید نظارت بر تولید و عرضه فرآوردههای خام دامی دامپزشکی خراسان رضوی از ۱۵ اسفندماه سال گذشته با فعالیت ۱۱۶ گروه دامپزشکی و ۲۳۲ بازرس و کارشناس آغاز شده است و تا پایان تعطیلات نوروزی ادامه دارد.
وی ادامه داد: از ابتدای اجرای این طرح تا پایان ایام نوروز ۱۶ هزار و ۵۰۰ مورد بازدید از مراکز تولید و عرضه فرآوردههای خام دامی در استان خراسان رضوی انجام شده است.
مدیر کل دامپزشکی خراسان رضوی گفت: همچنین طی مدت یاد شده ۱۶۴ پرونده قضایی در استان تشکیل و متخلفان به مراجع قضایی معرفی و ۶ مرکز تولید و عرضه فراورده های خام دامی غیر بهداشتی پلمب شدهاند.
اعلمی افزود: با توجه به ضرورت تامین سلامت و امنیت غذایی زائران و مجاوران بارگاه رضوی، هیچگونه اغماضی با متخلفان صورت نمیگیرد و با افرادی که امنیت و سلامت غذایی جامعه را به مخاطره بیندازند با همکاری دستگاه قضایی به شدت برخورد میشود.
وی ادامه داد: همچنین از آغاز اجرای طرح نوروزی دامپزشکی در خراسان رضوی و نظارت این مجموعه بر کشتارگاههای طیور تا پایان نوروز، بیش از ۱۴ هزار تن گوشت مرغ حاصل ذبح افزون بر ۸ میلیون و ۱۱۷ هزار قطعه طیور تولید شده است.
مدیر کل دامپزشکی استان خراسان رضوی بیان کرد: در همین چهارچوب تاکنون ۶۷ هزار قطعه از لاشههای طیور کشتار شده در استان به دلیل غیربهداشتی بودن از چرخه مصرف حذف شده است.
دکتر اعلمی اضافه کرد: همچنین در همین مدت و با نظارت کارشناسان دامپزشکی پنج هزار و ۳۰۰ تن گوشت قرمز در کشتارگاههای دام استان خراسان رضوی تولید و روانه بازار مصرف شده است.
مدیر کل دامپزشکی استان خراسان رضوی با تاکید بر اهمیت گزارشهای مردمی در کشف و ضبط موارد غیرمجاز و نیز ارتقای سطح بهداشت عمومی از کلیه شهروندان خواست تا در صورت مشاهده موارد یادشده و یا سایر تخلفات در عرضه فرآوردههای خام دامی، مراتب را با سامانه ۱۵۱۲ و شبکههای دامپزشکی در شهرستانها اطلاعرسانی کنند.
۱۰ درصد جمعیت دام کشور به ظرفیت ۱۵ میلیون راس متعلق به خراسان رضوی است و سالانه ۷۶ هزار تن گوشت قرمز، ۱۵۳ هزار تن گوشت سفید و ۱۴۰ هزار تن تخممرغ در این استان تولید میشود.
استان ۶ میلیون و ۸۷۰ هزار نفری خراسان رضوی در تولید گوشت قرمز، گوشت سفید و تخممرغ رتبههای نخست تا سوم کشور را به خود اختصاص داده است.
نظر شما