به گزارش ایرنا، در این مراسم که از عصر امروز شنبه به همت اداره کتابخانه های عمومی وبا همکاری اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان خلخال و با حضور جمعی از نویسندگان، ادبا و شعرای خلخال در محل سالن مطالعه کتابخانه عبدالرحیم خلخالی برگزار شد، آثار به جای مانده از این شاعر نام آور کشورمان معرفی و مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی خلخال در این مراسم با تجلیل از تلاش نویسندگان کتاب این شهرستان در تلاش برای حفظ غنی فرهنگی و ادبی این منطقه اظهار کرد: در سال جاری ۱۰ جلد کتاب جدید نوشته شده توسط نویسندگان کتاب خلخال رونمایی و معرفی شده است.
رویا کاظمی گفت: با هدف حمایت از ناشران و نویسندگان کتاب های مربوط به حوزه شعر و ادب ، ۵۰ درصد از مجموع آثار منتشر شده هنرمندان منطقه با ۳۰ درصد تخفیف روی جلد توسط این اداره خریداری می شود.
رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی خلخال اظهار داشت: خرید آثار نویسندگان، شعرا و ناشران کتاب در صورتی است که نویسندگان آثار خود را با استفاده از امکانات چاپ و نشر بومی داخل استان اردبیل به چاپ رسانده باشند.
وی با بیان اینکه هم اکنون ۲ انجمن شعر و ادب در خلخال فعال بوده و از امکانات موجود مجتمع فرهنگی و هنری اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی بهره میبرند، از ارائه تسهیلات بانکی به نویسندگان در سال جاری خبر داد.
کاظمی از تلاش برای بیمه نویسندگان و فعالان فرهنگی، هنری و قرآنی خلخال در سال جاری اشاره کرد و گفت: از زمان فعالیت صندوق بیمه هنرمندان بیشتر فعالان در عرصه فرهنگ، هنر، شعر، ادب، نمایش، تئاتر و سینمای منطقه زیر پوشش این بیمه قرار گرفته اند.
وی اظهار کرد: همدلی و همبستگی انجمنهای فرهنگی و هنری خلخال موجب پیشرفت کارهای مربوط به این حوزه همچنین انجام حمایتهای لازم از سوی اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی از فعالان عرصه فرهنگ وادب در این شهرستان در سالهای اخیر شده است.
جمالالدین ابومحمّد الیاس بن یوسف بن زکی بن مؤیَّد متخلص به نظامی و نامور حکیم نظامی، شاعر و داستانسرای ایرانی پارسیگوی در سده ششم هجری (دوازدهم میلادی)، که بهعنوان صاحب سبک و پیشوای داستان سرایی در ادبیات پارسی شناخته شدهاست.
حکیم نظامی گنجوی در شهر گنجه به دنیا آمد و این شهر ترک تبار شاعری را به دنیا معرفی کرد که آثارش همیشه به تمثیل و جنبه داستانی مشهور بوده است.
نظامی گنجوی را می توان از بهترین شاعران ادب فارسی به حساب آورد هیچ شاعری به اندازه او به داستان سرایی و طول و تفسیر زیبای آن در قالب مثنوی نپرداخته است.
نظامی از دانشهای رایج روزگار خویش (علوم ادبی، نجوم، فلسفه، علوم اسلامی، فقه، کلام و زبان عرب) آگاهی گستردهای داشته و این ویژگی از شعر او به روشنی دانسته میشود. روز ۲۱ اسفند در تقویم رسمی ایران روز بزرگداشت نظامی گنجوی است.
ازکتاب ها ، آثار برجسته و اشعار و سرودههای به جای مانده از این شاعر نامی می توان از مخزن الاسرار، خسرو و شیرین، لیلی و مجنون، هفت پیکر، اسکندرنامه و دیوان قصاید و غزلیات حکیم نظامی یاد کرد.