سنندج- ایرنا- سرپرست اداره میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع ‌دستی سنندج گفت: ۳۰ میلیارد ریال تسهیلات اشتغالزایی کم‌بهره در نیمه دوم امسال به فعالان حوزه صنایع دستی این شهرستان پرداخت شد.

پیام مجیدی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: در راستای توسعه صنایع‌ دستی این شهرستان و ایجاد اشتغال و رونق مشاغل خانگی، تسهیلات اشتغالزایی کم‌بهره در قالب طرح‌های پشتیبان و مستقل به هنرمندان و صنعتگران حوزه صنایع دستی سنندج پرداخت شد.

وی افزود: بر این اساس ۷۴ نفر از هنرمندان و صنعتگران صنایع ‌دستی این شهرستان برای دریافت وام کم‌بهره به بانک‌های رفاه کارگران و توسعه تعاون معرفی شدند.

سرپرست اداره میراث‌ فرهنگی سنندج با بیان اینکه این تسهیلات زمینه اشتغال ۱۰۰ نفر را به‌ صورت مستقیم ایجاد می‌کند، اضافه کرد: این تسهیلات به رشته‌های مختلف از جمله کلاش ‌بافی، مصنوعات چرمی، گلیم‌بافی، خراطی سنتی، سوزن دوزی، کُردی دوری، چلنگری، تولید البسه محلی پرداخت شده است.

مجیدی یادآور شد: امیدواریم در سال آینده با تخصیص اعتبار بیشتر فرصت‌های اشتغالزایی مناسبی برای هنرمندان و صنعتگران فعال در این حوزه فراهم شود.

رشته‌های اصیل صنایع دستی کردستان که در حال حاضر فعال بوده و دارای برند ملی و یا بین المللی هستند شامل نازک کاری و هنرهای چوبی(خراطی)، گلیم سنه و بیجار، سازسازی سنتی، زیورآلات سنتی، کلاش بافی، نساجی سنتی، شال بافی (مرخز بافی)، ارغوان بافی و گلیم بافی است.

مهمترین مراکز تولید صنایع دستی در کردستان به ترتیب شهرهای سنندج، مریوان، سروآباد، سقز و بانه و سپس بیجار، قروه، دیواندره و دهگلان است که متنوع‌ترین و بیشترین رشته‌ها در شهر سنندج وجود دارد.

بیش از ۴۵ هزار هنرمند کردستانی در ۴۲ رشته مختلف صنایع دستی فعالیت می‌کنند که از مجموع رشته‌های فعال در استان، ۲۱ رشته بومی است.