یاسر پیرعلی روز یکشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا افزود: حدود ۱۴ سالی میشود که نامگذاری سالها از سوی رهبر معظم انقلاب سمت و سوی تولید، اقتصاد و اشتغال دارد و در سالجاری نیز ایشان بر مطالبه تولید دانشبنیان تاکید دارند تا از طریق آن اشتغال نیز فراهم شود.
وی ادامه داد: یکی از مهمترین مراکزی که مورد خطاب رهبر معظم انقلاب در راستای تحقق شعار است، دانشگاههاست و در این رابطه دانشگاهها باید تلاش کنند تا جدای از فعالیتهای علمی و تولید مقالات به سراغ دانشی بروند که منجر به تولید محصول و اشتغال شود.
رییس دانشگاه شهرکرد با اشاره به ویژگیهای تولید مبتنی بر دانش، تصریح کرد: تولید دانشبنیان ماندگارتر و پایدارتر است و منجر به شغلهایی میشود که از بنیان محکمتری برخوردارند و منجر به تولیداتی میشود که ارزشافزوده بیشتری ایجاد میکنند.
پیرعلی خاطر نشان کرد: تولید دانشبنیان از مسیر پارکهای علم و فناوری، دانشگاهها، پژوهشکدهها و مراکز رشد میتواند به خوبی محقق شود از همین رو میتوان گفت دانشگاهها پیشران تحقق شعار سال به شمار میروند.
وی به ویژگیهای دانشگاههای نسل ۴ و ۵ اشاره کرد و گفت: این دانشگاهها جامعه محورند و برای خود مسئولیت اجتماعی تعریف میکنند از همین رو در راستای تحقق شعار سال میطلبد تا دانشگاهها به دنبال مهارتآفرینی و کارآفرینی برای فارغالتحصیلان دانشگاهی باشند.
رییس دانشگاه شهرکرد با بیان اینکه ۴۴ درصد فارغالتحصیلان دانشگاهی کشور بیکار هستند، تصریح کرد: این موضوع باعث شد تا رهبر معظم انقلاب، نقش مهم دانشگاهها و مراکز علمی در ایجاد تولید و مهارت را در قالب شعار مطالبه کنند.
پیرعلی خاطرنشان کرد: لازمه تحقق شعار این است که نهادهای علمی و دانشبنیان و حتی دستگاههای اجرایی تعامل و همافزایی بیشتری داشته باشند.
وی به فعالیتهای دانشگاه شهرکرد در راستای تولیدات دانشبنیان نیز اشاره کرد و گفت: ارتقای نژاد مرغ آرین، ایجاد باغهای مادری و ترویج کشتهای گلخانهای از جمله فعالیتهای دانشگاه شهرکرد در ماههای اخیر است که در راستای تولیدات دانشبنیان انجام شده است.
رییس دانشگاه شهرکرد افزود: در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری نیز معاونت فناوری فعال است که از فعالیتهای دانشبنیان حمایت میکند و این فرصتی مناسبی برای تحقق شعار سال به شمار میرود.