مشهد- ایرنا- مدیر کل دامپزشکی خراسان رضوی گفت: تاکنون بیش از ۶۰ هزار کیلوگرم فرآورده خام‌ دامی غیر بهداشتی در قالب اجرای طرح تشدید نظارت‌های نوروزی دامپزشکی استان کشف و از ورود آنها به بازار مصرف جلوگیری شده است.

دکتر جواد اعلمی روز سه‌شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: طرح تشدید نظارت بر تولید و عرضه فرآورده‌های خام دامی دامپزشکی خراسان رضوی از ۱۵ اسفندماه سال گذشته با  فعالیت ۱۱۶ گروه دامپزشکی و ۲۳۲ بازرس و کارشناس آغاز شده است و تا پایان تعطیلات نوروزی ادامه دارد.

وی بیان کرد: در قالب این طرح تاکنون ۱۳ هزار و ۱۹ مورد بازدید از مراکز تولید و عرضه فرآورده‌های خام دامی در استان خراسان رضوی انجام شده است که ۱۲۵ پرونده قضایی در استان تشکیل و  متخلفان به مراجع قضایی معرفی شده‌اند.

وی بیان کرد: با توجه به ضرورت تامین سلامت و امنیت غذایی زائران و مجاوران بارگاه رضوی، هیچگونه اغماضی در برخورد با متخلفان صورت نمی‌گیرد، به طوریکه در این مدت تاکنون پنج مرکز تولید و عرضه فرآورده‌های خام دامی در خراسان رضوی پلمب شده است.

اعلمی افزود: همچنین طی این بازدیدها ۶ مورد نمونه‌برداری از فرآورده‌های خام دامی، ۶۲ مورد برخورد با خودروهای غیرمجاز عرضه کننده فرآورده‌های خام دامی صورت گرفته است.

مدیر کل دامپزشکی خراسان رضوی ادامه داد: در همین چهارچوب تاکنون ۵۴ هزار و ۹۷۶ قطعه از لاشه‌های طیور و ۱۸۰ قطعه از لاشه های دام کشتار شده در استان به دلیل غیربهداشتی بودن از چرخه مصرف حذف شده است.

وی گفت: با توجه به خطر انتقال بیماری‌های مختلف در اثر عرضه غیربهداشتی فرآورده‌های خام دامی توسط دست فروشان با کلیه افرادی که به صورت دست فروش و بدون هویت در حاشیه جاده‌ها، سطح شهر مشهد و به ویژه اطراف حرم رضوی اقدام به عرضه غیرمجاز مواد پروتئینی از قبیل گوشت سفید و قرمز، ماهی، کله پاچه و جگر  می کنند، به طور جدی برخورد خواهد شد.

وی با تاکید بر اهمیت گزارش‌های مردمی در کشف و ضبط موارد غیرمجاز و نیز ارتقای سطح بهداشت عمومی از کلیه شهروندان خواست تا در صورت مشاهده موارد یادشده و یا سایر تخلفات در عرضه فرآورده‌های خام دامی، مراتب را با سامانه ۱۵۱۲ و شبکه های دامپزشکی در شهرستانها اطلاع رسانی کنند.

۱۰ درصد جمعیت دام کشور به ظرفیت ۱۵ میلیون راس متعلق به خراسان رضوی است و سالانه ۷۶ هزار تن گوشت قرمز، ۱۵۳ هزار تن گوشت سفید و ۱۴۰ هزار تن تخم‌مرغ در این استان تولید می‌شود.

استان ۶ میلیون و ۸۷۰ هزار نفری خراسان رضوی در تولید گوشت قرمز، گوشت سفید و تخم‌مرغ رتبه‌های نخست تا سوم کشور را به خود اختصاص داده است.