دکتر جواد اعلمی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: در قالب طرح تشدید نظارت بر تولید و عرضه فرآوردههای خام دامی دامپزشکی خراسان رضوی ۱۱۶ گروه دامپزشکی و ۲۳۲ بازرس و کارشناس فعال شده اند و تا پایان ماه مبارک رمضان ادامه دارد.
وی ادامه داد: از ابتدای اجرای این طرح تا کنون ۲۳ هزار و ۲۳۵ مورد بازدید از مراکز تولید و عرضه فرآوردههای خام دامی در استان خراسان رضوی انجام شده است.
مدیر کل دامپزشکی خراسان رضوی گفت: همچنین طی مدت یاد شده ۲۲۲ پرونده قضایی در استان تشکیل و متخلفان به مراجع قضایی معرفی و هفت مرکز تولید و عرضه فراورده های خام دامی غیر بهداشتی مهر و موم شده است.
اعلمی افزود: طی این مدت با ۹۲ خودروی عرضه کننده فرآوردههای خام دامی که به صورت غیرمجاز اقدام به فروش میکردند نیز برخورد شده است و این در حالی است که از آغاز اجرای این طرح در خراسان رضوی و نظارت این مجموعه بر کشتارگاههای طیور تا کنون بیش از ۲۰ هزار تن گوشت مرغ حاصل ذبح و افزون بر ۱۱ میلیون و ۲۶۳ هزار قطعه طیور تولید شده است.
وی ادامه داد: در همین چهارچوب تاکنون ۸۷ هزار قطعه از لاشههای طیور کشتار شده در استان به دلیل غیربهداشتی بودن از چرخه مصرف حذف شده است.
مدیر کل دامپزشکی استان خراسان رضوی گفت: همچنین در همین مدت و با نظارت کارشناسان دامپزشکی هفت هزار و ۵۰۰ تن گوشت قرمز در کشتارگاههای دام استان خراسان رضوی تولید و روانه بازار مصرف شده است.
اعلمی افزود: با توجه به ضرورت تامین سلامت و امنیت غذایی زائران و مجاوران بارگاه رضوی، هیچ گونه اغماضی با متخلفان صورت نمیگیرد و با افرادی که امنیت و سلامت غذایی جامعه را به مخاطره بیندازند با همکاری دستگاه قضایی به شدت برخورد میشود.
وی با تاکید بر اهمیت گزارشهای مردمی در کشف و ضبط موارد غیرمجاز و نیز ارتقای سطح بهداشت عمومی از تمامی شهروندان خواست تا در صورت مشاهده موارد یادشده و یا سایر تخلفات در عرضه فرآوردههای خام دامی، مراتب را با سامانه ۱۵۱۲ و شبکههای دامپزشکی در شهرستانها اطلاعرسانی کنند.
۱۰ درصد جمعیت دام کشور به ظرفیت ۱۵ میلیون راس متعلق به خراسان رضوی است و سالانه ۷۶ هزار تن گوشت قرمز، ۱۵۳ هزار تن گوشت سفید و ۱۴۰ هزار تن تخممرغ در این استان تولید میشود.
استان ۶ میلیون و ۸۷۰ هزار نفری خراسان رضوی در تولید گوشت قرمز، گوشت سفید و تخممرغ رتبههای نخست تا سوم کشور را به خود اختصاص داده است.
نظر شما