تهران- ایرنا- در دعای پنجمین روز ماه مبارک رمضان از خدا می‌خواهیم که ما را جزو بندگان شایسته و فرمانبردار خود قرار دهد 

پیامبر اکرم (ص) در پنجمین روز از ماه مبارک رمضان اینگونه دعا کردند: اَللّهُمَّ اجْعَلْنِی فِیهِ مِنَ الْمُسْتَغْفِرِینَ وَ اجْعَلْنِی فِیهِ مِنْ عِبَادِک الصَّالِحِینَ الْقَانِتِینَ وَ اجْعَلْنِی فِیهِ مِنْ أَوْلِیائِک الْمُقَرَّبِینَ بِرَأْفَتِک یا أَرْحَمَ الرَّاحِمِینَ یعنی خدایا مرا در این ماه از آمرزش‌جویان و از بندگان شایسته فرمان‌بردار و اولیای مقرّبت قرار ده، به رأفتت ای مهربانترین مهربانان.

حجت الاسلام علی‌رضا شاه فضل قمصری به خبرنگار معارف ایرنا گفت: در دعای روز پنجم از خدا می‌خواهیم که ما را در زمره بندگان صالح و مطیع خود قرار دهد. چرا که خدا برای بندگان صالح خود بهترین‌ها را قرار می دهد و ماه مبارک رمضان یکی از بهترین زمینه ها برای انجام رفتارهای نیک و پیوستن به انسان‌های صالح است. انجام کارهای خیر در این ماه ثواب مضاعف دارد و درهای رحمت الهی بر روی انسان‌ها گشوده می شود و انسان می‌تواند با کمترین رفتار نیک، خود را در زمره صالحان قرار دهد.

وی افزود: همچنین از خدا می خواهیم ما را در زمره کسانی قرار دهد که همواره از گناهان خود استغفار می‌کنند. در روایت آمده است خوشا به حال کسانی که پای هر گناه خود، یک استغفار دارند. همچنین در روایت داریم که پیامبر اکرم (ص) با اینکه معصوم بودند، روزانه ۷۰ مرتبه استغفار می‌کردند. پیوستن به مستغفرین به این معناست که انسان در این روز و در این ماه گناهانش آمرزیده ‌شود و با چهره‌ای پاک در مهمانی الهی وارد شود. طبیعی است کسانی که پاکیزه باشند و در مهمانی الهی شرکت کنند، بهره برداری بیشتری از این مهمانی خواهند داشت.

برخی معتقدند توفیق استغفار کردن را باید از خدا بخواهیم که نتیجه آن دوری از گناهان است. 

حجت الاسلام حسن عامری گفت: در این دعا به یک نقطه اساسی می رسیم و توصیه بسیار شده که در روزهای ماه مبارک رمضان به درگاه الهی استغفار کنیم. چون برخی موانع به گونه ای است که برای برداشتن آن باید چندین بار تلاش کرد. در روز پنجم دوباره از خدا می خواهیم تا به ما توفیق استغفار دهد و  بتوانیم گناهان را از خود دور سازیم که یکی از این گناهان و آلودگی ها مربوط به گناهان زبان و چشم و مانند آن است که مانع بزرگی برای درک مفاهیم اسلامی می باشد.

این استاد حوزه علمیه حضرت عبدالعظیم (ع) یکی از شرایط بندگان صالح را قنوت دانست و گفت: انسان باید قانت باشد. قنوت یعنی فرمانبرداری محض که در مقابل آن نباید چون و چرا کنیم و همچنین نباید فرمان الهی را کم یا زیاد کنیم. گاهی اوقات بدون توجه به فرامین الهی برای خودمان برنامه ریزی می کنیم و حتی دستورات الهی را کنار می گذاریم و مصلحت اندیشی های خودمان را حاکم می کنیم در حالی که چنین کارهایی با فرمانبردای انسان مغایرت دارد. اگر این موارد حاصل شود و انسان بتواند در پنج روز اول ماه مبارک رمضان جزو بندگان شایسته الهی شود، آنگاه به مرحله ای ورود می کند که جزو اولیای مقرب الهی قرار می گیرد.

وی ادامه داد: کسی که تمام وجودش طاعت محض از خداست، قطعا جزو مقربین است. البته هرچند در گام های اولیه انسان به این مقام می رسد ولی رسیدن به چنین مقامی به خاطر استحقاق و طلب او نیست و پیامبر اکرم(ص) تذکر می دهد که همه این ها به رافت الهی است و خدا می خواهد تا به انسان لطف کند و بهانه ای نیاز دارد که بهانه آن، اطاعت محض انسان است.

حجت الاسلام شاه فضل نیز در این زمینه گفت: در دعای روز پنجم از خدا می خواهیم ما را در زمره اولیای مقرب خود قرار دهد. مقربین درگاه الهی کسانی هستند که گوی سبقت را در انجام کارهای خیر ربوده‌ و توانسته اند خود را به خدا نزدیک کنند. در این دعا در واقع خدا سه مرحله خودسازی را برای ما ترسیم کرده است. مرحله اول پاک شدن از گناهان؛ مرحله دوم انجام کارهای خیر و مرحله سوم رسیدن به تقرب الهی که امیدواریم خدا توفیق تقرب را به همه ما عنایت بگرداند.