سیدابراهیم سیدی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: در سال ۹۹ نیز به همین میزان اراضی کشاورزی به سامانه آبیاری نوین تجهیز شده بود.
وی افزود: از مجموع اعتبارات سال گذشته نیز ۱۶ میلیارد تومان به صورت اسناد خزانه و مابقی نقد بوده است.
وی اظهار داشت: تاکنون ۳۹ هزار هکتار از اراضی کشاورزی این استان به سامانه آبیاری نوین تجهیز شده است.
سیدی اظهار داشت: طبق برآورد اولیه ۵۰ هزار هکتار از سطح اراضی کشاورزی این استان قابلیت اجرایی برای اجرای طرح های آبیاری تحت فشار را دارد که با احتساب اجرای طرح های آبیاری کم فشار این سطح به حدود ۹۵ هزار هکتار می رسد.
مدیر امور آب، خاک و فنی و مهندسی سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت: در سال های اخیر دولت از اجرای سیستم آبیاری نوین در زمین های کشاورزی حمایت های خوبی داشته، به طوری که ۸۵ درصد هزینه ها از سوی دولت تامین می شود و کشاورز ۱۵ درصد از هزینه ها را تامین می کند اما هم اینک اعتباراتی که از طریق اسناد خزانه اختصاص می یابد باعث افزایش قیمت تجیهزات مورد نیاز می شود که به کشاورز تحمیل خواهد شد.
سیدی گفت: راندمان آبیاری در سال های ۹۲ در سطح اراضی این استان ۳۴ درصد بود که با اجرای طرح های آبیاری نوین این شاخص به حدود ۴۷ درصد رسیده است.
وی اظهار داشت: راندمان آبیاری ۴۶ درصد در سطح کل اراضی استان محاسبه شده است اما اگر این شاخص را تنها در اراضی که طرح های آبیاری نوین اجرا شده است محاسبه کنیم به طور متوسط بیش از ۷۵ درصد است.
وی افزود: به طور تفکیک راندمان آبیاری در طرح های کم فشار ۶۵ درصد، آبیاری بارانی ۷۵ درصد و قطره ای نیز به ۹۰ درصد خواهد رسید.
سیدی گفت: تمام بهره برداران و متقاضیان اجرای طرح های آبیاری نوین مشروب از منابع مختلف آبی، در صورت ارایه درخواست به مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان، نسبت به تشکیل پرونده و انجام مطالعات و تهیه طرح به صورت رایگان اقدام می شود و پس از طی مراحل تایید طرح، تامین اعتبار و اجرا می شود.
سطح اراضی کشاورزی و بایر خراسان شمالی ۴۰۰ هزار هکتار است، کل اراضی استان ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار هکتار است که اکنون ۱۳ درصد از این سطح به بخش کشاورزی اختصاص دارد و ۸۷ درصد نیز اراضی غیرکشاورزی است.
۴۴ درصد جمعیت ۸۶۳ هزار نفری این استان در نواحی روستایی سکونت دارند.
حدود ۸۲ هزار بهره بردار بخش کشاورزی در این استان مشغول به فعالیت هستند.