به گزارش روز چهارشنبه ایرنا به نقل از روزنامه تلگراف؛ ارتش آلمان در حمایت از این تصمیم اولاف شولتز صدراعظم؛ اعلان کرده که ارسال تسلیحات سنگین ارتش آلمان به اوکراین، موجب ناتوانی آن برای دستیابی به اهداف ناتو خواهد شد.
خبرگزاری رویترز نیز گزارش داد که آنالنا بائربوک وزیر دفاع آلمان در ریگا پایتخت لتونی گفته است که کشورش تصمیم گرفته همه تسلیحاتی را که برای حمایت از اوکراین ارسال کرده، اعلام همگانی نکند، اما به کی یف برای کاربرد و نگهداری سامانه های تسلیحاتی پیشرفته دیگری که ممکن است خریداری کند و آموزش نظامیانانش، کمک خواهد کرد.
بائربوک افزود: ما موشک های ضد تانک و استینگر و دیگر تجهیزات در اختیار اوکراین قرار داده ایم که هیچ گاه به صورت آشکار در باره آنها سخن نگفته ایم.
وزیر دفاع آلمان در باره ارسال سامانه توپخانه هوویتزر خودکششی (پانتسه هابیتزه ۲۰۰۰) به اوکراین که به گفته برخی کارشناسان برای ضدحمله ارتش این کشور در برابر نیروهای روسیه در مطنقه دونباس ضروری است، گفت که کشورش نظامیان کی یف را برای کاربرد و نگهداری سامانه های پیشرفته بیشتری که ممکن است از دیگر کشورهای هم پیمان دریافت یا به صورت مستقیم خریداری کند، آموزش خواهد داد.
به گزارش دویچه وله؛ صدراعظم آلمان نیز گفته است که متحدان اوکراین موافقت کرده اند که برای مقابله با پیشروی روسیه تسلیحات توپخانه ای در اختیار این کشور قرار دهند.
با تصمیم دولت آلمان برای ارسال محدود تسلیحات نظامی به اوکراین، برلین با صنعت تسلیحاتی این کشور در تماس است تا تعیین کند چه سلاح هایی مانند سلاح ضد تانک و دفاع هوایی را می تواند به سرعت تحویل اوکراین دهند.
شولتس در این زمینه گفت: ما پول لازم را برای خرید تامین می کنیم، هدف این است که ارتش اوکراین را تقویت کنیم تا بتواند حمله روسیه را به عقب براند. متحدان نیز به کمک مالی به ارتش اوکراین ادامه خواهند داد و سران گروه هفت توافق کرده اند که توپخانه دوربرد در اختیار اوکراین قرار گیرد.
سخنان صدراعظم آلمان در باره اوکراین پس از دیدار وی با رهبران گروه هفت، اورسولا فون در لاین رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا، چارلز میشل رئیس شورای اتحادیه اروپا، ینس استولتنبرگ دبیرکل ناتو، آندری دودا رئیس جمهور لهستان و کلاوس یوهانیس رئیس جمهور رومانی گفته شده است.