به گزارش روز شنبه ایرنا از تارنمای "رادیو فرانس انفو"؛ شاید بزرگ ترین برنده جنگ اوکراین، شرکت ساب شریک در تولید موشک ضد زره ان ای ای دبلیو رقیب جاولین آمریکایی باشد که جهش چشمگیر ۸۱ درصدی را شاهد بوده است.
ارزش سهام شرک بزرگ تسلیحاتی ثیلز فرانسه و شریک در تولید این موشک نیز بیش از ۴۱ درصد بالا رفته است.
سوئد در اواخر فوریه از ارسال ۱۰ هزار قبضه سلاح ضدتانک سبک تک منظوره ان ال ای دبلیو نسل نوین به همراه تجهیزات مین زدایی خبر داد که از ۲۰۲۰ توسط شرکت ساب بوفورس داینامیکز سوئد ساخته شده و عمدتا در بلفاست در ایرلند شمالی تولید می شود.
۱۴ شرکت پیمانکاری فرعی در تولید این سلاح مشارکت دارند که معروف ترین آنها ثیلز ایر دیفنس وابسته به گروه فرانسوی ثیلز است. این سلاح نسبت به جاولین ارزان تر اما برد آن، کمتر است.
وزارت دفاع فرانسه نیز در ۱۳ آوریل (۲۴ فروردین ماه) اعلان کرد که بیش از ۱۰۰ میلیون یورو تجیهزات توپخانه در اختیار کی یف قرار داده است شامل توپخانه سزار با برد ۴۰ کیلومترر که یک سامانه توپخانه ۱۵۵ میلی متری خودکششی که روی یک کامیون حمل می شود
سزار در شرکت تسلیحاتی فرانسوی، آلمانی و هلندی نکستار سیستمز تولید می شود که به صورت مشترک به دولت فرانسه و شرکت کامیون سازی وگمان آلمان تعلق دارد.
ارزش سهام شرکت تسلیحاتی لاکهید مارتین آمریکا هم از آغاز جنگ جهش چشمگیری کرده و از ۳۹۵ دلار در ۲۴ فوریه به نزدیک ۴۷۰ دلار در آوریل رسیده است. ارزش سهام شرکت ریتون تکنولوجیز، شریک در تولید موشک ضد تانک جاولین نیز در این مدت جهش مشابهی کرد، اما در پی بروز مشکلاتی در خط تولید و کاهش محصول، سقوط کرد.
کاخ سفید واشنگتن روز سه شنبه اعلان کرد که با درخواست کی یف برای سامانه های پرتاب راکت چندگانه هیرمارس موافقت کرده که به نیروهای اوکراین امکان هدف قرار دادن اعماق خطوط روسیه را هم زمان با بیرون ماندن از برد توپخانه نیروهای این کشور می دهد که بخش اصلی بسته ۷۰۰ میلیون دلاری تسلیحاتی است که قرار است بهای آن از محل بودجه ۴۰ میلیارد دلاری مصوبه ماه گذشته کنگره، پرداخت شود. ایالات متحده برد آن را برای جلوگیری از هدف قرار داده شدن اهداف داخل خاک روسیه، محدود کرده است.
وزارت امور خارجه آمریکا اعلان کرده که دولت جو بایدن رئیس جمهوری، از هنگام انضمام کریمه به روسیه در ۲۰۱۴ تاکنون بیش از هفت میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار کمک امنیتی در اختیار اوکراین قرار داده که کمک نظامی چهار میلیارد و ۶۰۰ میلیون دلاری از آغاز جنگ اوکراین را در بر می گیرد. این تسلیحات شامل ۱۰۸ قبضه توپ هوویتزر ۹۰ دستگاه خودرو برای نقل و انتقال آنها ۲۲۰ قطعه مهمات برای این توپخانه ۱۲۱ پهپاد تاکتیکی فونیکس گوست که اخیرا در نیروی هوایی امریکا اختصاصا برای کاربرد در اوکراین ساخته شده است.
ایالات متحده همچنین قول تحویل ۲۰ فروند بالگرد می - ۱۷، ۲۰۰ دستگاه نفربر زرهی، ۱۴۰۰ سامانه ضدهواپیمای استینگر، بیش از ۶۵۰۰ قبضه موشک ضد تانک جاولین، چند هزار قبضه تفنگ و مهمات و شماری دیگر تجهیزات را داده است.
واشنگتن اعلام کرده که دانمارک قصد فرستادن یک سامانه موشکی ضد کشتی هارپون ساخت آمریکا را با توانایی هدف قراردادن کشتی ها از فاصله ۳۰۰ کیلومتری ساحل، برای اوکراین دارد.
مته فردریکسن نخست وزیر دانمارک در اواخر آوریل گفت که تسلیحاتی به ارزش ۶۰۰ میلیون کرون دانمارک (۸۰ میلیون و ۶۰۰ هزار یورو) برای کیف می فرستد. دانمارک سه روز پس از آغاز جنگ، اعلام کرد که ۲۷۰۰ دستگاه شلیک راکت ضد تانک به کی یف ارسال می کند.
پهپادهای رزمی بیرقدار تی بی ۲ ترکیه رزمی از هنگام آغاز این جنگ با تصاویری انهدام کاروان های خودروهای زرهی و توپخانه روسیه توسط نیروهای اوکراین، معروف شده است.
اوکراین همچنین اعلام کرده که از این پهپادها در میانه اوریل برای منحرف کردن تمرکز سامانه دفاعی ناو مسکوا متعلق به نیروی دریایی روسیه پیش از هدف قرار دادن آن با موشک استفاده کرده است. کی یف پیش از این جنگ نزدیک به ۲۰ فروند از این پهپاد را در اختیار داشت و بعدا هم شمار بیشتری دریافت کرده که تعداد ان را نگفته است.
نروژ نیز ۱۰۰ فروند موشک ضد هواپیمای میسترال ساخت فرانسه به همراه چهار هزار تسلیحات ضد تانک به اوکراین فرستاده است.
فنلاند که مانند سوئد متقاضی عضویت در ناتو شده، در فوریه اعلان کرد که قصد دارد ۲۵۰۰ تفنگ تهاجمی، ۱۵۰ هزار قطعه مهمات و ۱۵۰۰ پرتاب کننده ضد تانک تک منظوره برای اوکراین می فرستد. هلسینکی یک ماه پس از آغاز جنگ اعلام کرد تسلیحات بیشتری برای کی یف می فرستد، اما نوع آنها را مشخص نکرد.
نیروهای روسیه از ۲۴ فوریه (۵ اسفند ماه) تا روز جمعه مصادف به صدمین روز آغاز این جنگ موفق به تصرف بخش های بزرگی از منطقه دونباس در شرق اوکراین و ایجاد مسیر زمینی برای دسترسی به کریمه شده اند. نیروهای اوکراین بیشتر با کمک تسلیحاتی دریافتی از کشورهای غربی توانسته اند بقیه سرزمین هایشان را حفظ کنند.
ایالات متحده و آلمان چند روز پیش هم زمان با پیشروی نیروهای روسیه برای تصرف شهر مهمی در شرق اوکراین قول دادند که کی یف را به برخی از تسلیحات پیشرفته تجهیز کنند که از مدت ها پیش برای سرنگون کردن هواپیماها و نابود کردن توپخانه نیروهای روسیه، خواستار دستیابی به آن را داشته است.
کی یف با وجود تحویل گرفتن تسلیحات از چند کشور، از هنگام آغاز این جنگ بارها با اشاره به کمبود تسلیحات، خواستار دریافت مقادیر بیشتری از سلاح و تجهیزات شده است.
این فهرست کمک های تسلیحاتی که به کی یف قول یا تحویل داده شده، به علت محرمانگی کمک های تسلیحاتی برخی کشورها، کامل نیست.
نظر شما