به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا از پایگاه اطلاعرسانی اسپیس، شرکت فضایی اسپیس ایکس قطعا در تحقق این رویا پیشتاز خواهد بود، این شرکت در حال توسعه یک پرتابگر فوق سنگین دومرحلهای چندبار مصرف به نام استارشیپ است که قابلیت حمل انسان و حتی محمولههای باری را به مریخ و فراتر از آن خواهد داشت.
گوئین شاتول مدیر شرکت فضایی اسپیسایکس در این زمینه اظهار داشت: تصور میکنم ابتدا باید پرتاب مهمی به مریخ انجام شود، سپس مردم جدی تر در مورد آن فکر خواهند کرد. از نظر من طی پنج یا ۶ سال بعد، مردم میبینند که مریخ مکانی واقعی است که میتوان به آن سفر کرد.
اسم استارشیپ از مدتها قبل برای چند ماموریت به کره ماه مطرح شده است و برای نمونه یوساکو مائزاوا میلیاردر ژاپنی در سال ۲۰۱۸ این پرتابگر را برای سفری دور ماه در سال ۲۰۲۳ رزرو کرد.
همچنین سازمان ادارهه کل ملی هوانوردی و فضا (ناسا) این پرتابگر را برای پروژه آرتمیس خود در نظر دارد که در این پروژه چند فضانورد به جنوب ماه در سال ۲۰۲۵ خواهند رفت.
ناسا پروژه آرتمیس را به عنوان پروژه ماه-مریخ طراحی کرده است و قصد دارد ماموریت مریخ را با حضور فضانوردان را حوالی سال ۲۰۴۰ برگزار کند.
اسپیس ایکس قصد دارد به زودی این پرتابگر فوق سنگین را از تاسیسات خود در جنوب تگزاس آزمایش کند اما امکان این آزمایش تا وقتی اداره هوانوردی فدرال (اف. ای. ای) آن را تایید نکند، وجود ندارد. قرار بود بررسی های اداره هوانوردی فدرال تا پایان سال ۲۰۲۱ تمام شود، اما این اداره زمان را تا ۳۱ ماه مه ۲۰۲۲ (۱۰ خرداد ۱۴۰۱) به تعویق انداخته است.
به گزارش ایرنا، عزم جزم شرکت فضایی خصوصی اسپیس ایکس برای اعزام فضانوردان به مریخ به زودی و پیش از پایان دهه جاری در حالی است که ناسا بر اساس دستور رییس جمهوری آمریکا باید تا سال ۲۰۳۳ سفر انسان به مریخ را تسهیل کند و مهندسان آن در حال بررسی راههایی برای ایجاد سکونتگاه انسانی در این سیاره با تولید آجر از خاک فشردهشده مریخ هستند.
آژانس فضایی اروپا نیز برنامه درازمدتی برای اعزام انسان به مریخ دارد، اما هنوز فضانوردی با قابلیت حمل فضانورد نساخته است.