به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا از تارنمای «فیز»، آوردن نمونه خاک و سنگ از مریخ به زمین در چند دهه گذشته در فهرست اقدامات در دست اقدام ناسا است اما با افزایش هزینهها تاریخ این کار نیز مدام به عقب افتاد. ناسا به تازگی در یک بازبینی مستقل هزینه کلی این برنامه را هشت تا ۱۱ میلیارد دلار برآورد کرد و تاریخ رسیدن (محموله) را نیز سال ۲۰۴۰ پیش بینی کرد که یک دهه دیرتر از تاریخ اعلام شده است.
بیل نلسون مدیر اداره کل ملی هوانوردی و فضا آمریکا (ناسا) در یک نشست خبری گفت: این تاریخ بسیار دیر و هزینهاش هم بسیار زیاد است. او از صنایع خصوصی و مراکز سازمان ناسا خواست که گزینههای دیگری برای تجدیدنظر در این پروژه ارائه دهند.
وی ادامه داد: ما میخواهیم که هر ایده جدید و تازهای را به دست آوریم.
این در حالی است که مریخ نورد «استقامت» ناسا از زمان فرود بر مریخ در سال ۲۰۲۱ تاکنون ۲۴ نمونه جمع آوری کرده است و هدف این است که بیش از ۳۰ نمونه برای بررسی نشانههای احتمالی حیات باستانی در مریخ جمع کند.
ناسا می خواهد حداقل برخی از این نمونهها را در دهه ۲۰۳۰ با هزینهای کمتر از هفت میلیارد دلار به زمین منتقل کند. این مستلزم فضاپیمایی برای رفت و برگشت به مریخ است.
نیکی فاکس مسئول علمی ناسا هم در این نشست خبری از گمانه زنی درباره زمان انتقال این نمونهها به زمین خودداری کرد و گفت: جزییات طرح پیشنهاداتی که ارائه میشود، ارائه می شود.
وی افزود: تاکنون فضاپیما از هیچ سیاره دیگری پرتاب نکردهایم و این موجب می شود که بازگشت نمونهها از مریخ کار پُر چالشی باشد.
نلسون نیز در این زمینه اظهار داشت: انتقال نمونهها به ناسا کمک می کند تا تصمیم بگیرد که فضانوردان در دهه ۲۰۴۰ روی مریخ به کجا بروند. ناسا امیدوار است که ایدههای مطرح شده در این زمینه را تا اواخر پاییز دریافت کند.
به گزارش ایرنا، آوردن نمونه مریخ، یکی از اهداف بلندمدت اصلی اکتشافات سیارهای بینالمللی در دو دهه گذشته بوده است. مریخنورد «استقامت»(Perseverance) ناسا در حال جمعآوری نمونههای علمی قانعکننده است که دانشمندان را یاری میدهند تا تاریخ زمینشناسی مریخ و تکامل آبوهوای آن را درک کنند و برای اکتشافات انسانی آینده آماده شوند. آوردن نمونههای مریخ، به جستجوی ناسا برای یافتن نشانههایی از حیات باستانی نیز کمک میکند.
نظر شما