ساری - ایرنا - استاندار مازندران و سفیر بلاروس در جمهوری اسلامی ایران در حاشیه افتتاحیه رویداد ساری ۲۰۲۲ پایتخت گردشگری کشورهای عضو اکو دیدار و بر ضرورت توسعه تجاری فی مابین و ارسال محصولات مازندران به بلاروس تاکید کردند.

به گزارش بامداد چهارشنبه ایرنا به نقل از روابط عمومی استانداری مازندران، سفیر بلاروس در سفر به مازندران و دیدار با استاندار این استان گفت: در سفری که به مازندران داشتیم همراهان خوبی از استانداری و اتاق بازرگانی با ما همکاری داشتند، هر چند همکاری با اتاق بازرگانی مازندران مورد بحث اصلی ماست. با مدیرعامل صنایع چوب و کاغذ نیز دیدار داشتیم و برای همکاری‌های مشترک تبادل نظر بسیار خوبی صورت گرفت.

دمیتری کالتسوف افزود: بین استان مازندران و استان گومل بلاروس رابطه خواهر خواندگی وجود دارد که نیاز به ارتقا و افزایش روابط اقتصادی این دو استان است، لذا پیشنهاد می‌کنیم ارتباط مجازی ویدئوکنفرانسی بین استاندار مازندران و استاندار گومل بلاروس برقرار شود تا زمینه‌های ارتباط تجاری بین دو استان کلید بخورد تا تعامل فعالان اقتصادی توسعه یابد.

وی اظهار کرد: روابط کاری و تجاری اتاق بازرگانی مازندران و گومل باید افزایش یابد که نیازمند برنامه‌ریزی‌های بیشتر و بهتری است. بلاروس در بسیاری از محصولات همچون خشکبار و مواد غذایی مصرف کننده اجناس ایرانی است و از طرفی محصولات و فرآورده های صنایع چوب؛ مکانیزاسیون و ماشین‌آلات متنوع کشاورزی می‌تواند مورد مصرف مازندرانی‌ها باشد. هر چند تاکید می‌کنیم با برگزاری ویدئوکنفراس از طریق اتاق‌های بازرگانی دو استان می‌توانیم شناخت بهتری از نیازهای دو کشور در استان‌های خواهرخوانده داشته باشیم.

استاندار مازندران نیز در این دیدار گفت: مازندران و بلاروس دارای مشترکاتی هستند و خیلی زودتر باید به فکر تعاملات تجاری می‌افتادیم.

سید محمود حسینی‌پور افزود: اطلاع داریم که تحریم‌های ظالمانه آمریکا علیه روسیه و کشورهای همسو با روسیه مشکلاتی را برای مردم‌ ملت‌های این کشورها ایجاد کرده است.

وی خاطرنشان کرد: این وضعیت شما را در ۴۳ سالی که مردم ایران پس از انقلاب اسلامی تحمل می‌کنند ما بیش از دیگران درک می‌کنیم. امیدواریم با همکاری بین‌المللی دو کشور بتوانیم در برابر زیاده‌خواهی آمریکا بایستیم.

استاندار مازندران افزود: ایران و بلاروس مشترکات و نیازهای مشترکی دارند که قویا با هم‌همپوشانی دارند. محصولاتی که در مازندران وجود دارد نیاز بلاروس است و می‌توانیم در اختیار بلاروس قرار دهیم.

نماینده عالی دولت در مازندران ادامه داد: به نظر می‌رسد با تشکیل کارگروهی بین دو کشور می‌توانیم با شناسایی نیازها و راه‌های تامین آن‌ها اقدام فوری را در دستور کار داشته باشیم.

استاندار گفت: رتبه اول تولید برنج و تولید سالانه ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تن محصول مرکبات که از این‌مقدار ۱۸۰ هزار تن تولید کیوی است، گل و گیاه؛ صیفی‌جات و لبنیات و محصولات شیلاتی از جمله خاویار از شاخص‌های تولید کشاورزی مازندران است.

وی افزود: با بررسی نیازمندی‌های دو طرف در یک کارگروه تخصصی می‌توانیم برنامه اقدام مشترک مازندران و استان‌های بلاروس را تعریف کنیم.

استاندار مازندران، اظهار داشت: ایران دوست روزهای سخت بلاروس است و ما در کنار مردم و دولت بلاروس هستیم و قطعا هدف ما توسعه واقعی روابط تجاری دو کشور و دو استان مازندران و گومل است.