دست دوستی‌ همسایگان شمالی خزر به سوی مازندران

ساری- ایرنا - برگزاری افتتاحیه رویداد بین‌المللی ساری ۲۰۲۲ فرصتی دیپلماتیک بی‌بدیلی برای مازندران بود تا دست دوستی همسایگان شمالی خزر را بفشارد ؛ فرصتی که طی آن نماینده عالی دولت در مازندران در دیدار دوجانبه با سفرای کشورهای مختلف رویکرد دولت سیزدهم در گسترش روابط با همسایگان را تشریح کرد.

به گزارش خبرنگار ایرنا ، سیدمحمود حسینی پور در حاشیه مراسم افتتاح رویداد بین المللی ساری ۲۰۲۲ با سفرای کشورهای ترکمنسان ، قرقیزستان و بلاروس به صورت جداگانه دیدار و گفت و گو کرد و خواستار گسترش روابط اقتصادی و تجاری و ورود سرمایه گذاران این کشورها به مازندران برای سرمایه گذاری در بخش های مختلف شد.

بر اساس گزارش روابط عمومی استانداری مازندران ، حسینی پور در دیدار سفر   قرقیزستان با وی حضور سفرای عضو کشورهای اکو را در رویداد ساری ۲۰۲۲ را یک فرصت برای بازخوانی ظرفیت ها و اهمیت گسترش روابط با جمهوری اسلامی توصیف کرد و گفت :  امیدواریم نتایج این رویداد به نفع دو کشور و دو ملت باشد ما با کشور قرقیزستان تعاملات خوب و روابط مستحکمی داشته ایم به گونه ای که پیشتر نیز پرواز مستقیم بین ساری و قرقیزستان برقرار بوده است.

استاندار مازندران اظهار داشت: کشور های حاشیه دریای خزر ظرفیت هایی دارند که می توانند فعال کنند. در حال حاضر از نظر تعاملات اقتصادی در وضعیت خوبی نیستیم باید تعاملات را تقویت و تثبیت کنیم.

وی افزود: مازندران ظرفیت های خوبی در زمینه محصولات کشاورزی؛ دامپروری و باغی دارد، مازندران نیمی از برنج مورد نیاز کشور را تامین می کند و این ظرفیت را داریم که بتوانیم در زمینه صادرات برنج ورود کنیم، مرکبات و محصولات باغی مازندران مثل کیوی از کیفیت بالای تولید برخوردار هستند.

نماینده عالی دولت در مازندران گفت : می توانیم ارتباط بین ایران و قرقیزستان را از طریق مازندران کلید بزنیم و این زمینه وجود دارد که ایران برای مسافران قرقیز روادید را حذف کند.

  دست دوستی‌ همسایگان شمالی خزر به سوی مازندران

تحکیم روابط با مازندران به کشور قرقیزستان کمک می‌کند 

سفیر قرقیزستان در جمهوری اسلامی ایران نیز در این دیدار گفت: معرفی ساری به عنوان پایتخت توریسم کشورهای منطقه اکو موقعیت بسیار خوبی برای توسعه این شهر است.

تورداکُن سیدیکف افزود: پنج سال قبل استاندار ایسیکول به مازندران سفر کرده بود و تفاهم نامه ای هم بین دو استاندار وقت استان ها نیز امضا شده است.درخواستی از وزارت امور خارجه به استانداری مازندران برای توسعه روابط اقتصادی بین دو استان مازندران و ایسیکول قرقیزستان ارائه خواهیم کرد.

وی گفت: رییس جمهور جدید قرقیزستان نیز از همین منطقه ایسیکول است و از نظر اقلیمی منطقه ای سرسبز و با ظرفیت های خوب کشاورزی بسیار شبیه مازندران است.

سفیر قزقیزستان در ایران اظهار داشت: اینکه ساری به عنوان مرکز توریسم‌ کشورهای عضو اکو انتخاب شده است ظرفیت مناسبی است تا تمهیدات لازم برای توسعه صنعت توریسم مشترک بین دو استان اتخاذ شود.

سیدیکف عنوان کرد: اگر امکان داشته باشد که سفر استانداران دو استان رقم بخورد یقینا زمینه ساز اتفاق های خوبی در زمینه تجاری و گردشگری خواهد بود.

وی ادامه داد: امروز سی امین سال ارتباط دو کشور ایران و قرقیزستان است و شاهد تبادل پیام تبریک بین روسای جمهور و وزرای خارجه دو کشور بودیم که دیدار ما با استاندار مازندران نیز یقینا به تحکیم روابط دو استان مازندران و ایسکیول و کشور قرقیزستان کمک خواهد کرد.

سیدیکف، گفت: اگر لیستی از خدمات مورد نیاز دو کشور که مازندران‌نیز می تواند در تحقق آن نقش مهمی داشته باشد تهیه شود یقینا در شناسایی زمینه های همکاری تاثیرگذار خواهد بود.

دست دوستی‌ همسایگان شمالی خزر به سوی مازندران

 مازندران در وسط میدان گسترش روابط بین ایران و ترکمنستان آمادگی کامل دارد

استاندار مازندران گفت که این استان در ادامه سفر ریاست جمهوری اسلامی ایران به کشور دوست و همسایه ترکمنستان و اجرای دستاوردهای بزرگ این سفر، خود را در وسط میدان می داند و آماده هستیم در تمام زمینه ها، تعاملات اقتصادی را گسترش دهیم.

حسینی پور ادامه داد: مردم ایران و ترکمنستان وجه اشتراکات زیادی از لحاظ فرهنگی، تاریخی و اقتصادی با یکدیگر دارند، هرچند فراز و فرودهای زیادی داشته است اما این‌تعامل بین دو کشور همیشه وجود داشته است.

وی بیان داشت: در سال های گذشته روابط ایران با ترکمنستان محدودتر شد و در سطحی که باید باشد نیست؛ اما سیاست دولت سیزدهم و رئیس جمهوری ایران گسترش روابط با کشورهای همسایه است.

وی افزود: در سفری که ریاست جمهوری به ترکمنستان داشته اند بحث اتصال دوباره خط گاز نوید از تعامل جدید بین ایران و ترکمنستان است.

استاندار مازندران ادامه داد: یکسری فرصت ها در مازندران و ترکمنستان وجود دارد که به واسطه مرز دریایی و زمینی، می توانیم بیش از این همکاری های اقتصادی و تجاری داشته باشیم.

حسینی پور تصریح کرد : ۴۳ سال تحت سخت ترین شرایط تحریمی بوده ایم و در شرایط سخت است که دوستی ها خودش را نشان می دهد، هرچند در این‌سال ها نیز شاهد تعاملات خوب ایران و ترکمنستان بوده و هستیم و امیدواریم به اهداف مشترک استراتژیک برسیم که بتواند در وضعیت اقتصادی و ارتقای سطح تعاملات تجاری تاثیر گذار و کمک حال باشد.

وی اظهار داشت: مازندران به لحاظ جغرافیایی استانی بسیار بزرگ است و دارای نوار طولی ۴۷۰ کیلومتری است، مازندران دارای ۵۲ شهر و ۳ هزار و ۶۰۰ روستا با جمعیت چهار میلیونی است.

استاندار گفت: مازندران نزدیک به نیمی از نیاز برنج کشور را تولید می کند و عمده نیاز مرکبات و محصولات باغی ایران در مازندران تولید می‌شود.کیوی مازندران از منظر استاندارد جهانی بی نظیر در دنیا است و نمونه آن را نمی توان در هیچ جای دنیا مشاهده کرد.

حسینی پور ابراز کرد: با توجه به فرهنگ نزدیک با ترکمنستان می توانیم زمینه گردشگری دو کشور را فراهم کنیم.امیدواریم در فضای جدیدی که دولت سیزدهم برای ارتباط با کشورهای منطقه ایجاد کرده است ارتباط بهتر و بیشتری بین‌مازندران و ترکمنستان داشته باشیم.

استاندار بیان داشت: مازندران تنها استانی است که بندرش به راه آهن سراسری متصل است و در کریدور منطقه شمال به جنوب قرار دارد.یقینا می توانیم یک تعامل جدید در زمینه گردشگری دریایی با ترکمنستان و سرمایه گذاری مشترک فعالان اقتصادی دو کشور در مازندران داشته باشیم.

دست دوستی‌ همسایگان شمالی خزر به سوی مازندران

بازار ترکمنستان مستعد دریافت کالاهای با کیفیت به خصوص محصولات خوب کشاورزی مازندران است

سفیر ترکمنستان در جمهوری اسلامی ایران در حاشیه مراسم افتتاحیه رویداد ساری ۲۰۲۲؛ پایتخت گردشگری کشورهای عضو اکو با استاندار مازندران، برنامه اقتصادی ارایه شده از سوی سیدمحمود حسینی پور، موجب تحسین سفیرترکمنستان شد. ‎

احمد قربان اف نیز در دیدار با استاندار مازندران ضمن تبریک به حسینی پور بابت انتخاب ساری به عنوان پایتخت گردشگری مازندران گفت : ظرفیت های توسعه ساری و مازندران از فرصت به وجود آمده این رویداد بسیار عالی است.

وی افزود: اگر فضا برای مازندران مهیا شود کل گردشگران کشورهای عضو اکو جذب این استان خواهند شد چون چنین طبیعت بکر و زیبایی را نمی توان در هیچ کدام از کشورهای منطقه و عضو اکو مشاهده کرد.

وی افزود: یقینا در روابط بین‌ملت ها اقتصاد حرف اول را می زند و بسیار علاقه مندیم که همکاری های اقتصادی را با ایران به خصوص مازندران گسترش دهیم، قبلا از بنادر مازندران استفاده می کردیم که اکنون به دلایل مختلف کاهش پیدا کرده است، اماامیدواریم که حمل و نقل دریایی دوباره شدت یابد.

قربان اف اظهار داشت: مازندران واقعا قطب تولید محصولات کشاورزی ایران است و همکاری های به نسبت خوبی با ایران داریم هر چند دولت ترکمنستان سیاست خودکفایی را در محصولات کشاورزی در پیش گرفته اما نمی توانیم مرکبات با کیفیت شما را تولید کنیم، یقینا بازار ترکمنستان مستعد دریافت کالاهای با کیفیت به خصوص محصولات خوب کشاورزی مازندران است.

سفیر ترکمنستان در ایران، گفت: زمینه های تجارت با ایران واقعا بی نظیر بود و نمونه آن را در تاریخ ترکمنستان نداشته ایم.

 دست دوستی‌ همسایگان شمالی خزر به سوی مازندران

بلاروس وارد کننده محصولات مازندران می‌شود

استاندار مازندران در دیدار سفیر بلاروس در جمهوری اسلامی ایران هم گفت : مازندران و بلاروس دارای مشترکاتی هستند و خیلی زودتر باید به فکر تعاملات تجاری می‌افتادیم.

سید محمود حسینی‌پور افزود: اطلاع داریم که تحریم‌های ظالمانه آمریکا علیه روسیه و کشورهای همسو با روسیه مشکلاتی را برای مردم‌ ملت‌های این کشورها ایجاد کرده است.

وی خاطرنشان کرد: این وضعیت شما را در ۴۳ سالی که مردم ایران پس از انقلاب اسلامی تحمل می‌کنند ما بیش از دیگران درک می‌کنیم. امیدواریم با همکاری بین‌المللی دو کشور بتوانیم در برابر زیاده‌خواهی آمریکا بایستیم.

استاندار مازندران افزود: ایران و بلاروس مشترکات و نیازهای مشترکی دارند که قویا با هم‌همپوشانی دارند. محصولاتی که در مازندران وجود دارد نیاز بلاروس است و می‌توانیم در اختیار بلاروس قرار دهیم.

نماینده عالی دولت در مازندران ادامه داد: به نظر می‌رسد با تشکیل کارگروهی بین دو کشور می‌توانیم با شناسایی نیازها و راه‌های تامین آن‌ها اقدام فوری را در دستور کار داشته باشیم.

استاندار گفت: رتبه اول تولید برنج و تولید سالانه ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تن محصول مرکبات که از این‌مقدار ۱۸۰ هزار تن تولید کیوی است، گل و گیاه؛ صیفی‌جات و لبنیات و محصولات شیلاتی از جمله خاویار از شاخص‌های تولید کشاورزی مازندران است.

وی افزود: با بررسی نیازمندی‌های دو طرف در یک کارگروه تخصصی می‌توانیم برنامه اقدام مشترک مازندران و استان‌های بلاروس را تعریف کنیم.

استاندار مازندران، اظهار داشت: ایران دوست روزهای سخت بلاروس است و ما در کنار مردم و دولت بلاروس هستیم و قطعا هدف ما توسعه واقعی روابط تجاری دو کشور و دو استان مازندران و گومل است.

سفیر بلاروس در ایران هم در این دیدار گفت: در سفری که به مازندران داشتیم همراهان خوبی از استانداری و اتاق بازرگانی با ما همکاری داشتند، هر چند همکاری با اتاق بازرگانی مازندران مورد بحث اصلی ماست. با مدیرعامل صنایع چوب و کاغذ نیز دیدار داشتیم و برای همکاری‌های مشترک تبادل نظر بسیار خوبی صورت گرفت.

دمیتری کالتسوف افزود: بین استان مازندران و استان گومل بلاروس رابطه خواهر خواندگی وجود دارد که نیاز به ارتقا و افزایش روابط اقتصادی این دو استان است، لذا پیشنهاد می‌کنیم ارتباط مجازی ویدئوکنفرانسی بین استاندار مازندران و استاندار گومل بلاروس برقرار شود تا زمینه‌های ارتباط تجاری بین دو استان کلید بخورد تا تعامل فعالان اقتصادی توسعه یابد.

وی اظهار کرد: روابط کاری و تجاری اتاق بازرگانی مازندران و گومل باید افزایش یابد که نیازمند برنامه‌ریزی‌های بیشتر و بهتری است. بلاروس در بسیاری از محصولات همچون خشکبار و مواد غذایی مصرف کننده اجناس ایرانی است و از طرفی محصولات و فرآورده های صنایع چوب؛ مکانیزاسیون و ماشین‌آلات متنوع کشاورزی می‌تواند مورد مصرف مازندرانی‌ها باشد. هر چند تاکید می‌کنیم با برگزاری ویدئوکنفراس از طریق اتاق‌های بازرگانی دو استان می‌توانیم شناخت بهتری از نیازهای دو کشور در استان‌های خواهرخوانده داشته باشیم.

به گزارش خبرنگار ایرنا استاندار مازندران همچنین با سفیر بلاروس در جمهوری اسلامی ایران نیز در حاشیه افتتاحیه رویداد ساری ۲۰۲۲ پایتخت گردشگری کشورهای عضو اکو دیدار و بر ضرورت توسعه تجاری فی مابین و ارسال محصولات مازندران به بلاروس نیز مورد تاکید قرار گرفت.

رویداد بین‌المللی ساری۲۰۲۲ که از آن به عنوان دروازه معرفی توانمندی‌های گردشگری و اقتصادی مازندران به کشورهای منطقه و بویژه کشورهای عضو اکو یاد می‌شود ازروز گذشته به صورت رسمی با حضور سفر های کشورهای عضو اکو آغاز شد.

پیشنهاد میزبانی مرکز مازندران به عنوان پایتخت گردشگری اکو با عنوان رویداد ساری‌۲۰۲۲ اوایل سال ۱۳۹۸ از سوی میراث فرهنگی و استانداری مازندران به میراث فرهنگی کشور داده شد و روز ۱۲ مهر ماه سال ۱۳۹۸ هم به تصویب هیات وزیران گردشگری کشورهای عضو اکو در تاجیکستان رسید.

فعالیت اجرایی این رویداد از آذر ماه ۱۳۹۸ با استقرار دبیرخانه در محل اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی و سپس اقدامات تبلیغاتی همچون رونمایی از لوگو آغاز شد.

اهداف اصلی طرح پایتخت گردشگری کشورهای عضو اکو تشویق کشورهای عضو برای تهیه برنامه‌های ملی به منظور توسعه شهرهای گردشگری با هدف فقرزدایی و توسعه پایدار اقتصادی، افزایش توجه به طبیعت‌گردی، گردشگری مذهبی، سلامت و فرهنگی در میان کشورهای عضو، بالا بردن استانداردهای زندگی شهری، افزایش آگاهی عمومی مردم کشورهای عضو اکو از جاذبه‌های توریستی، منابع و امکانات موجود در این کشورها به منظور تشویق گردشگری ورودی و ایجاد رقابت مثبت بین کشورهای عضو به منظور رشد گردشگری است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha