تهران- ایرنا- یک مقام وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) اعلام کرد که واشنگتن تاکنون ۷ هزار موشک ضد تانک جاولین و ضد هوایی استینگر در اختیار اوکراین قرار داده است.

به گزارش بامداد چهارشنبه ایرنا از سی ان ان، این مقام پنتاگون گفت: از آغاز جنگ روسیه در اوکراین، آمریکا ۵ هزار و ۵۰۰ موشک ضد تانک جاولین و یک هزار و ۵۰۰ موشک ضد هوایی استینگر در اختیار نیروهای اوکراینی قرار داده است. 

وی افزود: به دلیل وجود سامانه‌های موشکی مانند اس-۳۰۰ که اسلواکی در اختیار اوکراین قرار داده است، جنگنده‌های روسیه نگران پرواز در آسمان اوکراین هستند. 

به گزارش ایرنا، روز گذشته بود که مدیر شرکت آمریکایی لاکهید مارتین اعلام کرد که این شرکت قصد دارد تولید سالیانه موشک‌های جاولین را از ۲۱۰۰ فروند به ۴۰۰۰ فروند افزایش دهد. 

موضوع افزایش تولید موشک‌های جاولین توسط شرکت آمریکایی تسلیحاتی لاکهید مارتین از آن جهت حائز اهمیت است که واشنگتن هزاران فروند از این نوع موشک را به اوکراین ارسال کرده تا ارتش این کشور از آن‌ها در مقابله با ارتش روسیه استفاده کند. 

جو بایدن رئیس‌جمهور آمریکا به تازگی از شرکت لاکهید مارتین بازدید کرد و این در حالی است که وی از کنگره این کشور خواسته تا لایحه کمک‌های نظامی ۳۳ میلیارد دلاری را برای اوکراین تصویب کند. 

در همین حال جیمز تایکلت مدیراجرایی لاکهید مارتین به شبکه سی بی‌اس گفت که اقدامات برای افزایش حدود دوبرابری تولید موشک‌های جاولین چند ماه یا شاید حدود دو سال بطول بینجامد. 

همچنین وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) اعلام کرد واشنگتن تاکنون بیش از ۸۵ عراده از ۹۰ عراده توپ‌های هویتزر را که به اوکراین اختصاص داده شده بود، به این کشور تحویل داده است. 

به گفته پنتاگون، همچنین بیش از ۱۱۰ هزار گلوله از ۱۸۴ هزار گلوله این سیستم‌های توپخانه به اوکراین تحویل شده است. 

بر اساس آخرین اعلام یک مقام پنتاگون، بیش از ۳۱۰ سرباز اوکراینی آموزش‌های مربوط به توپ‌های هویتزر را به پایان رسانده‌اند. 

همچنین بیش از ۵۰ نیروی اوکراینی دیگر در حال حاضر در حال آموزش هستند. این آموزش‌ها همراه با یک دوره جدید جداگانه دو هفته‌ای در مورد تعمیر و نگهداری این توپ‌ها است که از امروز آغاز می‌شود. 

مسکو هشدار داده است تجهیزات نظامی که آمریکا و اروپا در اختیار اوکراین قرار می‌دهند، موجب تشدید مناقشه در اوکراین می‌شود و پیامدهای غیرقابل پیش‌بینی به دنبال دارد. 

ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بی‌توجهی غرب به نگرانی‌های امنیتی مسکو، استقلال جمهوری‌های خلق دونتسک و لوگانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت. 

پوتین سه روز پس از آن، پنجشنبه ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰) نیز عملیاتی نظامی که آن را "عملیات ویژه" خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کی‌یف به رویارویی نظامی تغییر وضعیت داد. 

جنگ در اوکراین وارد سومین ماه خود شده است و واکنش‌ها به تهاجم روسیه همچنان ادامه دارد.