تهران- ایرنا- شاعر، نویسنده و پژوهشگر با اشاره به موضوع حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی و پرداخت مستیقم یارانه به مردم، گفت: دولت باید برای اقناع افکار عمومی و اجرای سیاستگذاری‌های خود از زبان هنر و هنرمندان استفاده کند.

مصطفی محدثی خراسانی در حاشیه برگزاری سی و سومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران در گفت و گو با خبرنگار فرهنگی ایرنا با مفید خواندن برگزاری نمایشگاه‌های کتاب و نقش بی بدیل یار مهربان بر ترویج کتابخوانی و به دنبال آن افزایش سرانه مطالعه در میان مردم، اظهار داشت: هر فعالیتی در حوزه کتاب می‌تواند مؤثر باشد، چرا که کم‌کاری‌های بسیاری در این حوزه صورت گرفته و باید جبران شود.

وی درباره کتابخوان شدن مردم و افزودن کتاب به سبد خرید و کالاهای خانواده ها، گفت: بطور کلی آگاهی و معرفتی که هر فردی با کتاب خواندن کسب می‌کند با هیچ چیزی امکان برابری نداشته و نمی تواند در جایگاه آن قرار گیرد. 

این شاعر، نویسنده و پژوهشگر همچنین در پاسخ به این سوال که چه آثاری را برای ارائه به بازدید کنندگان سی و سومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران آماده کرده ،خاطرنشان کرد: هم اکنون کتاب سلوک باران را با تجدید چاپ در انتشارات سوره مهر به این نمایشگاه آوردم.

حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی ضرورتی انکارناپذیر است

محدثی خراسانی مثبت خواندن موضوع حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی و پرداخت یارانه مستقیم به مردم توسط دولت سیزدهم را اگر یارانه به دست اهل آن برسد، نه تنها اقدامی مثبت، بلکه ضروری دانست که باید خیلی پیش و در دولت های گذشته انجام می شد.

این شاعر معاصر کشور در عین حال معتقد است: در دوره‌های گذشته یارانه به جای اینکه به نیازمندان برسد به جیب ثروتمندان می رفت و تنها عده ای خاص از آن بهره مند می شدند.

سوبسیدها قبلا باید برداشته می شد

محدثی خراسانی در واکنش به اظهارات آیت الله رییسی، رییس جمهور و پرداخت یارانه مستقیم به اقشار نیازمند جامعه تصریح کرد: باید قبلا سوبسیدهای دولتی برداشته می‌شد. حجت الاسلام روحانی فقط یک عده‌ای را ثروتمند کرد.

او ادامه داد: آقای رییسی انسان پاکدستی است و بنا دارد که مشکلات را حل کند اما وارث مشکلاتی است که مسبب آن‌ها خود او نبوده است. ایشان از آبروی خود برای حل مشکلات خرج می‌کند و من به این حرکت اعتقاد دارم.

یارانه ها به اهلش برسد

این هنرمند کشورمان اضافه کرد: در دوره‌های گذشته بسیار از کسانی که یارانه دریافت می‌کردند با وجود اینکه نیازمند بودند حذف شدند و کسانی یارانه گرفتند که نیازی نداشتند! اگر در این دوره یارانه به اهل آن برسد نه تنها این حرکت مثبت است، بلکه ضروری هم هست.

این شاعر معاصر کشور در عین حال تاکید کرد: دولت باید با مجموعه تدابیری که انجام می دهد این اطمینان را در مردم ایجاد کند که حرکتی که آغاز شده به نفع آحاد مردم به ویژه نیازمندان و طبقات ضعیف جامعه است.

به گزارش ایرنا، از ابتدای سال ۱۳۹۷ تا پایان سال ۱۴۰۰ بیش از ۹۰۰ هزار میلیارد تومان رانت از مابه‌التفاوت ارز ۴۲۰۰ تومانی و نرخ دلار در بازار آزاد بوده که به اعتقاد کارشناسان به جیب عده‌ای واردکننده بزرگ و دلالان رفته است. 

کارشناسان معتقدند دولت در چهار سال گذشته ۷۴.۳ میلیارد دلار ارز ۴۲۰۰ تومانی خرج کرده است که اگر این منابع ارزی را به قیمت آزاد در بازار می‌فروخت، هزار و ۲۱۳ هزار میلیارد تومان نصیب دولت می‌شد. بنابراین اگر دولت به جای تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی برای واردات چند قلم کالای اساسی، درآمد فروش این منابع ارزی در بازار آزاد را به صورت نقدی به ۶۰ میلیون نفر از دهک‌های کم‌درآمد و متوسط جامعه پرداخت می‌کرد، در این چهار سال مجموعاً به هر یک از این افراد بیش از ۲۰ میلیون تومان یارانه رسیده بود که یارانه ماهانه هر یک از آنها در این سال ها به هر نفر نزدیک به ۴۰۰ هزار تومان می‌شد. یعنی به هر نفر از اقشار متوسط و کم‌درآمد در ماه ۴۰۰ هزار تومان یارانه نقدی علاوه بر ارقام کنونی می‌رسید و یک خانوار چهار نفره کم‌درآمد حداقل ماهانه یک میلیون و ۶۰۰ هزار تومان یارانه در چهار سال اخیر (مجموعا ۷۶.۸ میلیون تومان در ۴ سال برای یک خانوار ۴ نفره) علاوه بر یارانه ۴۵ هزار تومانی و یارانه معیشتی (بنزین) دریافت می‌کرد.

قطعاً با این رقم افزایش یارانه در سال های اخیر می‌ توانست فقر مطلق را در کشور برای همیشه رفع کرد، اما اشتباه دولت قبل در اتخاذ روش سیاست ارز ۴۲۰۰ تومانی، هم سبب هدر رفتن منابع ارزی کشور شد و هم فاصله طبقاتی را به شدت افزایش داد. این در حالی است که حراج منابع ارزی کشور با نرخ ۴۲۰۰ تومانی در سال‌های اخیر که با هدف جلوگیری از افزایش قیمت چند قلم کالای اساسی بود، به هدف خود نرسید و این کالاها با گرانی چند برابری هم مواجه شدند، بدون آن که به سفره اقشار کم‌درآمد برسند.