تهران- ایرنا - گروه های تجاری آمریکا در نامه ای سرگشاده و انتقادی نسبت به سیاست های دولت جو بایدن برای فروش سلاح به تایوان، آن را اقدامی محدودکننده و محکوم به شکست دانستند.

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از خبرگزاری «رویترز» دولت های متوالی در آمریکا تایوان را به سمت مدرن سازی ارتش برای تبدیل شدن به خارچشمی برای چین ترغیب می کردند به طوری که حمله به آن آسان نباشد و در این راه  از فروش سلاح های نامتقارن، سیار و ارزان طرفداری می کردند که هرگونه حمله ابتدایی از سوی ارتش بزرگ چین را تاب بیاورد. 

براساس این گزارش، اتاق بازرگانی آمریکا در تایوان و شورای تجارت تایوان-آمریکا در نامه ای که روز ۱۶ مه به مقام های ارشد دولت آمریکا منتشر شد اعلام کردند در دولت جو بایدن که موضع سختگیرانه تری اتخاذ کرده، تنها فروش قطعاتی شبیه تجهیزات جنگ جهانی دوم ممکن است. 

این گروه با اشاره به افزایش چشمگیر حضور ارتش چین طی دو سال گذشته تاکنون که به نظر با هدف خسته کردن نیروهای تایوان انجام شده است، یادآور شده اند، ظرفیت هایی که برای این سناریو مورد استفاده قرار نمی گیرد از جمله سناریوهایی که فعالیت های منطقه خاکستری چین در منطقه شناسایی دفاع هوایی تایوان را مورد خطاب قرار می دهد، رد خواهد شد.

این گروه همچنین در نامه خود تاکید کرده اند: «فراتر از افزایش ظرفیت دفاعی تایوان ما نگرانیم که تمرکز نامتقارن برای کمک به امنیت تایوان منجر به  سیاستی سردرگم کننده و کاهش قابل توجه فروش سلاح  خواهد شد. دولت آمریکا تایوان را از ارسال درخواست برای برخی اقلام از جمله بالگردهای MH-۶۰R با توجیه نامناسب بودن، بازداشته است.

تایوان اوایل ماه جاری اعلام کرد که برنامه خرید ۱۲ بالگرد جنگی ضد زیردریایی پیشرفته از آمریکا را  به دلیل گرانقیمت بودن رها کرده است.

در واکنش به این نامه سرگشاده، دولت آمریکا اعلام کرده است که به شدت از تلاش های تایوان برای اجرای استراتژی دفاعی نامتقارن حمایت می کند. 

دولت آمریکا روابط دیپلماتیک رسمی با تایوان ندارد اما تامین کننده سلاح های این جزیره می باشد.