سرهنگ پاسدار حجت امیری کیا روز دوشنبه در آستانه فرا رسیدن سوم خردادماه سالروز حماسه آزادسازی خرمشهر و روز ملی مقاومت و پیروزی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، اظهار داشت: عملیات بیت المقدس، مقطع درخشان تاریخ پرافتخار دفاع مقدس است و شناخت زوایای پیدا و پنهان آن حماسه کم نظیر ضرورتی انکار ناپذیر است.
وی ادامه داد: سوم خرداد روز عالی مقاومت، ایثار و پیروزی و سالروز فتح خرمشهر، مظهر اقتدار، مقاومت و تجلی صحنه ظهور قدرت دفاعی تاثیرگذار ملت بزرگ ایران است.
فرمانده سپاه قشم توضیح داد: عملیات پیروزمند بیت المقدس و آزادسازی خرمشهر، مقطع درخشان از تاریخ پرافتخار دفاع مقدس است که شناخت زوایای پیدا و پنهان آن حماسه کم نظیر که هویت دینی و ملی ملت ایران را به جهانیان عرضه کرد برای نسل جوان مهم و حائز اهمیت است.
سرهنگ پاسدار امیری اضافه کرد: بازخوانی و ترسیم روز آمد آن رخداد سرنوشت ساز برای نسل های امروز و آینده سازان واقعی نظام مقدس اسلامی، ضرورتی انکار ناپذیر است تا آن حماسه آفرینی ها، رشادت ها و ارزش ها برای همیشه جاودانه و الهام بخش در صحنه های گوناگون به ویژه رویارویی با بیگانگان و دشمنان قسم خورده انقلاب، نظام و میهن اسلامی باشد.
وی گفت: حفظ فرهنگ و ارزش های والای انقلاب و دفاع مقدس به عنوان سپر امنیت آفرین جامعه به ویژه جوانان در برابر تهاجم فرهنگی و نقشه های شوم بدخواهان و معاندان این ملت وظیفه و رسالت همگانی است.
فرمانده سپاه قشم افزود: گرامی داشت یاد وخاطره حماسه های همیشه جاوید ملت بزرگ ایران از جمله فتح خرمشهر که فتح ارزش های اسلامی با اراده خداوند است، کمترین وظیفه امروز ماست تا با تمسک به سیره شهدا و امام شهیدان و تبعیت از سکاندار نجات بخش نظام مقدس اسلامی حضرت امام خامنه ای(مدظله العالی) در برابر توطئه افروزی دشمنان در عرصه های مختلف سیاسی، فرهنگی، اقتصادی و نظامی از هیچ تلاشی فروگذار نکنیم.
وی با گرامیداشت یاد و خاطره شهیدان «خلیل عجم» و شهید «محمد بازماندگان» از نخستین شهدای جزیره قشم که در عملیات بیت المقدس آسمانی شدند، گفت: نقش رزمندگان هرمزگانی در آزادسازی خرمشهر برجسته و فراموش نشدنی است.
به گزارش ایرنا، عملیات پیروز بیت المقدس، روز ۱۰ اردیبهشت ۱۳۶۱، به قصد آزادسازی خرمشهر و بیرون راندن نیروهای دشمن از میهن اسلامی آغاز شد.
این عملیات که با رمز یا «یا علی ابن ابیطالب» شروع شد، در مراحل اولیه با تصرف پایگاه مرزی کوشک همراه بود.
همچنین در این عملیات، ضربات سخت و هولناکی بر تیپ نهم گارد مرزی و تیپ ۲۳۸ گارد مرزی دشمن وارد آمد و تعداد زیادی از مزدوران بعثی، به اسارت لشکریان جبهه توحید در آمدند که در میان آنها، افسران عالیرتبه رژیم بعثی نیز به چشم می خوردند.
به دنبال این پیروزی های بزرگ بود که به تدریج خاکریزهای دشمن، یکی پس از دیگری به تصرف نیروهای اسلام درآمد و فرماندهان مزدور عراقی، در اوج وحشت و هراس، پی در پی فرمان عقب نشینی صادر کردند.
به این ترتیب، در ساعت ۲ بعدازظهر روز سوم خرداد ۱۳۶۱، پس از ۲۴ روز رزم بی امان، خرمشهر به طور کامل آزاد شد و پرچم پرافتخار الله اکبر، بر فراز مسجد جامع و پل تخریب شده خرمشهر به اهتزاز در آمد.
خرمشهر، این شهر مقاوم که پس از ۳۵ روز پایداری و مقاومت، در چهارم آبان ۱۳۵۹، به اشغال دشمن درآمده بود، پس از ۵۷۵ روز (نوزده ماه) اسارت، بار دیگر به آغوش گرم میهن اسلامی بازگشت.
رزمندگان اسلام در نخستین اقدام، نماز شکر را در مسجد جامع خرمشهر اقامه کردند.
خبر آزادسازی خرمشهر، به سرعت در همه جا طنین افکند و ملت مسلمان ایران را که مدتها در آرزوی شنیدن چنین خبر مسرت بخشی بودند، غرق شادی و سرور کرد.
مردم به خیابان ها ریختند و با پخش شیرینی، به جشن و شادی پرداختند و با فرارسیدن شب، بر پشت بام ها ندای «الله اکبر» سر دادند.
در عملیات بیت المقدس که بزرگترین عملیات دوران دفاع مقدس است ۶ هزار کیلومتر از خاک میهن اسلامی آزاد شد و ۱۹ هزار عراقی به اسارت رزمندگان اسلام درآمد.
در این عملیات که ضربه سهمگینی بر پیکر صدام و حامیان غربی او بود، دو لشکر کامل رژیم بعثی صدام منهدم و بیش از ۱۶ هزار نفر از بعثیون کشته و مجروح شدند.
شهرستان قشم با ۱۵۰ هزار نفر جمعیت ۲۱ شهید تقدیم انقلاب کرده است.
در این شهرستان ۲۲ نفر از والدین شهدا، ۱۴ همسر شهید، ۳۹ فرزند شهید، ۱۶۲ خواهر و برادر شهید، ۱۱ آزاده، سه جانباز بالای ۷۰ درصد، ۹۵ جانباز زیر ۲۵ درصد، ۴۷ جانباز ۲۵ تا ۵۰ درصد حضور دارند که آمار کلی جانبازان ۱۴۵ نفر و آمار کل افراد تحت پوشش بنیاد شهید و امور ایثارگران این شهرستان ۶۹۹ نفر است.
جزیره قشم با وسعت یک هزار و ۵۰۰ کیلومتر مربع از تنگه هرمز به موازات ساحل جنوبی ایران به طول ۱۳۵ کیلومتر و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر داز توابع هرمزگان است و ۳۰۰ کیلومتر خط ساحلی دارد.
شهرستان قشم شامل جزیرههای قشم، هنگام و لارک با حدود ۱۵۰ هزار نفر جمعیت از تنگه هرمز به موازات ساحل استان هرمزگان به طول ۱۵۰ و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر در میان آبهای خلیج فارس گسترده شده است.