وزیر دفاع آمریکا روز دوشنبه به وقت محلی این مطالب را پس از برگزاری نشست مجازی وزرای دفاع بیش از ۴۰ کشور جهان در جمع خبرنگاران اعلام کرد و افزود: دانمارک موافقت کرده است که یک پرتابگر و موشک هارپون به اوکراین ارائه دهد تا این کشور بتواند از سواحل خود دفاع کند.
وزیر دفاع آمریکا در پایان دومین نشست گروه تماس اوکراین که روز دوشنبه به میزبانی وی برگزار شد، افزود: جمهوری چک همچنین موافقت کرده است که "حمایت قابل توجهی" از اوکراین ارائه دهد که این حمایت شامل "اهدای اخیر بالگردهای تهاجمی، تانک ها و سیستم های موشکی" می شود.
رئیس پنتاگون گفت که در مجموع، ۲۰ کشور بسته های کمک امنیتی جدیدی برای اوکراین را اعلام کردند که شامل مهمات توپخانه، سیستم های دفاع ساحلی، تانک و سایر خودروهای زرهی می شود.
وی اضافه کرد برخی دیگر اعلام کردند که به آموزش نیروهای اوکراین و حفظ و نگهداری سیستم های نظامی این کشور خواهند پرداخت.
سومین نشست گروه تماس، ۱۵ ژوئن در بروکسل
وزیر دفاع آمریکا ادامه داد: سومین نشست گروه تماس اوکراین را در ماه آینده (۱۵ ژوئن) برگزار خواهم کرد. این نشست در حاشیه دیدار وزیران دفاع ناتو در بروکسل برگزار خواهد شد. این یک رویداد ناتو نخواهد بود، اما میخواهیم این جلسات را ادامه دهیم.
رئیس پنتاگون در خصوص ارتباط با مقامات روسیه نیز اظهار داشت:توانسته ایم کانالهای ارتباطی را ایجاد کنیم.
وزیر دفاع آمریکا همچنین گفت که راهبرد کلی ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه در اوکراین "ناشناخته است".
آستین در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا پوتین به دنبال استفاده از مسائلی چون غذا، انرژی و مهاجرت بعنوان سلاح است، مدعی شد که جهان از همان اول شاهد استفاده رهبر روسیه از اهرمهای مختلف بوده است.
آستین ادعا کرد که در آغاز جنگ، پوتین "تصور می کرد با استفاده از نیرو و سرعت و قدرت بسیار زیاد می تواند به سرعت کی یف را تسخیر کرده و دولت اوکراین را جایگزین کند اما شکست خورد و نیروهای روسیه به عقب رانده شدند."
نشست مجازی وزرای دفاع بیش از ۴۰ کشور جهان روز دوشنبه به وقت محلی به ریاست وزیر دفاع آمریکا برگزار شد تا به رغم ادعاها مبنی بر تلاش برای توقف جنگ اوکراین، برای هماهنگی برنامه ارسال سلاحها و تجهیزات نظامی خود بر آتش جنگی که دامان جهان را گرفته است، همچنان بدمند.
در این نشست مجازی، الکسی رزنیکوف وزیر دفاع اوکراین، معاون فرمانده کل نیروهای مسلح اوکراین و نماینده اطلاعات دفاعی اوکراین نیز حضور داشتند.
ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بیتوجهی غرب به نگرانیهای امنیتی مسکو، استقلال جمهوریهای خلق دونتسک و لوگانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.
پوتین سه روز پس از آن، پنجشنبه ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰) نیز عملیاتی نظامی که آن را "عملیات ویژه" خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کییف به رویارویی نظامی تغییر وضعیت داد.
مسکو هشدار داده است تجهیزات نظامی که آمریکا و اروپا در اختیار اوکراین قرار می دهند، موجب تشدید مناقشه در اوکراین میشود و پیامدهای غیرقابل پیشبینی به دنبال دارد.
لوید آستین: سیاست ما درباره چین واحد تغییر نکرده است
لوید آستین در پاسخ به سوالات خبرنگاران در واکنش به اظهارات جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا در خصوص تایوان نیز گفت:سیاست ما در خصوص چین واحد تغییر نکرده است.
رئیس پنتاگون افزود: بایدن تعهد ما به قانون روابط با تایوان را خاطر نشان کرده است. این قانون برای کمک به تایوان برای دفاع از خود است.
جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا روز دوشنبه به صراحت اعلام کرد که کشورش آماده است تا در صورت نیاز، برای دفاع از تایوان مداخله نظامی انجام دهد.
به گزارش ایرنا، بایدن که به ژاپن سفر کرده است، در نشست خبری مشترک در پاسخ به سوال خبرنگاری که از وی پرسید "شما اشاره کردید که بنابر دلایلی مشخص، حاضر به مداخله نظامی در مناقشه اوکراین نیستید ... آیا شما مایل هستید به دفاع نظامی از تایوان بپردازید اگر به این نقطه برسید؟"، به صراحت پاسخ داد: بله.
این خبرنگار برای اینکه از پاسخ بایدن اطمینان یابد، خطاب به بایدن گفت "پس این کار را خواهید کرد". رئیس جمهوری آمریکا که به نظر می رسید تمرکز و دقت کافی برای پاسخگویی به سوالات را ندارد، گفت: این تعهدی است که ما داده ایم.
بلافاصله بعد از پایان نشست خبری بایدن، یک مقام کاخ سفید برای لاپوشانی گاف فاحش بایدن ، در گفت و گو با رویترز و بدون ذکر نام خود، توضیح داد: این سخن بایدن که آمریکا برای دفاع از تایوان اقدام نظامی انجام خواهد داد، به معنی تغییر در سیاست آمریکا نیست. همانگونه که رئیس جمهور بایدن در بخشی از سخنانش گفت، سیاست آمریکا در قبال چین تغییر نکرده است.
سخنان امروز بایدن مبنی بر مداخله نظامی آمریکا در دفاع از تایوان، بازتاب گسترده در رسانه های بین المللی و شبکه های اجتماعی داشت.