ژنرال مارک میلی، رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا روز دوشنبه به وقت محلی در نشستی خبری به همراه لوید آستین وزیر دفاع آمریکا (رئیس پنتاگون) پس از برگزاری نشست مجازی وزرای دفاع بیش از ۴۰ کشور جهان گفت: در حال حاضر حدود ۱۰۲ هزار سرباز آمریکایی در منطقه عملیاتی اروپا مستقر هستند که در مقایسه با دوره قبل از شروع جنگ در اوکراین ۳۰ درصد افزایش یافته است.
این مقام ارشد نظامی آمریکا ادامه داد: پیش از این، آمریکا حدود ۷۸ هزار نیرو در حوزه فرماندهی اروپا، ارتش، نیروی دریایی، نیروی ویژه و نیروی فضا در اروپا داشت. اکنون پس از گذشت چند ماه کوتاه، ما تعداد این نیروها را ۳۰ درصد افزایش دادیم. بنابراین امروز ما حدود ۱۰۲ هزار نیرو در حوزه عملیاتی مرکز فرماندهی اروپا در بسیاری از کشورهای اروپایی داریم.
مارک میلی اضافه کرد: پس از آغاز جنگ اوکراین، آمریکا نیروهای زمینی، هوایی و دریایی خود را افزایش داد. در دریا، ما بیش از ۱۵ هزار نیرو در مناطق مدیترانه و بالتیک داریم که در ۲۴ کشتی و زیردریایی هستند. در مقایسه با پاییز سال گذشته ما ۶ کشتی و زیردرییای بیشتر در این منطقه مستقر کرده ایم.
رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا تصریح کرد: در حال حاضر ما ۱۲ اسکادران جنگنده و دو تیپ هوایی رزمی داریم و در خشکی نیز دو سپاه، دو لشکر و شش تیپ رزمی به همراه انواع نیروهای پشتیبانی در منطقه مستقر کرده ایم.
استقرار مجدد نیروهای آمریکایی در اوکراین مستلزم تصمیم رئیس جمهوری
این فرمانده ارشد نظامی آمریکا همچنین گفت که برنامه ریزی برای بازگرداندن نیروهای آمریکایی به اوکراین با هر ظرفیتی - مانند حفاظت از سفارت آمریکا در کی یف که اخیرا بازگشایی شده است، در سطح نسبتا پایینی در حال انجام است.
ژنرال مارک میلی گفت: در نهایت، هرگونه بازگرداندن نیروهای آمریکایی به اوکراین مستلزم تصمیم رئیس جمهوری است.
لوید آستین رئیس پنتاگون نیز در این نشست اعلام کرد گفت که در مجموع، ۲۰ کشور بسته های کمک امنیتی جدیدی برای اوکراین را اعلام کردند که شامل مهمات توپخانه، سیستم های دفاع ساحلی، تانک و سایر خودروهای زرهی می شود.
وی اضافه کرد برخی دیگر اعلام کردند که به آموزش نیروهای اوکراین و حفظ و نگهداری سیستم های نظامی این کشور خواهند پرداخت.
مسکو هشدار داده است تجهیزات نظامی که آمریکا و اروپا در اختیار اوکراین قرار می دهند، موجب تشدید مناقشه در اوکراین میشود و پیامدهای غیرقابل پیشبینی به دنبال دارد.
ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بیتوجهی غرب به نگرانیهای امنیتی مسکو، استقلال جمهوریهای خلق دونتسک و لوگانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.
پوتین سه روز پس از آن، پنجشنبه ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰) نیز عملیاتی نظامی که آن را "عملیات ویژه" خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کییف به رویارویی نظامی تغییر وضعیت داد.
نظر شما