مشهد- ایرنا- مدیر سلامت جمعیت، مدارس و خانواده دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: طبق آخرین بررسی‌های انجام شده کمترین میزان باروری کلی در شهرستان‌های تابعه دانشگاه علوم پزشکی مشهد مربوط به شهرستان درگز با ۱.۶۲ درصد بوده است.

دکتر محمد احمدیان روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: همچنین بیشترین میزان باروری کلی در شهرستان‌های تابعه این دانشگاه، مربوط به شهرستان تایباد با ۳.۴۱ درصد است.

وی با بیان این که میزان باروری کلی استان ها و شهرستان‌های کشور در سال ۱۴۰۰ از منابع رسمی هنوز اعلام نشده است ادامه داد: بر اساس آخرین اطلاعات پرونده الکترونیک سلامت سینا که مربوط به سال گذشته است میزان باروری کلی جمعیت تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد ۲.۰۶ درصد است.

مدیر سلامت جمعیت، مدارس و خانواده دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: میزان باروری کلی شهرستان مشهد نیز در سال گذشته  ۱.۸۸ درصد بوده که نسبت به سال ۹۹، حدود ۰.۰۶ افزایش یافته است که از علل افزایش آن می‌توان به واکسیناسیون فراگیر علیه بیماری کرونا و رفع نگرانی زوجین به دلیل کنترل بیماری کرونا و کاهش موارد بستری و مرگ و میر ناشی از این بیماری اشاره کرد.

احمدیان با اشاره به این که سیاست‌های جمعیتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد منطبق با سیاست‌های کلی جمعیت ابلاغی رهبر معظم انقلاب و مفاد قانونی مرتبط با این دانشگاه در قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت است گفت: در این رابطه دانشگاه علوم پزشکی مشهد نخستین دانشگاه کشور است که اقدام به تشکیل قرارگاه سلامت و جوانی جمعیت کرده است.

وی ادامه داد: وظیفه این قرارگاه، اجرایی‌سازی مفاد قانونی مرتبط در قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت به منظور افزایش پویایی، بالندگی و جوانی جمعیت تحت پوشش دانشگاه است.

مدیر سلامت جمعیت، مدارس و خانواده دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: از جمله اقدامات دانشگاه علوم پزشکی مشهد در این راستا می‌توان به برگزاری جلسات آموزشی با هدف حساس‌سازی مدیران و کارکنان دانشگاه در تمامی سطوح در زمینه اهمیت موضوع جمعیت و افزایش باروری، تولید و انتشار رسانه‌های آموزشی ، ترویجی و فرزندآوری در سطح جامعه، ارایه مشاوره‌های فرزندآوری و آموزش پیشگیری از ناباروری به مراجعان در سنین باروری مراکز خدمات جامع سلامت نام برد.

احمدیان افزود: ترویج ازدواج آسان، به هنگام و پایدار در جوانان، ارایه آموزش‌های هنگام ازدواج ۶ ساعته به زوجین در شرف ازدواج، مراقبت‌های گروه‌های سنی با هدف ارتقای سلامت و افزایش امید زندگی آحاد جامعه، مراقبت‌های پیش از بارداری، دوران بارداری و پس از زایمان از دیگر اقدامات این دانشگاه در راستای تحقق اهداف قرارگاه سلامت و جوانی جمعیت است.

وی ادامه داد: از جمله برنامه‌های در دست اجرا می‌توان به آمایش جمعیت و میزان باروری کلی استان خراسان رضوی و دانشگاه علوم پزشکی مشهد با هدف استفاده از نتایج آن در برنامه‌ریزی و طراحی مداخلات لازم جمعیتی، اجرای برنامه غربالگری ناباروری، پیشگیری از سقط‌های عمدی، افزایش دسترسی به مراکز درمان ناباروری و افزایش تربیت فلوشیپ ناباروری اشاره کرد.

مدیر سلامت جمعیت، مدارس و خانواده دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: افزایش دسترسی مناطق محروم و دور افتاده به تسهیلات زایمانی، افزایش دسترسی دانشجوبان متاهل به خوابگاه متاهلین، ارتقا سیستم های الکترونیکی ثبت اطلاعات مرتبط با بارداری و زایمان، سقط و ناباروری به منظور فراهم کردن امکان پیگیری های لازم و طراحی مداخلات مناسب از دیگر برنامه‌های در دست اجراست.

احمدیان افزود: در خصوص میزان نرخ سقط جنین در خراسان رضوی و مشهد در حال حاضر اطلاعاتی در دسترس نیست و  ایجاد سامانه الکترونیکی جامع برای ثبت موارد بارداری و سقط، موجب دستیابی به اطلاعات قابل اعتماد در این زمینه در آینده خواهد شد.

وی در خصوص شرایط صدور مجوز سقط جنین و فرایند قانونی آن هم اظهار کرد: فرایند بررسی مستندات، تایید اندیکاسیون سقط و صدور مجوز سقط درمانی از وظایف سازمان پزشکی قانونی است و بیمارستان‌ها تنها در صورت ارایه تاییدیه پزشک قانونی توسط مراجعه کننده، مجاز به اقدام برای سقط درمانی هستند.