مهندس وحید صباغ روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: پیش بینی می شود از این سطح ۴۵۰ تن دانه روغنی کاملینا برداشت شود.
وی افزود: در سال زراعی گذشته در همین حدود از اراضی استان کاملینا کشت شده بود.
وی گفت: توسعه کشت دانه روغنی کاملینا در راستای حرکت در مسیر تامین امنیت غذایی، تلاش برای خودکفایی و کاهش واردات روغن است که از برنامهها و اولویت وزرات جهاد کشاورزی است.
مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی افزود: توسعه کشت دانههای روغنی از جمله کلزا، کنجد، آفتابگردان، گلرنگ به عنوان یکی از محورهای مهم خودکفایی در تولید و تامین امنیت غذایی کشور است.
وی اظهار داشت: کشت دانه روغنی کاملینا حتی نسبت به کلزا ظرفیت خوبی برای کشت در استان دارد زیراکه این گیاه نسبت به تنش های محیطی سازگارتر است و همچنین نیاز غذایی کمتری می طلبد که این امر موجب صرفه جوی در بحث انواع کودها و سموم می شود.
مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی با بیان اینکه امکان کشت این دانه روغنی در تمامی شهرستان های استان وجود دارد افزود: میانگین عملکرد کاملینا در هر هکتار یک تن و ۸۰۰ کیلوگرم تا ۲ تن است و همچنین در فصل برداشت به ریزش مقاوم است.
وی با بیان اینکه کاملینا گیاه کم آب طلبی است اظهار داشت: کاملینا گیاهی است که به خودی خود علف های هرز را از بین می برد و به همین دلیل کشاورزان نیازی به مبارزه ندارند.
صباغ افزود: این محصول بسیار دانه ریز است و میوه آن به صورت خورجینی است که این باعث می شود با کمباین نیز برداشت شود.
وی با بیان اینکه در دهه اول خرداد این محصول برداشت خواهد شد گفت: حتی کشاورزان می توانند صبر کنند همزمان با کلزا این دانه روغنی را برداشت کنند.
صباغ با بیان اینکه کشت دانه روغنی کاملینا برای کشاورزان درآمد خوبی خواهد داشت اظهار داشت: کاملینا نسبت به کلزا در برابر سرما زدگی مقاوت بیشتری دارد، محصول کشاورزان طبق قرار داد در فصل برداشت خریداری خواهد شد این قشر برای فروش دغدغه ای نخواهند داشت.
مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت: کاملینا یک دانه روغنی از خانواده براسیکاسه با نام علمی کاملینا ولگاریت است که روغنی باکیفیت بالا از آن حاصل می شود و سرشا از امگا ۳ و ۹ است.
صباغ افزود: این گونه گیاهی در خاک های شور و اراضی دیم و سنگلاخی و شنی قابلیت کشت بهتری دارد و به طور کلی برای اراضی فقیر و کم آب بسیار مناسب است.
در سال ۹۸ برای اولین بار در سطح ۳۵ هکتار از مزارع استان دانه روغنی کاملینا کشت شده بود.
در اراضی خراسان شمالی انواع دانه های روغنی کلزا، گلرنگ، کنجد و آفتابگردان نیز کشت می شود.
خراسان شمالی با جمعیت بیش از ۸۶۳ هزار نفر ۳۴۴ هزار هکتار عرصه کشاورزی دارد که از این سطح ۳۰۰ هزار هکتار کشتزار است و بیش از ۸۰ هزار بهره بردار بخش کشاورزی در این حوزه فعالیت میکنند.
بیشترین شاغلان استان در بخش کشاورزی اشتغال دارند.