مشهد- ایرنا- رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی گفت: خام فروشی مواد معدنی در منطقه سنگان از توابع شهرستان خواف اکنون به صفر رسیده و آن منطقه تبدیل به یکی از قطبهای فرآوری سنگ‌آهن و چرخه کامل تولید فولاد و آهن شده است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، امیررضا رجبی روز پنجشنبه در نشست مشترک با معاونان صدا و سیما و رادیو زیارت مرکز خراسان رضوی و معاونان و مدیران ارشد سازمان صمت افزود: این اتفاق باعث شده است که بخش عمده ای از ارزش افزوده حاصل از فرایند تولید  صنعت فولاد در شهرستان خواف انجام گیرد.

وی اظهار داشت: میزان مصرف آب توسط بخش صنعت استان کمتر از ۲ درصد از کل آب مصرفی است و این موضوع در شهرستان خواف که به عنوان یکی از قطب‌های معادن سنگ آهن و صنایع فولادی کشور مطرح است، به کمتر از ۱۰ درصد از کل آب موجود در آن شهرستان می رسد، در این راستا و به دلیل تامین نیاز بخش فولاد به آب، درصدد استفاده از پساب شهری برای تامین بخشی از آب مورد نیاز واحدهای تولیدی آن منطقه برآمده‌ایم.

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی گفت: طی چند ماه اخیر در راستای حرکت جهادی که در حوزه معاونت معادن و صنایع معدنی سازمان شکل گرفته، کل معادن راکد در استان تعیین تکلیف شده و به زودی در قالب مزایده عمومی دوباره به فعالان اقتصادی متقاضی واگذار می‌شود.

رجبی اظهار داشت: مزایده برای واگذاری معادن در قالب فرایندی شفاف در بستر درگاه اینترنتی سامانه کاداستر و بهره‌مندی عمومی برگزار می‌شود و از رسانه‌ها تقاضا داریم تا ضمن کمک به اطلاع رسانی عمومی در این زمینه، افکار عمومی را از فعالیت حوزه معدن که در راستای  حمایت از تولید و رفاه عمومی انجام گرفته است، مطلع کنند.

وی بیان کرد: جواز تاسیس برای اجرای سه طرح بزرگ صنایع معدنی شامل تولید ورق فولاد آلیاژی، کنسانتره آهن، آهن اسفنجی با پیش‌بینی حجم سرمایه‌گذاری ۲۳۱ هزار و ۳۱۹ میلیارد ریال توسط بخش خصوصی در خراسان رضوی صادر شده که با اجرای آنها تحولی در بخش سرمایه‌گذاری حوزه معدن و صنایع معدنی استان انجام می‌گیرد.

به گزارش ایرنا، مجموعه معدنی سنگ‌آهن سنگان خواف با یک میلیارد تن ذخیره یکی از ۱۰ معدن بزرگ سنگ‌آهن در جهان و تامین‌کننده خوراک اولیه برای تولید ۱۷.۵ میلیون تن کنسانتره، ۱۵ میلیون تن گندله و پنج میلیون تن سنگ‌آهن در ایران است.

مجموعه کانسارهای سنگان با ۳۰ درصد ذخایر سنگ‌آهن کشور در گستره‌ای به طول ۲۲ کیلومتر و عرض ۱۰ کیلومتر در ۳۰۰ کیلومتری جنوب شرقی مشهد، ۴۰ کیلومتری جنوب شرقی شهر خواف و ۱۸ کیلومتری شمال شرقی سنگان در جنوب شرقی خراسان رضوی و نزدیک مرز افغانستان قرار دارد. 

بارزترین ویژگی‌های این معادن سنگ‌آهن امکان فعالیت‌های معدنکاری در طول ۱۲ ماه سال، وجود ماده معدنی در سطح زمین، کاهش هزینه‌های استخراج و معدنکاری و وجود عناصر نادر خاکی است که با مشارکت بخش‌ دولتی و سازمان توسعه و نوسازی صنایع و معادن ایران (ایمیدرو)، فولاد سنگان، مجموعه اپال پارسیان، شرکت فراگیر توسعه سناباد و تعدادی دیگر از شرکت‌های بزرگ معدنی ایران الگوی موفق سرمایه‌گذاری و نمونه بسیار خوبی برای سایر نقاط کشور است.

دسترسی به محل کانسارهای سنگ‌آهن سنگان از ۲ مسیر آسفالته مشهد، تربت‌حیدریه، خواف، سنگان و مشهد، فریمان، تربت‌جام، تایباد و سنگان امکان پذیر بوده و معادن سنگ آهن در ۱۸ کیلومتری سنگان از طریق جاده اختصاصی آسفالته با سنگان، خواف و تایباد در ارتباط است و خط آهن سراسری که از تربت‌حیدریه به سوی هرات در افغانستان در حال احداث می‌باشد از جنوب سایت معدن سنگان عبور می‌کند.

مرکز شهرستان ۱۵۰ هزار نفری خواف با ۱۲۳ کیلومتر مرز مشترک با کشور افغانستان در فاصله ۲۶۷ کیلومتری جنوب شرقی مشهد واقع است.