مهدی دونده روز سه شنبه در جلسه رفع مشکلات معدن داران این شهرستان افزود: معادن این منطقه ظرفیتهای خوبی در حوزه سنگهای معدنی دارد همچنین زمینه اشتغال غیرمستقیم هزار و ۵۰۰ نفر نیز در این کانونهای اقتصادی فراهم شده است.
وی ادامه داد: در حال حاضر فقط ۵۰ درصد معادن این شهرستان فعال هستند که ۱۲ پروانه بهره برداری در حوزه سنگ گرانیت، هفت پروانه بهره برداری در حوزه سنگ آهن، سه پروانه بهره برداری در حوزه سنگ لاشه و سایر فعالیت معادن شهرستان در بخش استخراج سنگهای سیلیس، باریت، فلدسپات، تالک، سنگ چینی و خاک صنعتی است.
فرماندار تایباد با بیان این که میزان ذخیره شناسایی شده قطعی فقط معادن سنگ آهن و سنگ گرانیت این شهرستان ۱۷ میلیون تن است گفت: میزان استخراج سنگهای معدنی این شهرستان سالانه افزون بر یک میلیون تن بر اساس ظرفیت اسمی درج شده در پروانه بهره برداری است.
دونده با بیان این که در حال حاضر ۸۵ درصد از استخراج ذخایر معدنی این شهرستان خام فروشی می شود افزود: جلوگیری از خام فروشی معادن نیاز به فراهم شدن زیرساختها دارد و راهکار جلوگیری از خام فروشی ذخایر معدنی فراهم کردن زیرساخت های تولید و حمایت دلسوزانه و واقعی از تولیدکنندگان است.
وی ادامه داد: توسعه شرکتهای دانش بنیان و تولید کالا با فناوری بالا که از اهداف و راهبردهای شعار امسال یعنی "تولید، دانش بنیان،اشتغال آفرین"است به پیشگیری از خام فروشی منابع کمک می کند و موجب ایجاد ارزش افزوده میشود.
فرماندار تایباد گفت: صادرات و خام فروشی منابع اگرچه درآمدهای خوبی را نصیب کشور و سرمایه گذار می کند اما این درآمدها پایدار نبوده و سرانجام روزی به پایان می رسند ضمن آن که فرصت طلایی برای ایجاد ارزش افزوده و رشد درآمدهای عمومی را سلب می کند.
دونده افزود:بخش خصوصی از توانمندی های مالی و اعتباری مناسبی بهره مند است و می تواند با تغییر رویکردها و پذیرش ایده ها و نوآوری های جدید، ساختارهای مربوط به خود را با فناوری های موجود هماهنگ کرده و در مسیر دانش بنیان شدن قدم بردارد.
شهرستان ۱۴۰ هزار نفری تایباد متشکل از ۲ بخش مرکزی و میان ولایت با ۳۸ روستا در فاصله ۲۲۵ کیلومتری جنوب شرقی مشهد قرار دارد.
نظر شما