به گزارش خبرنگار ایرنا، غلامعلی دهشیری روز سهشنبه به مناسبت هفته قوه قضائیه در نشست با خبرنگاران استان گفت: در میان جرائم مختلف، موادمخدر، سرقت و جرم علیه اشخاص و اطفال و برخی جرائم حوزههای مالی، حقوقی، اموال و مالکیت اصلیترین و بیشترین دلیل محکومیت متهمان در استان است.
یکی از برنامههای مهم و محوری دادگستری یزد را کاهش جمعیت کیفری زندانها با اجرای طرح تفکیک بین متهم و مجرم ذکر کرد و ادامه داد: به منظور کاهش جمعیت کیفری زندانهای استان و جلوگیری از تبعات منفی آن ، امسال برای اجرای طرح تفکیک متهم و مجرم اقدام میشود.
این مسئول یکی از برنامههای مهم قوه قضائیه را در استان، رسیدگی و توجه به تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی در راستای حمایت عملی از تولید داخلی ذکر کرد و یادآور شد: در ۲ سال گذشته ۳۶۰ درخواست در سامانه حامی ثبت شده که در ۲۰ نشست کارگروه تخصصی و ۲۴ جلسه ستاد بررسی و تاکنون ۳۹۵ مصوبه با تثبیت بیش از ۴۴ هزار شغل در استان محقق شده است.
دهشیری تقویت نظارتهای درون سازمانی را از دیگر برنامههای مهم و محوری دادگستری و قوه قضائیه ذکر کرد و گفت: در این خصوص در یکسال گذشته ۱۵۵ مورد بازرسی از تمامی بخشهای دستگاه قضا در استان صورت گرفته است و نظارت بر امور زندانها و همچنین سایر موارد به سه هزار و ۵۰۰ مورد میرسد.
رییسکل دادگستری یزد، تعداد ورودی پروندههای دستگاه قضائی استان را در سال گذشته بیش از ۲۳۶ هزار فقره ذکر کرد و گفت: دادگستری استان در این شاخص با رشد ۶ درصدی در مجموع در مکان دوازدهم کشور قرار دارد و در شاخص پروندههای خروجی با بیش از ۲۴۴ هزار پرونده خروجی و رشد سه درصدی در این بخش دومین استان کشور است.
دهشیری یکی از برنامههای موفق دادگستری استان یزد را در موضوع حفظ و احیای حقوق عامه اعلام کرد و گفت: در این مدت ۶۶۷ مورد حکم رفع تصرف فوری به وسعت افزون بر ۷۳۸ هکتار و ارزش بیش از ۲۲۳ میلیارد تومان صادر و اجرایی شده است .
دهشیری از دکتر شهید بهشتی به عنوان مجتهدی متفکر و معمار بزرگ دستگاه قضایی یاد کرد و گفت: ایشان نقش موثری در تدوین قانون اساسی و تاسیس دانشکده علوم قضایی به منظور کادرسازی نیروی قضائی و بعدها نیز پلیس قضائی ایفا کردند.
وی با تاکید بر برنامه ریزی جهت تشریح تفکر شهید بهشتی در این دستگاه قضائی، گفت: مجموعه امتیازات شهید بهشتی، این شهید بزرگوار را در مقابل آماج کینهتوزی دشمنان نظام جمهوری اسلامی قرار داد به طوری که ابتدا در قالب ترور شخصیتیاش ورود کرده و در ادامه در هفتم تیرماه سال ۱۳۶۰ او را ترور فیزیکی کردند.
وی با اشاره به لزوم جهاد تبیین در شرایطی که رسانههای دشمن در حال تلقین فضای نامیدی و ناآرامی در کشور هستند، عنوان کرد: خوشبختانه حرکتهای مذبوحانه دشمن بیانگر این است که امروز آنان دیگر چیزی در چنته برای دشمنی با کشورمان ندارند.
دهشیری در ادامه به تشریح عملکرد دستگاه قضا در استان پرداخت و اظهار کرد: یکی از چالشهای دستگاه قضائی اقناع آراء است که در همین راستا با اقدامات صورت گرفته در دادگستری استان از جمله برگزاری جلسات نقد عمومی رای در مجامع علمی و درون دستگاه قضا، رشد ۲.۵ درصدی را در این باره طی یکسال اخیر شاهدیم.
وی درخصوص موضوع کاهش جمعیت کیفری استان نیز از رونمایی از اجرای طرح طبقه بندی زندانیان در استان طی هفته آینده خبر داد و گفت: در حال حاضر ۹۲.۷ درصد زندانیان در استان مرد و مابقی را زنان تشکیل می دهند، همچنین ۲۸.۴ درصد زندانیان استان غیربومی هستند و بیشترین محکومیتها در زندانهای استان به ترتیب موادمخدر، سرقت و جرائم علیه اشخاص و اطفال است.
به گفته وی، خوشبختانه رتبه زندانهای استان یزد از لحاظ شاخصهای ۱۹ گانه این بخش از رده هفتم در اردیبهشت ۱۴۰۰ به رده دوم در اردیبهشت امسال ارتقا یافته که نشان از فعالیتهای موثر در جهت ارتقاء خدمات در این حوزه دارد.
دهشیری ضمن اشاره به ایجاد ۱۶ اتاق دادرسی الکترونیکی در استان، گفت: در استفاده از سامانه نظارت الکترونیکی نیز رشد ۷۲ درصدی را طی یکسال اخیر تجربه کردیم و خوشبختانه در شاخص ورودی زندانیان نیز در این مدت کاهش ۶.۵ درصدی روی داده است.
وی از کاهش ۲۱ روزه متوسط زمان رسیدگی به پروندهها در شعب استان خبر داد و گفت: هم اکنون متوسط این زمان ۹۳ روز است.
رئیس کل دادگستری استان کاهش مجازاتهای جایگزین حبس در استان به میزان ۲۱ درصد طی یکسال گذشته را نامطلوب خواند ولی در این باره از تلاش برای کاهش مجازاتهای حبس از این طریق در استان خبر داد.
وی با اشاره به این که ۹۳.۷ درصد ابلاغهای قضائی به صورت الکترونیکی ارسال میشود، خاطرنشان کرد: دادگستری استان در مجموع با ۲۳.۲ درصد کاهش پروندهها در سال ۱۴۰۰ بالاترین میزان عملکرد در کشور را داشته و از این حیث رتبه اول کشور را از آن خود کرده است.
همچنین در موضوع صلح و سازش نیز با ۵۲.۶ درصد مصالحه در پروندهها رتبه دوم کشور به یزد تعلق گرفته و در حوز عملکرد شوراهای حل اختلاف نیز به رغم کاهش ۱۹ درصدی، رتبه پنجم کشور را داریم.
دهشیری گفت: دستگاه قضا در استان با تعیین تکلیف ۵۴.۵ درصدی پروندههای مسن نیز رتبه اول کشور به لحاظ بیشترین کاهش در این بخش را به خود اختصاص داده است.
دهشیری از ارزیابی میزان رضایت شهروندان از دستگاه قضا سخن گفت و اعلام کرد: خوشبختانه براساس آخرین ارزیابی های صورت گرفته میانگین رضایتمندی مردم از این مجموعه ۸۵ درصد مثبت بوده است.