شاهرود – ایرنا – امام جمعه شاهرود گفت: صرفه‌جویی و استفاده بهینه از آب آشامیدنی باید با برنامه‌ریزی مناسب دستگاه‌های اجرایی و نهادهای متولی در جامعه نهادینه و فرهنگ‌سازی شود.

به گزارش خبرنگار ایرنا، حجت الاسلام عباس امینی روز دوشنبه در نشست شورای فرهنگ عمومی که در شهرداری شاهرود برگزار شد، افزود: شهرستان شاهرود از مرحله کم آبی عبور کرده و هم اکنون این مشکل به بحران تبدیل شده است.

وی با اشاره به اینکه بارها بحران آب و فرسودگی شبکه آبرسانی این شهرستان از تریبون نمازجمعه تذکر داده شد، ابراز داشت: این شهرستان اگر به دریا هم متصل باشد باید صرفه جویی در دستور کار همه شهروندان قرار گیرد.

امینی برنامه‌های اجرا شده در چند سال اخیر برای عبور از بحران آب را مُسکن خواند و اظهار داشت: باید فرهنگ‌سازی در مورد مصرف حامل‌های انرژی از جمله برق، گاز و به ویژه آب با نصب بنرهای تبلیغاتی در سطح شهرستان و تهیه نماهنگ‌های آموزشی و انتشار آن در شبکه‌های اجتماعی شهرستان انجام شود.

امام جمعه شاهرود با بیان اینکه مدیریت شهری در اجرای برنامه‌های مناسبتی فرهنگی از فعال‌ترین نهادهای این شهرستان است، افزود: نصب بنرهای تبلیغاتی مرتبط با مناسبت‌های ملی و مذهبی و اجرای برنامه‌های مختلف فرهنگی از جمله کارهای انجام شده مدیریت شهری است که در این زمینه جای تقدیر دارد.    

وی به مناسبت‌های پیش رو، عید غدیر و قربان اشاره کرد و ابراز داشت: در دهه امامت و ولایت باید همشهریان، گردشگران و مسافران عبوری از جهت دیداری و ایجاد نمادها یک تغییر ببینند و این امر پیام رسان برای همگان باشد.

امینی با اشاره به روایتی از پیامبراکرم(ص) مبنی بر اینکه خدای متعال در روزهای عمر شما نسیم رحمت برایتان می رساند، گفت: به فرموده پیامبر (ص) باید مسلمان ها خود را در معرض این نسیم قرار دهند.

رییس شورای فرهنگ عمومی شاهرود با بیان اینکه در سال های قبل از همه گیری کرونا، برنامه های خوبی در مناسبت های مختلف در شهر برگزار می شد، اظهار داشت: با برگزاری برنامه های فرهنگی و هنری به ویژه در روزهای عرفه و دهه امامت و ولایت مردم را در معرض این نفعیات قرار داده تا بهره بیشتری ببرند.

واقعه عید غدیر در شاهرود بازخوانی می شود

امام جمعه شاهرود با اشاره به اینکه تا قبل از شیوع کرونا هر ساله واقعه عید غدیر بازخوانی و نمایش داده می‌شد، تصریح کرد: برگزاری این نوع نمایش‌ها و بازخوانی آن یک کار فرهنگی است که می‌تواند بر نسل جوان و نوجوان جامعه تاثیر گذار باشد.

به گفته وی، بازخوانی واقعه غدیر در شب یا روز عید در محل بلوار پیامبر اعظم(ص) شاهرود برگزار می‌شود.

امینی از تهیه نقشه راه فرهنگی توسط مدیریت شهری خبر داد و گفت: گروهی از کارشناسان در شهرداری نقشه راه فرهنگی را تدوین می‌کنند تا براساس آن و متناسب با شرایط بومی اهداف فرهنگی را پیش ببریم.

فرماندار شهرستان شاهرود هم در این نشست گفت: در راستای اجرای طرح مردمی‌سازی یارانه ها تاکنون تعداد ۱۷۰ نانوایی از ۲۳۰ واحد شهرستان شاهرود به دستگاه‌های کارتخوان هوشمند مجهز شدند.

ابوطالب جلالی با اشاره به اینکه هدف اصلی از نصب کارتخوان‌های هوشمند در گام نخست مدیریت توزیع آرد است، افزود: با اجرای طرح هدفمندی یارانه نان، نظم مناسبی در توزیع، مدیریت پخت و توزیع عادلانه یارانه نان ایجاد می‌شود.

به گفته وی، در اجرای این طرح قیمت نان تغییری ندارد و تنها یارانه آرد به طور مستقیم به نان اختصاص می‌یابد.

جلالی با بیان اینکه طی ۲ تا سه هفته آینده از صف‌های خرید نان کاسته می‌شود، اظهار داشت: اجرای این طرح از قاچاق آرد جلوگیری و دست سودجویان را کوتاه می‌کند.

فرماندار شاهرود به تامین آب پایدار برای شهرستان شاهرود از سد کالپوش اشاره کرد و ابراز داشت:  برای تامین آب پایدار حفر ۲ چاه با برگزاری مناقصه و تعیین پیمانکار در دستور کار است.

وی به سفر وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به شاهرود اشاره کرد و گفت: یکی از مهمترین موضوعات مطرح شده در دیدار با وزیر، تکمیل مصلای پیامبر اعظم(ص) بود، با مکاتباتی که انجام شد برای تکمیل این طرح مبلغی اختصاص یافت.

معاون استاندار سمنان ادامه داد: از دیگر موضوعات مطرح شده ساخت مجتمع فرهنگی و کتابخانه تخصصی در شهر بود.

جلالی با بیان اینکه نزدیک به ۲ سال برگزارنشدن کلاس‌های حضوری مدرسه‌ها و دانشگاه‌ها آسیب‌های زیادی به این جامعه وارد کرد، اظهار داشت: ارزیابی و آسیب شناسی به همت کارشناسان این حوزه در شهرستان انجام و موارد مستندسازی شده است.

فرماندار شاهرود ادامه داد: مسوولان آموزش و پرورش و دانشگاه‌ها باید با بررسی آسیب‌ها بخشی که منجر به ناهنجاری و بنای یک رفتار نادرست گذاشته شد را واکاوی کنند و در قبال آن طرحی ارائه دهند. 

۱۵۰ لیتر برثانیه کمبود آب در شاهرود است

مدیر آب و فاضلاب شاهرود هم در این نشست با بیان اینکه شرایط کنونی آب آشامیدنی بحرانی است، گفت: شهرستان شاهرود ۱۵۰ لیتر بر ثانیه کمبود آب دارد که تا روز گذشته با مدیریت فشار و سایر اقدام‌های دیگر از قطع آب جلوگیری شد.

ابراهیم باقری ابراز داشت: با شرایط موجود چنانچه مردم در مصرف آب صرفه جویی نکنند، قطعی آب برای مشترکان به صورت گسترده انجام می‌شود.

وی با اشاره به اینکه مخزن اصلی تامین آب شهر با حجم ۲۵ هزار متر مکعب در جاده مجن قرار دارد، افزود: از این حجم به دلیل کمبود آب تنها پنج هزار متر مکعب در مدار قرار دارد.

مدیر آبفا شاهرود به ماندگاری شرایط دمایی تا روز یکشنبه آینده اشاره کرد و اظهار داشت: یکی از مواردی که می تواند تا حدودی این کمبود آب را جبران کند، استفاده نکردن از آب آشامیدنی برای آبیاری فضای سبز شهری و اداره‌ها است.

مدیریت شهری برای جلوگیری از قطع آب با آبفا همکاری می‌کند

شهردار شاهرود هم در این نشست با اشاره به اینکه صرفه‌جویی در مصرف آب به منظور جلوگیری از بحران کم آبی ضروری است، گفت: مجموعه مدیریت شهری در راستای کمبود آب، تنش آبی شهر و قطعی آب آمادگی همکاری با آبفا را دارد.

محسن احمدی با بیان اینکه مشکل کمبود و بحران آب چندین سال است که شاهرود را درگیر کرده است، افزود: باید با مدیریت قوی از سوی مسوولان این حوزه در سریع‌ترین زمان ممکن چاره‌ای برای رفع این بحران اندیشیده شود.

وی ابراز داشت: با توجه به افزایش دما در شاهرود و شرایط ویژه مصرف بی‌رویه آب در این روزها در کمترین زمان ممکن چاه‌های آب خام شهری در اختیار آبفا قرار می‌گیرد.  

سرپرست اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شاهرود هم در این نشست با بیان اینکه در خصوص تعیین و معرفی مفاخر شهرستان کارگروهی با حضور امام جمعه شاهرود تشکیل شد، گفت: پس از بررسی‌های لازم مقررشد تا از آیت الله میرزا محمد باقر طاهری و سید محمد مهدی باقری تجلیل شود.

محمد تقی یزدی ابراز داشت: این مفاخر شاهرود به کارگروه استانی معرفی شدند تا آیین نکوداشتی برای آنها تا پایان امسال برنامه‌ریزی شود.    

وی در خصوص تشکیل کارگروه‌های تخصصی شورای فرهنگ عمومی تاکید کرد: نماینده اعضای شورای فرهنگ عمومی برای تشکیل کارگروه تخصصی هر چه زودتر تعیین شوند.