به گزارش روز سهشنبه ایرنا به نقل از روزنامه گلوبالتایمز، انتظار میرود «یون سوک یول» رئیسجمهوری کره جنوبی با «جو بایدن» رئیسجمهوری آمریکا و «فومیو کیشیدا» نخستوزیر ژاپن در نشست سران ناتو که از فردا (۸ و ۹ تیر) در مادرید برگزار می شود، دیدار کند. این نخستین حضور یون در یک رویداد چندجانبه ناتو است.
از سوی دیگر، کرهشمالی نیز در واکنش به دیدار دو مقام ارشد کره جنوبی و ژاپن با مقامات غربی در نشست ناتو، نسبت به تشکیل یک ائتلاف نظامی آسیایی هشدار داده است.
این روزنامه در گزارش خود آورده است: ناظران در چین بر این باور هستند که هدف آمریکا برای گسترش ناتو به منطقه آسیا واقیانوسیه از طریق گفتگو با متحدان آسیایی باعث ایجاد تنش در شبهجزیره کره خواهد شد، ضمن آنکه روابط سئول با پکن به دلیل اتکای بیش از حد آن به آمریکا پیچیدهتر خواهد شد.
برخی رسانه ها گزارش دادند که یون قصد دارد حمایت بینالمللی بیشتری را برای رویکرد دولتش در مقابله با موضوع هستهای کرهشمالی جلب کند و این امر احتمالا یکی از موضوعات مورد بحث در نشست سهجانبه جداگانه سه کشور مزبور در مادرید خواهد بود.
در این میان دفتر ریاستجمهوری کرهجنوبی در بیانیهای توضیح داده است که سفر یون به مادرید نباید به عنوان رویکردی در تغییر سیاستهای این کشور علیه روسیه یا چین تعبیر شود، اما برخی تحلیلگران میگویند که دولت جدید سئول در حال از دستدادن استقلال راهبردی خود به دلیل نزدیکی بیش از اندازه با واشنگتن است.
یک کارشناس مستقر در پکن به گلوبالتایمز گفت که نشست سران کشورهای آمریکا، ژاپن و کرهجنوبی گامی برای گسترش مرزهای ناتو به سمت آسیا و اقیانوسیه است.
«لو چائو» کارشناس مسائل شبه جزیره کره در آکادمی علوم اجتماعی لیائونینگ دیروز دوشنبه به گلوبالتایمز گفت اگرچه سئول مانند توکیو فعالانه در اقدامات ضد چینی مشارکت ندارد، اما همکاری آن با ژاپن و آمریکا در ناتو تاثیر منفی بر صلح و ثبات منطقه به ویژه شمالشرق آسیا و شبه جزیره کره دارد و باعث ایجاد اختلاف و تقابل در منطقه آسیا و اقیانوسیه می شود.
به عقیده ناظران، با روی کار آمدن یون، دولت سئول سیاست احترام بی قید و شرطی را در قبال واشنگتن در پیش گرفته و قصد دارد تعامل خود را با واشنگتن در صحنه بین المللی ارتقا دهد. اقدامی که به منافع ملی بلند مدت کرهجنوبی لطمه خواهد زد.
به باور تحلیلگران آمریکا قصد دارد با تداوم سیاست های مداخله جویانه و بحرانساز برای حفظ هژمونی خود در گرماگرم مشکلات داخلی، خطرات متعاقب آن را با متحدان منطقه ای تقسیم کند.
به عقیده لو چائو اگر سئول و توکیو با مداخله واشنگتن و ناتو در آسیا و اقیانوسیه قصد لطمه زدن به منافع چین را داشته باشند، پکن قاطعانه واکنش نشان می دهد.
تحلیلگران می گویند چین امیدوار است کره جنوبی با دقت شرایط را ارزیابی کند و همکاری با چین و سایر کشورها را در اولویت قرار دهد. چراکه به عقیده کارشناسان، آمریکا احتمالا در پی ایجاد بحرانی بزرگتر از جنگ روسیه و اوکراین است تا توجهات را از چالش های داخلی خود از جمله تورم، درگیریهای خشونت آمیز، مسائل نژادی و کاهش محبوبیت رئیس جمهورش منحرف کند.