جواد بنایی روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: این طرح در ادامه تحقق سند تحول قوه قضاییه و با هدف حمایت از خانوادههای زندانیان دربند اجرایی شده است.
وی افزود: خانواده برخی از زندانیان در خارج از شهرستان و حتی استان ساکن بوده و برای حضور در مهاباد و دیدار و ملاقات با زندانی دچار مشقتهایی میشوند بنابراین تدبیری برای ملاقات زندانیان از راه دور اندیشیده شد که هم در پیشگیری از اتلاف وقت و هم در کاهش هزینه خانوادههای زندانی بویژه ترددها بسیار اثربخش است.
رییس دادگستری مهاباد اضافه کرد: بر این اساس خانواده زندانی با حضور در دفاتر خدمات قضایی و طی فرایندی میتوانند به صورت مجازی با زندانی صحبت کنند و زندانی هم در جریان وضعیت خانواده خود قرار گیرد.
بنایی قطع نشدن ارتباط زندانیان با جامعه و بازگشت سریعتر آنها به زندگی عادی را از دیگر اهداف اجرای طرح ملاقات مجازی با زندانیان عنوان کرد.
وی با اشاره به راه اندازی یک دفتر خدمات قضایی در زندان مهاباد نیز یادآور شد: با دایر شدن این دفتر که پیش بینی شده به ۲ دفتر افزایش پیدا کند زندانیان قادر خواهند بود به راحتی لوایح خود و یا دفاعیات شان را در خود زندان تهیه و از روند پروندههایشان نیز مطلع شوند.
بنایی با بیان اینکه در راستای ایجاد اشتغال و حرفهای آموزی زندانیان نیز رشته هایی همچون آموزش قالیبافی و صنایع دستی در زندان مهاباد راه اندازی شده است، گفت: با فراهم شدن زمینه مهارتآموزی، زندانیان پس از آزادی از زندان میتوانند اقدام به ایجاد شغل و درآمدزایی برای خود کند که این امر نقش مهمی در جلوگیری از بازگشت آنها به زندان خواهد داشت.
به گزارش ایرنا، سند تحول قضایی بر مبنای هفت ماموریت اصلی قوهقضاییه برگرفته از تکالیف تعیینشده در قانون اساسی و سیاستهای کلی نظام در سال ۱۳۹۹ توسط رییس وقت قوه قضاییه ابلاغ شد.
تمرکز بر احیای برخی از ماموریتهای مغفول قوه قضاییه همچون احیای حقوق عامه، گسترش عدل، مبارزه با فساد و حمایت از تولید از جمله ویژگیهای سند تحول قضایی است.