المتوکل امروز (پنجشنبه) در گفت وگو با شبکه تلویزیونی المیادین ضمن اعلام این مطلب افزود : یمن به عنوان یک کشور تولیدکننده نفت همچون کشورهایی زندگی می کند که از ثروت نفت بی بهره هستند.
المتوکل ادامه داد : یمن هیچ بهره ای از درآمد نفت خام خود ندارد زیرا درآمد حاصل از فروش نفت این کشور به بانک "الاهلی" عربستان واریز می شود.
این مقام یمنی " ائتلاف متجاوز و در راس آن آمریکا را مسئول بحران نفت در یمن " دانست .
وی توضیح داد : ائتلاف متجاوز طی آتش بس کنونی تمامی کشتی ها را توقیف کرد و در دوران همه گیری کرونا که نرخ بنزین کاهش یافت ، بیش از ۱۵ هزار کشتی یمنی توسط ائتلاف مزبور توقیف شد.
المتوکل ابراز داشت : ائتلاف تجاوزگر خواهان راه اندازی پالایشگاه نفت " صافر" نیست با آنکه در صورت راه اندازی آن بحران نفت در یمن کاهش خواهد یافت .
بر اساس این گزارش، المتوکل چندی پیش اعلام کرد : ائتلاف سعودی به نقض آتش بس ادامه می دهد و کشتی حامل بنزین " سندس" را به گروگان گرفته و آن را به زور به سوی ساحل شهر جیزان واقع در جنوب عربستان فرستاد با آنکه آن را مورد تفتیش قرار داده بود و کشتی مجوز ورود از سازمان ملل دریافت کرده بود .
سخنگوی شرکت نفت یمن تاکید کرد : ائتلاف سعودی چه قبل از برقراری آتش بس کنونی و چه بعد از آن هیچ حد و مرزی برای راهزنی دریایی خود نمی شناسد.
در همین رابطه دولت صنعا کشورهای تشکیل دهنده ائتلاف سعودی را به سرقت ثروت نفت یمن متهم کرده و بارها تهدید کرده که شرکت ها و کشتی های غارتگر نفت و گاز یمن را هدف قرار خواهد داد چرا که نفت و گاز ۸۰ درصد بودجه کل کشور را تامین می کنند.
دولت مزبور اعلام کرد : ائتلاف سعودی توسط کشتی های غول پیکر میلیون ها بشکه نفت را به فروش می رساند . این کشتی ها همان گونه که در مراکز رهگیری خطوط کشتیرانی بین المللی نمایان است، تقریبا هر ماه وارد بنادر یمن می شوند.
در همین راستا یک مقام مسئول در وزارت نفت دولت صنعا در گفت وگو با المیادین خاطرنشان کرد : از ابتدای سال جاری میلادی ۲۰۲۲ تا کنون بیش از ۱۲ میلیون بشکه نفت یمن به سرقت رفته است.
عربستان از ششم فروردین ۹۴ در قالب ائتلافی از چند کشور عربی از جمله امارات و با کمک و چراغ سبز آمریکا و حمایت رژیم صهیونیستی، حملات گستردهای را علیه یمن به عنوان فقیرترین کشور جهان عرب آغاز کرد.
برخلاف انتظار سعودی ها، حملات آنها به سپر محکم مقاومت ملت یمن برخورد کرد و بعد از هفت سال پایداری و حملات دردناک پی در پی یمنی ها در عمق خاک عربستان بویژه حمله های مکرر به تاسیسات شرکت غول پیکر نفتی آرامکو، ریاض مجبور شد به امید خارج شدن از باتلاق جنگ در یمن با برقراری آتش بس در این کشور طی ماه مبارک رمضان موافقت کند؛ هر چند گزارش های رسیده از نقض مکرر آتش بس توسط سعودی ها و مزدوران آنها حکایت دارد.
۱۴۸۷