به گزارش ایرنا، حجتالاسلام عبدالرضا پورذهبی روز پنجشنبه در آیین گرامیداشت روز ملی صنعت در سنندج اظهار داشت: هدایت نقدینگی به سمت تولید بسیار ضروری است که باید توسط تولیدکنندگان و سرمایهگذاران صورت گیرد.
وی تاکید کرد: عنوان استان عقب مانده برای کردستان باید به صورت کامل حذف شود و موفقیتهای اقتصادی برجسته شود.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان هم در این نشست گفت: سرمایهگذاری در بخش صنعت زمانبر اما ماندگار است و اشتغال پایدار به دنبال دارد.
بختیار خلیقی اضافه کرد: ۹۵۸ واحد صنعتی در استان داریم که ۵۷۸ واحد آن فعال و ۱۶۵ واحد غیرفعال است که ۶۱ واحد قابلیت احیا شدن دارد.
وی با اشاره به اینکه ۱۱ واحد تولیدی استان امسال فعالسازی میشود یادآور شد: ۴۰۵ میلیارد تومان برای حمایت از واحدهای تولیدی در قالب تبصره ۱۱ برای استان داریم اما ۶۱۰ میلیارد تومان یعنی بالاتر از ظرفیت را به بانکها معرفی کردهایم.
وی با اشاره به ظرفیت معادن در کردستان اظهار داشت: ۱۸ گونه معدنی با ذخایر ۶۳۰ میلیون تن در استان داریم که ۱۷ طرح و پروژه در این حوزه در نظر گرفتیم.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان ادامه داد: ۳۴۴ واحد معدنی داریم اما ۱۹۵ واحد آن فعال است که به دنبال فعالسازی آن هستیم.
وی با بیان اینکه ۵۳ درصد استان تحت پوشش پرواز ژئوفیزیک قرار گرفته است اضافه کرد: پرواز ژئوفیزیک در شهرستانهای سقز، بیجار و قروه به اتمام رسیده و دیواندره هم در این هفته به اتمام میرسد.
خلیقی افزود: در حوزه صنعت ۱۸ هزار و ۸۷۱ نفر، در حوزه تجارت ۱۷۵ هزار نفر و در حوزه معدن چهار هزار و ۹۰۰ نفر در استان فعالیت دارند.
رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سنندج هم در این نشست با اشاره به اینکه نهادینه کردن فرهنگ مصرف داخلی وظیفه همگان است گفت: دولت تمام توان را به تسهیلگری و رفع موانع بگذارد و تولیدکننده میز کیفیت را برای رقابت با کالای خارجی بالا ببرد.
سید کمال حسینی افزود: شرکتهای پیشرانی همچون پتروشیمی و شرکت معدنی صبانور گردش مالی داخل استان ندارند و به چرخه مالی واحدهای دیگر هم کمک نکردند.