سیده مریم حسینی شنبه در گفتوگو با ایرنا اظهار کرد: طی ماههای گذشته، مهمترین اولویتهای محرومیتزدایی شهر شیراز پس از مشورت با کنشگران محلی و صاحبنظران اجتماعی مشخص شد و در وهله نخست شناسایی و مشخص کردن مناطق و محلات محروم در دستور کار قرار گرفت.
حسینی به بیان مهمترین اولویتهای محرومیتزدایی پرداخت و گفت: تسریع در احداث کانالهای مدیریت و هدایت آبهای سطحی در محلات حاشیه، تسهیل و تسریع پروسههای اعطای محور جهت ساخت تکمیل و بهرهبرداری ساختمانی در مناطق محروم و حاشیه و تعیین تکلیف و حصارکشی زمینهای رها و بیاستفاده در محلات حاشیه از مهمترین اولویتهای محرومیتزدایی به شمار میرود.
رئیس کمیسیون ساماندهی حاشیه نشینی و رفع محرومیت مناطق کم برخوردار ادامه داد: تسریع در تکمیل طرحهای تفصیلی احداث شریانهای اصلی در محلات حاشیه، در اختیار قرار دادن زمینها و املاکی جهت احداث و توسعه بنگاههای اقتصادی و ایستگاههای امنیت محله، شتاب بخشی در سنگ فرش کردن و موزاییک کاری پیادهروها و کوچههای باریک و مشارکت و مساعدت ویژه در ساخت و توسعه اماکن مذهبی و فرهنگی خصوصا مساجد در محلات حاشیه شهر از دیگر اولویتهای محرومیتزدایی محسوب میشود.
حسینی مأمور ساختن شهرداران مناطق شیراز به ارتباط گیری مستمر با کنشگران محلی و تهیه اتاق وضعیت دائمی محرومیتزدایی در محلات حاشیه را از دیگر اولویتها دانست و به مصوبات این کمیسیون در سال جاری اشاره کرد و گفت: در ۲۴ اردیبهشت ماه سال جاری شهرداری شیراز مکلف شد نسبت به تهیه گزارش وضع موجود طرحهای تفصیلی، جامع و یا بازآفرینی در خصوص محلات و مناطق حاشیهای و همچنین راهاندازی اتاق مشترک اطلاعات و GIS مناطق حاشیهای با همکاری دستگاههای مرتبط ظرف مدت یک ماه اقدام و نتیجه را به کمیسیون ارائه کند.
وی عنوان داشت: همچنان شهرداری مکلف شد میز محرومیتزدایی را در مساجد محلات شیراز راهاندازی و نسبت به ایجاد کمیسیون ویژه ماده صد رسیدگی به تخلفات ساختمانی حریم شهر با اولویت قرار دادن مناطق ۵، ۷، ۹ و ۱۰ اقدام کند.
حسینی بیان کرد: تدوین و ارایه لایحه سند محرومیتزدایی و نقشه ژئودیتا شهر شیراز با هدف احصا همه پروژهها تا پایان سال ۱۴۰۴ و تقسیمکار پروژهها بین شهرداری، سپاه و سایر دستگاههای خدمترسان با هدایت عملیاتی توسط قرار گاه مشترک محرومیتزدایی از دیگر مصوباتی بود که شهرداری مکلف به انجام آن شد.
وی به طرح جامع محرومیتزدایی و ایجاد مراکز مهارتآموزی و توانمندسازی سرپرستان خانوار در محلات محروم اشاره کرد و گفت: کمیسیون ساماندهی حاشیه نشینی و رفع محرومیت مناطق کم برخوردار به منظور بررسی معضلات و محرومیتهای روستاهای حاشیه شهر شیراز به محدوده شهری تاکنون ۵۴ بازدید به مقصد روستاها و مناطق محروم حاشیه شهر شیراز داشته است.
رئیس کمیسیون ساماندهی حاشیه نشینی و رفع محرومیت مناطق کم برخوردار ادامه داد: همچنین۲۶ بازدید از محلات هدف و مناطق محروم شهر شیراز به منظور احصا مشکلات، ۲۱جلسه داخلی و خارجی با ادارات و ارگانهای دولتی در خصوص انعقاد تفاهمنامه و همکاری در ارتباط با راهاندازی کارگاه توانمدسازی سرپرست خانوار و تعداد سه بازدید از کارگاههای توانمندسازی بانوان در شهر شیراز از دیگر اقدامات این کمیسیون محسوب میشود.
حسینی اضافه کرد: با هدف بررسی الحاق روستاهای شهر شیراز به محدوده شهری نیز تاکنون ۱۱ بازدید از روستاهای حاشیه شهر انجام شده است.
وی با بیان اینکه تفاهمنامههای بسیاری با ارگانها و سازمانهای مختلف منعقد شده، گفت: تفاهمنامه همکاری مشترک میان قرارگاه اجتماعی امنیتی حضرت احمدبنموسی(ع) سپاه فجر فارس و شورای اسلامی شهر شیراز منعقد شده است. همچنین با اداره کل آموزش و پرورش استان فارس، بسیج مهندسین عمران و معماری و واحد ارتباطات بینالملل مدیریت حوزه علمیه فارس هم تفاهمنامهای منعقد شده که در مراحل پایانی است.
حسینی با اشاره به طرح تدوین سند محرومیتزدایی شهرداری شیراز گفت: به منظور انسجامبخشی به فعالیتهای دستگاهها و نهادهای متولی محرومیتزدایی در شهر شیراز و احصا نیازمندیهای محلات هدف محرومیتزدایی در مناطق حاشیهای شهرداری شیراز با تصمیم کمیسیون ساماندهی حاشیهنشینی و رفع محرومیت مناطق کمبرخوردار مقرر شد سند محرومیتزدایی شهرداری شیراز تدوین و به عنوان نقشه راه در دستورکار معاونتها، سازمانها و ادارات شهرداری شیراز قرار گیرد و اقدامات و فعالیتها وفق اطلاعات و آمار منطبق بر واقعیتهای موجود انجام شود.
عضو شورای شهر شیراز بیان کرد: این سند در حال حاضر به صورت مشترک توسط کارشناسان و مشاوران کمیسیون و معاونت برنامهریزی و منابع انسانی شهرداری شیراز و با همفکری اعضای کمیسیون در حال طراحی نقشه GIS و پایش نهایی است.
وی به دیگر اقدامات انجام شده توسط کمیسیون ساماندهی حاشیهنشینی و رفع محرومیت مناطق کمبرخوردار اشاره کرد و گفت: بررسی طرح قانون جوانی جمعیت و الزام شهرداری به تأمین مسکن پرسنل نیازمند شهردار در مناطق حاشیهای و محلات هدف و طرح تشکیل اتاق کمیسیون محرومیتزدایی و معاونت برنامهریزی و توسعه سرمایه انسانی شهرداری به منظور رفع محرومیت از دیگر اقدامات این کمیسیون محسوب میشود.
حسینی با اشاره به طرح تأمین مسکن پرسنل نیازمند شهرداری شیراز اعم از رسمی، پیمانی و بخش خصوصی در راستای طرح جوانی جمعیت در محلات محروم بر اساس بند ۲۱ ماده ۵۵ قانون شهرداری گفت: وضعیت ساماندهی فاضلاب محلات و کارخانجات حاشیه رودخانه چنار راهدار شیراز و راهکارها برای ساماندهی وضعیت این رودخانه مورد بررسی قرار گرفتهاست.
رئیس کمیسیون ساماندهی حاشیه نشینی و رفع محرومیت مناطق کم برخوردار با بیان اینکه طرح ایجاد شعبه تخصصی ویژه کمیسیون ماده صد تخلفات ساختمانی حریم شهر شیراز بررسی شده است، گفت: احیای معاونت بازآفرینی و رفع محرومیت در سازمان عمران شهرداری شیراز به همراه طراحی چارت سازمانی و مشخص کردن شرح وظایف سازمان عمران از دیگر اقداماتی است که توسط این کمیسیون انجام شده است.
تاریخ انتشار: ۲۵ تیر ۱۴۰۱ - ۱۱:۱۰
شیراز-ایرنا-رئیس کمیسیون ساماندهی حاشیه نشینی شورای شهر شیراز، اشتغالزایی در مناطق محروم را به عنوان راهکاری برای برون رفت از مشکلات این مناطق دانست و گفت: تسهیل و تسریع پروسههای اعطای مجوز فعالیتهای اقتصادی در مناطق ویژه محروم و حاشیه شهر شیراز از مهمترین اولویتهای محرومیتزدایی است.