پیمان اسکندری روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: ۳۰ هزار هکتار از اراضی دیم و ۶ هزار هکتار از اراضی آبی استان در سال زراعی جاری به کشت محصول جو اختصاص پیدا کرده است.
وی با اشاره به اینکه برداشت جو از مزارع استان هم از اوایل تیرماه آغاز شده است، اضافه کرد: بر اساس سیاست های ابلاغی وزارت جهاد کشاورزی و بر مبنای شاخص های تعیین شده استاندارد وزارتخانه، جو مازاد کشاورزان به صورت تضمینی توسط شرکت پشتیبانی امور دام خریداری می شود.
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان از ایجاد سه مرکز خرید در شهرستانهای سنندج، دهگلان و سقز خبر داد و گفت: از بیستم تیرماه امسال عملیات خرید جو به طور توافقی آغاز شده است.
اسکندری یادآور شد: قیمت هر کیلوگرم جو در سال زراعی جاری با سه درصد افت مفید، ۲ درصد افت غیر مفید و ۱۲ درصد رطوبت ۱۰۵ هزار ریال تعیین و ابلاغ شده است.
وی با اشاره به اینکه تاکنون بیش از ۲۰۰ تن جو در دهگلان خریداری شده و فرآیند خرید این محصول تا پایان فصل برداشت ادامه دارد، اظهار داشت: در صورت دارا بودن معرفینامه از مدیریت جهاد کشاورزی شهرستانها و یا مراکز خدمات جهاد کشاورزی محدودیتی برای تحویل به مراکز خرید وجود ندارد.
کردستان یک میلیون و ۲۱۷ هزار هکتار اراضی کشاورزی دارد که از این میزان سالانه ۷۸۳ هزار هکتار آن به زیرکشت محصولات زراعی می رود، ۳۸۱ هزار هکتار آن هم آیش بوده و ۵۳ هزار هکتار را هم باغات تشکیل داده است؛ از ۸۳۶ هزار هکتار اراضی زیرکشت محصولات کشاورزی کردستان ۷۰۵ هزار هکتار آن دیم و ۱۳۱ هزار هکتار آن هم آبی است.
جمعیت بهرهبردار کشاورزی استان کردستان ۱۲۲ هزار نفر است که (در شرایط جوی مناسب) سالانه حدود سه میلیون تُن محصولات کشاورزی (زراعی و باغی) تولید می کنند که بیش از ۴۴۰ هزار تُن از این میزان مربوط به محصولات باغی و باقی مربوط به بخش زراعت است.
عمده محصول زراعی استان کردستان گندم و عمده محصول تولیدی باغی نیز توت فرنگی با حدود ۶۲ هزار تن در سال است که ۵۹۴ هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان در سال زراعی جاری به زیر کشت گندم اختصاص دارد و از این میزان ۳۲ هزار هکتار آن گندم آبی و مابقی دیم است.