به گزارش بامداد جمعه ایرنا از اسپوتنیک، به گفته این منابع این هشدار در جریان گفت وگوی تلفنی پلوسی و بلینکن در اوایل هفته جاری مطرح شده است.
مقام دارای اختیار برای معرفی کشورهای حامی تروریسم وزیر امور خارجه آمریکا است. با این حال برخی از نمایندگان کنگره معتقدند هیچ مانعی برای تصویب قانون مربوطه توسط کنگره و معرفی روسیه به عنوان کشور حامی تروریسم بدون مشارکت وزارت امور خارجه این کشور وجود ندارد.
یکی از مقامهای دموکرات گفت: تصویب قانون در کنگره مسیری پیچیدهتر از تصمیم وزیر خارجه برای قرار دادن یک کشور در این فهرست است، اما به دولت آمریکا حمایت سیاسی لازم برای تشدید فشار اقتصادی و لفاظی علیه ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه را میدهد.
به ادعای آمریکا، کشورهای حامی تروریسم کشورهایی هستند که به طور سیستماتیک از اقدامهای تروریستی بینالمللی حمایت کرده یا با آنها سر و کار دارند. کشورهایی که در این فهرست قرار دارند مشمول تحریمهای اقتصادی و سیاسی از سوی آمریکا میشوند. در سال ۲۰۲۲ این فهرست شامل کشورهایی از جمله کوبا، کره شمالی و سوریه است.
به گزارش ایرنا، این درحالی است که آمریکا خود از گروههای تروریستی حمایت میکند و مقامهای این کشور در گذشته به ایجاد گروههای تروریستی مانند داعش اعتراف کردهاند.
پیشتر رئیس مجلس نمایندگان آمریکا از درخواست اوکراین از کنگره آمریکا برای معرفی روسیه به عنوان کشور حامی تروریسم حمایت کرده بود.
ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهور اوکراین از جو بایدن رئیس جمهور آمریکا خواسته است که روسیه را به عنوان کشور حامی تروریسم معرفی کند.
رئیس جمهور روسیه ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بیتوجهی غرب به نگرانیهای امنیتی مسکو، استقلال جمهوریهای خلق دونتسک و لوگانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.
پوتین سه روز پس از آن، پنجشنبه ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰) نیز عملیاتی نظامی که آن را "عملیات ویژه" خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کییف به رویارویی نظامی تغییر وضعیت داد.
جنگ در اوکراین وارد پنجمین ماه شده است و واکنشها به تهاجم روسیه همچنان ادامه دارد.