به گزارش ایرنا از نیویورک تایمز، پیش تر پیشنهاد مشابهی در مجلس نمایندگان آمریکا ارائه شده بود، جایی که انتظار میرود نانسی پلوسی، رئیس آن حامی قوی تصویب آن باشد. با این حال، طبق قانون آمریکا، اختیار تعیین و معرفی یک کشور به عنوان حامی تروریسم در اختیار وزارت امور خارجه است.
با این وجود، آگاهان معتقدند تصویب قطعنامه توسط سنا فشار بیشتری بر دولت بایدن وارد میکند تا روسیه را به فهرست کشورهای حامی تروریسم که شامل کوبا، کره شمالی، ایران و سوریه میشود، اضافه کند. کنگره آمریکا تاکنون بیش از ۵۰ میلیارد دلار کمک به اوکراین را تصویب کرده است.
در لایحه سنا آمده است: «نیروهای مسلح فدراسیون روسیه قتل های متعددی را علیه غیرنظامیان بیگناه انجام دادهاند و تلاش کردهاند تا جنایات خود را با گورهای دستهجمعی در سراسر اوکراین بپوشانند».
به گزارش نیویورک تایمز، اقدام اخیر سنای آمریکا همان چیزی است که ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین، در طول جنگ بارها ادعا کرده است: اینکه نیروهای روسی اقدامات وحشیانهای را علیه غیرنظامیان مرتکب شدهاند؛ از جمله تجاوز، قتل و شکنجه، که به تروریسم تعبیر میشود.
دفتر بلینکن در برابر درخواست اظهارنظر در خصوص مصوبه جدید سنا از سوی رسانه ها، آنها را به اظهارات قبلی وی ارجاع داد.
در یک کنفرانس مطبوعاتی در روز سه شنبه، از ند پرایس، سخنگوی وزارت امور خارجه، در مورد فشار کنگره و اینکه آیا دولت نگران است که تعیین روسیه به عنوان کشور حامی تروریسم، مذاکرات آینده برای پایان دادن به جنگ را پیچیده کند، سؤال شد.
او پاسخ داد که وزارت امور خارجه مسئول این است که «معیارهایی را که کنگره در قانون نوشته است» در رابطه با این نامگذاری «و مقایسه آن با حقایق» بپذیرد؛ روندی که به گفته او در حال انجام است.
نظر شما