به گزارش روز دوشنبه ایرنا از خبرگزاری کیودو، جزایر سلیمان کشوری کوچک اما از نظر موقعیت استراتژیک بسیار مهم است. این کشور روابط دیپلماتیک خود را در سال ۲۰۱۹ با تایوان قطع و با چین آغاز کرد. از زمان امضای پیمان امنیتی دوجانبه این جزیره با چین در ماه آوریل سال ۲۰۲۲، جزایر سلیمان به خط مقدم رقابت فزاینده ژئوپلیتیکی بین چین و آمریکا تبدیل شده است.
براساس بخشهای افشا شده این پیمان در رسانهها، چین امکان استقرار پلیس، ارتش و سایر نیروهای نظامی خود را در جزایر سلیمان خواهد داشت و کشتیهای آن نیز میتوانند در این کشور پهلو بگیرند.
کیودو نوشته است: مری لاوا یک زن ۳۸ ساله که در زمان افشای بخشهایی از پیمان امنیتی مذکور با آن مخالف بود اما حالا با توجه به ساخت ورزشگاهی ۱۰ هزار نفره توسط چین در این کشور، نظرش را تغییر داده است.
وی در این خصوص گفت: ساخت این ورزشگاه به برخی از مدارس برای آماده سازی جهت بازیهای اقیانوس آرام کمک زیادی خواهد کرد. ما در آینده مکان مناسبی برای میزبانی و تشویق جوانان خود خواهیم داشت.
جان بره یکی دیگر از شهروندان هونیارا نیز به این خبرگزاری ژاپنی گفت: فکر نمیکنم دولت اجازه ایجاد پایگاه نظامی را به چین بدهد. در حال حاضر قضاوت درباره پیمان امنیتی با کشوری که تازه در سال ۲۰۱۹ روابط با آن برقرار شده، زود است.
چین و جزایر سلیمان هنوز به طور رسمی متن پیمان امنیتی خود را منتشر نکرده اند.
ورزشگاه ملی جزایر سلیمان یکی از ۹ پروژه ساختمانی بزرگی است که چین قصد دارد قبل از میزبانی بازیهای اقیانوس آرام ۲۰۲۳ با کمکهای ۳۰ میلیون دلاری خود برای این کشور احداث کند.