سنندج- ایرنا- استاندار کردستان گفت: رویکرد ما در استان این بوده که از ظرفیت دانشگاه کردستان به عنوان یک دانشگاه نه تنها برای پرورش، تعلیم و تربیت دانشجو، بلکه به منظور استفاده از ظرفیت علمی آن برای حل مشکلات استان بهره‌ گیریم.

اسماعیل زارعی‌کوشا روز پنجشنبه در جلسه هیات امنای دانشگاه کردستان اظهار داشت: مدیریت استان و مجموعه‌های سازمانی باید به سمتی هدایت شوند که از امکانات و تولیدات علمی این دانشگاه در زمینه‌های مختلف از جمله مسئله مهم آب استفاده کنیم زیرا مجموعه دانشگاه با دلسوزی و دغدغه‌مندی بالایی در این حوزه ورود کرده‌اند.

وی اضافه کرد: تمام دستگاه‌ها را ملزم کردیم که با مجموعه دانشگاه ارتباط مستمر داشته باشند و از نگاه علمی مجموعه دانشگاه استفاده کنند و همچنین یک درصد اعتبارات هزینه‌ای خود را علاوه بر اعتبارات مصوب تحقیقاتی به منظور انجام فعالیت‌های پژوهشی و توسعه فعالیت‌های علمی و فناوری هزینه کنند.

استاندار کردستان با بیان اینکه دانشگاه کردستان مسیر رشد و ارتقا را در شاخصه‌های علمی طی کرده است، افزود: خوشبختانه استان از ظرفیت خوب دانشگاه کردستان برخوردار بوده و با وجود محدودیت‌ها و مشکلات مالی که وجود دارد توانسته به خوبی رشد کند.

زارعی کوشا یادآور شد: پروژه‌های دانشگاه کردستان را جزو اولویت‌های استانداری قرار داده‌ایم تا محوطه‌سازی دانشگاه‌ و همچنین مسکن اساتید را پیش از فصل سرما انجام دهیم.

وجود ۷۳۷ دانشجوی خارجی در دانشگاه کردستان

رییس دانشگاه کردستان هم در این نشست ضمن اشاره به تعداد مقالات سال ۱۴۰۰ و ارجاعات آن، اظهار داشت: حدود ۷۰ میلیارد ریال در این حوزه قرارداد خارجی داشته‌ایم و همچنین ۲۱ پژوهشگر پسادکتری را جذب کرده‌ایم.

رحمت صادقی ادامه داد: ۱۰ مورد فرصت مطالعاتی، ۱۸ نشریه پژوهشی، استقرار ۳۰ شرکت در مراکز رشد دانشگاه، ۱۱ شرکت دانش بنیان، راه‌اندازی زیست‌بوم نوآوری و فناوری دانشگاه با سه هزار و ۵۰۰ متر مربع از دیگر اقدامات این حوزه است.

وی به عملکرد بخش فرهنگی و دانشجویی اشاره کرد و افزود: پارسال در نیمسال نخست ۱۲۰ میلیارد ریال و نیمسال دوم ۱۰۰ میلیارد ریال تسهیلات به ۲ هزار نفر از دانشجویان داده شده است.

رییس دانشگاه کردستان یادآور شد: سال گذشته تعداد دانشجویان اسکان داده شده در خوابگاه‌ها در نیمسال نخست ۸۵۰ نفر و در نیمسال دوم چهار هزار و ۲۰۰ نفر بوده است.

صادقی به سایر برنامه‌های فرهنگی و دانشجویی برگزار شده در دانشگاه نیز اشاره کرد و افزود: ۷۳۷ دانشجوی بین‌الملل از هفت ملیت مختلف در دانشگاه در حال تحصیل هستند و تا کنون ۴۱ مورد تبادل دانشجو، ۱۰ استاد و پنج کارمند نیز با دانشگاه‌های خارجی داشته‌ایم.

وی به پروژه‌های مشترک تحقیقاتی، برگزاری دوره‌های مشترک دکتری، همکاری با پژوهشگران ایرانی خارج از کشور، نشست و تفاهم‌نامه با دانشگاه‌های خارجی نیز اشاره کرد.

رییس دانشگاه کردستان همچنین به مصوبات سفر رئیس جمهور نیز اشاره کرد و گفت: در این سفر یک هزار و ۴۰۰ میلیارد ریال به ۱۱ پروژه دانشگاه مختص به خوابگاه، محوطه سازی و تجهیزات اختصاص داده شد.

صادقی اظهار داشت: از لحاظ تعداد دانشجوی کارشناسی و ارشد مطابق برنامه راهبردی دانشگاه عمل شده و ۱۰۳ درصد تحقق داشته‌ایم، همچنین در مقطع دکتری به دلیل کمبود رشته ها ۵۴ درصد تحقق، در جذب دانشجویان خارجی ۱۲۶ درصد، اعضای هیات علمی ۸۷ درصد، مقالات خارجی ۱۰۴ درصد، دانشمندان پر استناد ۱۳۳ درصد و همایش‌های بین‌المللی ۱۰۰ درصد تحقق داشته‌ایم.

وی یادآور شد: عدم ابلاغ بودجه، مشکل اقامت دانشجویان افغانستانی، کمبود سرانه فیزیکی، کمبود خوابگاه، تجهیزات دانشگاهی و کمبود تسهیلات رفاهی از جمله مهمترین مشکلات دانشگاه هستند.

دانشگاه کردستان در سال ۱۳۵۳ کار خود را با عنوان دانش‌سرای عالی سنندج وابسته به دانشگاه تربیت معلم تهران آغاز کرد و در ادامه به عنوان یکی از پردیس‌های دانشگاه رازی کرمانشاه درآمد و در سال ۱۳۷۰ وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ایران، این مرکز آموزش عالی را با عنوان «دانشگاه کردستان» به رسمیت شناخت.

این دانشگاه هم اکنون هشت دانشکده شامل زبان و ادبیات، علوم انسانی و اجتماعی،  علوم پایه، کشاورزی، منابع طبیعی، مهندسی، هنر و معماری، علوم‌ پایه و فنی - مهندسی بیجار دارد و در حال حاضر ۱۱ هزار و ۲۰۰ دانشجو در ۵۶ رشته کارشناسی،  ۱۱۴ رشته کارشناسی ارشد و ۳۰ رشته دکترا در این دانشگاه مشغول به تحصیل هستند.