تهران - ایرنا - مسئولان سازمان بهداشت جهانی روز چهارشنبه با حضور در مناطق سیل‌زده فیروزکوه با نحوه امدادرسانی به آسیب دیدگان در این مدت آشنا شدند.

به گزارش خبرنگار گروه جامعه ایرنا، امروز ساعت از ۸ گذشته بود؛ که از سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر با تعدادی از اهالی رسانه سوار بالگرد شدیم. رئیس جمعیت و نماینده سازمان بهداشت جهانی در جمهوری اسلامی ایران و مدیر هماهنگی و همکاری‌های صلیب سرخ و هلال احمر در تهران نیر در ایستگاه چیتگر سازمان امداد و نجات به گروه اعزامی ملحق شدند.

همه آماده آمدند

مقصد مسئولان برای بازدید از فعالیت‌های این مدت هلال احمر در سیلاب به روستای مزداران بود؛ همه آماده و حتی با چکمه آمدند، محل نشستن بالگرد ویلای خانمی بود که این چند روز قبل نیز معاون اول و رئیس جمهور نیز در آنجا تردد کرده بود.  

از آنجا سوار خودورهای هلال احمر شدیم و تقریبا به میان روستا رفتیم. سیلاب، خودرو امدادی، کامیون و بلدوزر و امدادگرانی از هلال احمر و دیگر ارگان‌ها همچون سپاه و مدیریت بحران کشور مشغول بیرون کشیدن گل و لای و آب های جمع شده از میان‌ خانه‌ها و خیابان‌ها بودند.

جعفر حسین، نماینده سازمان بهداشت جهانی پس از پایان بازدید از فعالیت‌های هلال احمر در این مدت با ممتاز برشمردن خدمات این جمعیت در سیل گفت: من بارها در بحران‌های مختلف حضور داشتم اما تلاش‌های این جمعیت ستودنی و ممتاز است.

ما پشت میزنشین هستیم

حسین با بیان اینکه حضور روسای جمعیت در عملیات‌های امدادی در هنگام بروز بحران ها گفت: حضور رئیس جمعیت هلال‌احمر در منطقه باعث دلگرمی امدادگران است و همین دلگرمی باعث می‌شود تا جمعیت هلال‌احمر در کمتر از ۴۸ ساعت بتواند راه‌ها و شریان های اصلی را باز کند.

شاید یکی از زیبایی‌های این سفر صحبت‌ها جعفر حسین با امدادگران سرتا پاگلی در این روستا بود؛ حسین به امدادگران گفت: شما قهرمانان اصلی هستید ما پشت میزنشین هستیم.

تلاش برای جذب کمک‌های بشردوستانه

در ادامه این بازدید عطا دورانی، مدیر هماهنگی و همکاری های صلیب سرخ و هلال احمر در تهران گفت: من در جمعیت کشورهای مختلف حضور داشتم حضور فعال روسای جمعیت در منطقه باعث دلگرمی امدادرسانان و سرعت گرفتن فرایند امداد می شود.

دورانی در ادامه افزود: با رایزنی‌های انجام گرفته در تلاش هستیم تا برای سیل های اخیر کمک‌های بشردوستانه را جذب کنیم و در اختیار جمعیت هلال‌احمر ایران قرار دهیم.

مهدی ولی‌پور رئیس سازمان امدا و نجات هلال احمر با اشاره به این که عملیات امدادرسانی در زمینه های مختلف در سطح کشور ادامه دارد، گفت: عملیات امدادرسانی هلال احمر در حوزه‌های مختلف ادامه دارد و در همین راستا یک هزار و ۲۶۶ چادر امدادی، بالغ بر ۲۱ هزار تخته پتو، بیش از ۶ هزار و ۶۰۰ تخته موکت، ۱۷۵ بسته ظروف، ۳۴ هزار و ۲۱۰ کیلوگرم نایلون پوششی و ۱۱ هزار و ۶۹۶ بسته غذایی میان سیل‌زدگان توزیع شده است.

وی افزود: از تاریخ یک مرداد تا به امروز هلال احمر با بکارگیری نیرو و تجهیزات در سیلاب های ناشی از پدیده مانسون در سطح کشور فعال بوده و در ۲۴ استان متاثر از سیلاب مشغول خدمت رسانی به شهروندان بوده است. در همین زمینه مجموع مناطق عملیاتی متاثر از سیل یک هزارو ٦۶۹ ناحیه در ۱۶۷ شهرستان بوده و یک هزارو ۳۸۶ روستا نیز درگیر سیلاب و آبگرفتگی شده اند.   

 امروز نیز امدادرسانی در استان های اصفهان، البرز، تهران، بوشهر، چهارمحال و بختیاری، خراسان رضوی، خوزستان، سیستان و بلوچستان، فارس، کهگیلویه بویراحمد، لرستان، مازندران، مرکزی، هرمزگان و همدان ادامه دارد

این مقام مسئول در جمعیت هلال احمر ادامه داد: ۱۵۳ محور مواصلاتی درگیر پدیده جوی و سیل شدند که در این مسیرها نیز جمعیت هلال احمر فعال بوده و ۴۵۳ خودرو گرفتار را نجات داده است. همچنین ۳ هزار و ۱۷ نفر نیز به مناطق امن منتقل شدند و برای بیش از ۸ هزار و ۵۰۰ نفر شرایط اسکان اضطراری فراهم شد.  

ولی پور خاطرنشان کرد: از ابتدای سیلاب مرداد ۱۴۰۱ تا به امروز ۶ هزار و ۲۰۰ نیرو در قالب یک هزار و ۳۹۳ تیم عملیاتی با بکارگیری ۱۰۲۴ خودروی عملیاتی و ۴۲۷ دستگاه پمپ و لجن کش در حال خدمت رسانی به شهروندان بودند که این عملیات تا زمانی که به کلیه شهروندان خدمت رسانی شود، تداوم خواهد داشت.

در مجموع تا به امروز نیروهای جمعیت هلال احمر به بیش از ۶۱ هزار نفر امدادرسانی کرده اند.

رئیس جمعیت هلال احمر امروز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اعلام کرد: شمار هموطنان جانباخته در سیلاب های اخیر بر اساس آخرین آمار به ۹۰ تن رسیده و تعداد هموطنان مفقود شده در این سیلاب ها نیز ۸ نفر است.