به گزارش ایرنا، امروز اقشار مختلف در بندرعباس به عشق حسین و یارانش به کوچه و خیابانها آمده بودند و کمتر کسی در خانه مانده بود؛ روز عاشوراست دیگر، روز عزای حسین؛ نوای حسین حسین عاشقان ثارالله در هر کوی و برزن به گوش میرسید.
در این روز بومیهای هرمزگان به همراه تعدادی از دستههای اقوام بوشهری، آذری، لر زبانهای استان فارس، لرستانیها، کردها، لاریها، اصفهانیها، بلوچها، خراسانیها، کرمانیها، یزدیها و عربهای مقیم این استان که برای خود مسجد، حسینیه یا تکیه با هیاتهای جداگانه ای دارند، باشکوه ترین جلوه های بندگی را در عزا و ماتم شهیدان کربلا به نمایش گذاشتند.
هیاتهای مذهبی بندرعباس و اقوام ایرانی همراه با دستههای سینه زن و زنجیرزن وارد خیابانهای شهر شده و هر یک با فرهنگ و زبان مادری خود نوحه سر داده و نذرهای آنان نیز بر پایه پخت سنتی و محلی مناطق خودشان است.
دسته روی باشکوه هیات های مذهبی بندرعباس و اقوام ایرانی به مناسبت عاشورای حسینی از ساعت ۹ و نیم صبح امروز از میدان شهید دباغیان بندرعباس به سمت مسجد جامع آغاز شد و سوگواران حسینی از محله های خود تا این مکان مقدس با پای پیاده به نوحه خوانی، سینه زنی و زنجیرزنی سنتی پرداخته و با فریاد یا حسین یا حسین ارادت خود را به سید و سالار شهیدان به نمایش گذاشتند.
امروز حمل «علم ها» «تابوت ها» «حجلههای تزیین شده» و « شیر » « ذوالجناح » با پارچه خونین بر پشتش همراه با چند کبوتر سفید و پارچه های سبز رنگ، شترهایی که حامل دیگهای بزرگ٬ فرش و کجاوه هستند با کودکان خردسال و چاووش خوان با نوای « وای مولام حسین کشته شد وای آقام حسین کشته شد» همراه با صدای سنج و دمام دسته های عزاداری را شاهد بودیم.
برخی از هیات های عزاداری محله های قدیمی شهر بندرعباس نیز در طول مسیر به تعزیه خوانی خیابانی و ذکر مصیبت روز عاشورا پرداختند که با استقبال پرشور مردم بویژه نوجوانان مواجه شد.
بسیاری از هیات های مذهبی نیز با برپایی ایستگاه های صلواتی به توزیع نذری غذای گرم، شربت و شیرینی، آبمیوه و آب بین عزاداران پرداختند و برای شفای بیماران، عاقبت بخیری جوانان، رفع مشکلات اقتصادی و ریشه کنی کرونا طلب خیر و گشایش کردند.
عاشورای حسینی در بندرعباس همچنین با جلوه هایی از عشق و ارادت اقشار مختلف مردم به ساحت مقدس حضرت اباعبدالله الحسین(ع) همراه بود که می توان حضور ده ها دسته سینهزنی و زنجیرزنی و همچنین گروههای مذهبی در صف های منظم و منسجم اعم از زن و مرد، کودک، نوجوان و جوان سوگوار در خیابان های این شهر اشاره کرد.
از دیگر جلوه های این سوگواری نظم و امنیت ایجاد شده توسط ماموران انتظامی و پلیس راهور، حضور نیروهای پرتلاش شهرداری در صحنه و همچنین با توجه به گرمی هوا برنامه ریزی برای استقرار تانکرهای آب و پاشیدن گلاب بر روی صورت عزادان و عاشقان ثارالله در طول مسیرعزاداری است .
باتوجه به اینکه هنوز کرونا ریشه کن نشده است لذا از دیگر جلوه های مهم عزاداری امسال درهرمزگان برگزاری مراسم باشکوه سوگواری همراه با زدن ماسک و رعایت فاصله اجتماعی بود که به خوبی اجرا شد و مردم با انجام پروتکل های بهداشتی در کاهش این ویروس گام برداشتند.
عده ای از دسته های عزاداری در کنار مسجد جامع بندرعباس(مصلی قدس) تجمع کرده و منتظر اذان ظهر برای اقامه نماز ظهر عاشورا به امامت نماینده ولی فقیه درهرمزگان و امام جمعه بندرعباس حجت الاسلام و المسلمین محمد عبادی زاده هستند.
همچنین مراسم شب عاشورا در هرمزگان نیز بعد از نماز مغرب در حسینیه ها، مساجد، تکایا و امامزاده ها بویژه امامزاده سیدمظفر(ع)، امامزاده شاه محمد تقی، گلزار شهدای بندرعباس و مسجد جامع برگزار شد که تا پاسی از شب ادامه داشت.
بسیاری از هیات های مذهبی شهر بندرعباس شب عاشورا را سینه زنی و زنجیرزنی کردند و مردم نیز با حضور گسترده خود به شکوه این عزاداری افزودند.
قشرهای مختلف مردم با شرکت در مراسم شب عاشورا علاوه بر بهره گرفتن از سخنان علمای دین و آشنایی با معارف دینی همراه با مرثیه سرایی و تعزیه بر مصائب اهل بیت(ع) گریستند.
تنوع قومی، فرهنگی و مذهبی سبب شده جای جای استان هرمزگان در ایام و مناسبت های مختلف فرهنگی مذهبی مانند محرم ، صفر، رمضان و عیدها، دیدنیتر و زیباتر از بسیاری مناطق کشور باشد.
استان هرمزگان دارای یکهزار و ۶۰۰ هیات مذهبی فعال در شهرها، بخش ها و روستاها بوده که در مناسبتهای مذهبی بویژه در دهه محرم بیشترین فعالیت های مذهبی در زمینه برگزاری آیین های سوگواری از قبیل روضه خوانی، نوحه سرایی، سینه زنی، علم گردانی و تعزیه خوانی، تابوت گردانی، حجله گردانی و حنابندان دارند.