بجنورد-ایرنا- رییس سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت: ارزش اقتصادی گیاهان دارویی این استان ۵۰۰ میلیارد تومان برآورد شده است و افزایش سطح زیر کشت این گیاهان در اولویت قرار دارد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، محمد محمدزاده روز شنبه در بازدید از ایرنای خراسان شمالی اظهار داشت: از مجموع این میزان حدود ۴۴۰ میلیارد تومان مربوط به ارزش اقتصادی زعفران و مابقی به سایر گیاهان دارویی اختصاص دارد.

وی بر تکمیل زنجیره ارزش افزوده گیاهان دارویی در استان تاکید کرد و افزود: تلاش می شود تا به این مهم دست یابیم که سود بیشتری عاید بهره برداران و واحد های تولیدی و سایر فعالان این حوزه شود.

محمدزاده با بیان اینکه کشت گیاهان دارویی در عرصه های طبیعی و زراعی استان در اولویت قرار دارد، تصریح کرد: این ظرفیت و پتانسیل در استان حتی بیش از این میزان نیز وجود دارد و رشد ۲۰ درصدی در این زمینه هدفگذاری شده است.

رییس سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت: امسال هفت هزار و ۶۰۴ هکتار از اراضی این استان زیر کشت بهاره گیاهان دارویی رفت و پیش بینی می شود که یکهزار و ۸۰۰ تن گیاه دارویی برداشت شود.

محمدزاده افزود: امسال برای اولین بار شورای تخصصی توسعه گیاهان دارویی و فراورده های طبیعی خراسان شمالی در این استان تشکیل شد و در این جلسه تولید کننده های گیاهان دارویی، کشاورزان و فعالان بخش فروش گیاهان دارویی به بحث و گفت و گو در این خصوص پرداختند.

وی تصریح کرد: زعفران، گل محمدی، اسطوخودوس، بانگو، بابونه آلمانی، نعناع فلفلی، موسیر، گل گاوزبان، زیر سیاه، باریژه، آویشن، رزماری، شیرین بیان، سیاه دانه، بومادران، تخم کدوی کاغذی، شیرین بیان، خارشتر، مریم گلی و تخم شربتی از جمله گیاهان دارویی است که در اراضی خراسان شمالی کشت می شود.

رییس سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت: حتی گیاه خارشتر که در کنار جاده های این استان و بیابان ها می روید نیز دارای ارزش اقتصادی است.

محمدزاده با بیان اینکه کشت گیاهان دارویی در اراضی دیم استان برنامه ریزی شده است افزود: در بسیاری از کشور ها با کشت گیاهان دارویی درآمد بالایی کسب می کنند و  بایداز این طرفیت استفاده کرد.

وی خاطرنشان کرد: زعفران با چهار هزار و ۳۵۸ هکتار و گل محمدی با ۶۴۱ هکتار بیشترین اراضی کشت گیاهان دارویی در این استان را به خود اختصاص دادند.

رییس سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی ادامه داد: در سطح گلخانه های این استان نیز برخی از گونه های گیاهان دارویی کشت می شود که این امر باید گسترش یابد چرا که بیشتر این گیاهان نیز کم آب طلب هستند.

گستره حوزه منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان شمالی ۲ میلیون و ۳۳ هزار و ۳۶ هکتار است که از این وسعت یک میلیون و ۴۰۰ هزار هکتار مرتع، بیش از ۱۸۳ هزار هکتار بیابان و ۴۳۴ هزار و ۵۵۰ هکتار جنگل است.

۴۲۵ گونه گیاه دارویی در رویشگاه های طبیعی استان شناسایی شده و تا کنون خواص ماده موثره ۷۵ گونه از آنها کشف شده است.

بیش از ۳۰ هزار گونه گیاهی در دنیا وجود دارد که از این تعداد هشت هزار گونه در ایران شناسایی شده است.

خراسان شمالی بیش از ۳۴۲ هزار هکتار عرصه کشاورزی دارد که بیش از ۳۴ درصد ساکنان این استان در روستاها سکونت دارد.