همدان- ایرنا- مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان همدان گفت: در سفر استانی رئیس جمهور و هیات دولت به استان همدان، پروژه‌هایی را در چند محور تعریف کردیم و ۱۵۰ میلیارد تومان از طریق این سفر برای سه حوزه گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی مصویه گرفتیم.

به گزارش خبرنگار ایرنا؛ "علی مالمیر" روز شنبه در جمع خبرنگاران اظهار داشت: منتظر هستیم تا مصوبات سفر ابلاغ رسمی شود و تخصیص اعتبارات طی دو سال اتفاق می‌افتد.

وی موضوع دستکندها، ساماندهی و مرمت بافت‌های واجد ارزش شهری و روستایی، تکمیل زیرساخت‌ها روستاهای هدف گردشگری، مناطق نمونه و محورهای گردشگری و ایجاد نمایشگاه دائمی عرضه صنایع دستی استان همدان را از جمله محورهای مهم ارائه شده در سفر استانی رئیس جمهور عنوان کرد.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان همدان ادامه داد: این محورها غیر از موضوعات گردشگری است که در طی سفر به ویژه در حوزه زیرساخت راه به عنوان بهره گردشگری به آن پرداخته شد و ردیف‌هایی که توانستیم از اعتبارات ملی گرفتیم.

مالمیر یادآور شد: همدان یکی از استان‌هایی است که ۳۱ میلیارد تومان امسال برای موزه منطقه‌ای اعتبار برای آن پیش‌بینی و ۲۲ میلیارد تومان برای تملک آزادسازی حریم هگمتانه ابلاغ شد و این ردیف‌های ملی غیر از مصوبات سفر استانی است.

وی با بیان اینکه امسال چندین برابر افزایش اعتبارات داریم و اقدامات خوبی در دست اجرا است، گفت: تمرکز ما در حوزه دستکندها است تا بتوانیم مهمترین شاخص کلان گردشگری که افزایش ماندگاری گردشگران است را ارتقا و محصولات جدید گردشگری ارائه دهیم.

افتتاح دستکند سامن با حضور وزیر میراث فرهنگی

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان همدان اختصاص یک پایگاه تخصصی برای دستکندهای استان را در راستای این سیاست برشمرد و افزود: فاز نخست گردشگری دستکند سامن هفته دولت امسال آماده افتتاح است که از وزیر میراث فرهنگی نیز برای حضور در این آئین دعوت کرده‌ایم.

مالمیر ادامه داد: در حال حاضر کار کاوش در دستکتدهای سامن و ارزان فود در دست اقدام است و در حوزه زیرساخت‌ها همچون مرمت، استحکام‌بخشی دیواره‌ها، مرمت اسکلت‌ها، نورپردازی، تملک و احداث ساختمان و آماده‌سازی ورودی دستکند سامن اقدامات خوبی صورت گرفته است.

وی با اشاره به بازدید وزیر میراث فرهنگی از دستکند دهبُنه تویسرکان در جریان سفر استانی رئیس جمهور، اظهار داشت: این دستکند موقعیت و چشم‌انداز زیبایی دارد و یکی از جاذبه‌های گردشگری است که در این سفر مقرر شد امسال یک فصل کاوش در دستکند تویسرکان انجام شود.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان همدان در ادامه به جزئیات سرقت از موزه همدان پرداخت و بیان کرد: در حوزه حفاظت از میراث فرهنگی استان هیچ کوتاهی صورت نگرفته و یکی از استان‌های سرآمد کشور در آماده‌سازی مخزن امن اشیای فرهنگی است.

جابجایی اشیای بدل به جای اصل در موزه همدان کذب است

مالمیر با تاکید بر اینکه در این موضوع سرقت خطای نیروی انسانی مطرح است، اضافه کرد: پس از اطلاع موضوع به سرعت بررسی شد و عاملی که اقدام به سرقت کرده بود، شناسایی و دستگیر شد.

وی بیان کرد: افرادی که در این زمینه قصور و کوتاهی داشتند، بازداشت شدند و پرونده سرقت در هیات تخلفات اداری و محاکم قضایی در دست پیگیری است.

مالمیر هرگونه شایعاتی در زمینه جایگزینی اشیای بدل به جای اصل در موزه همدان را کذب خواند و گفت: جایگزینی اشیای بدل به جای اصل کذب است و بدون هیچ اغماضی پرونده در محاکم قضایی در دست پیگیری و رسیدگی است و روند قانونی را طی می‌کند.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان همدان هرگونه اظهارات غیرکارشناسی، غیرمسئولانه و غیراخلاقی درباره این موضوع را نادرست خواند و یادآور شد: سارق با قید وثیقه آزاد است و تحت اشراف کامل شعبه رسیدگی است.

مالمیر همچنین مرمت یخدان میرفتاح ملایر را که سال ۹۸ بر اثر سیل طاق آن فروریخت، یکی از اولویت‌ها دانست و افزود: حدود ۸۰۰ میلیون تومان برای مرمت طاق این اثر پیش‌بینی شد که پس از این اتفاق طبق اظهار نظر کارشناسان ذی‌صلاح، مشخص شد که ساقه و پی ساختمان نیز دارای ایرادات اساسی است.

یک و نیم میلیارد تومان برای مرمت یخدان میرفتاح هزینه شد

وی طولانی شدن مرمت یخدان میرفتاح را رفع ایرادات اساسی این بنای تاریخی عنوان کرد و ادامه داد: در همین راستا پیش‌بینی اعتبارات سه برابر شد و تاکنون یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان برای مرمت این بنا هزینه شده است.

به گفته وی سال گذشته حدود ۸۵۰ میلیون تومان از محل اعتبارات ملی و استانی برای مرمت یخدان میرفتاح اختصاص یافت و امسال نیز پیگیری‌های لازم برای جذب اعتبارات داریم تا بتوانیم مرمت طاق بنا را شروع کنیم.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان همدان همچنین به تهیه طرح ساماندهی و بازآفرینی حیقوق نبی اشاره و ابراز امیدواری کرد: در اصلاح چارت سازمانی و تناسب‌سازی چارت و استخدام نیرو گشایشی در این حوزه صورت گیرد.

ملایر یکی از موفق‌ترین شهرهای جهانی صنایع دستی است

مالمیر گفت: آمادگی لازم برای اعطای هرگونه تسهیلات مورد نیاز در حوزه گردشگری و صنایع دستی و دیگر حوزه‌ها را داریم و هر سرمایه‌گذاری که در زمینه احداث هتل و خانه‌های بوم‌گردی علاقه‌مند باشد، آماده همکاری هستیم.

وی ملایر را یکی از شهرهای موفق در حوزه مبلمان منبت و تبلیغات این هنرصنعت و توسعه کارگاه‌ها، نمایشگاه‌ها و فروشگاه‌ها دانست و ادامه داد: ملایر به عنوان شهر جهانی مبلمان منبت به خوبی از این ظرفیت استفاده کرد.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان همدان مشارکت خوب فعالان این صنعت و بخش خصوصی را رمز موفقیت این هنرصنعت دانست و بیان کرد: پرونده ثبت جهانی ارگ باستانی نوشیجان در قالب ثبت زنجیره‌ای در دست انجام است.

مالمیر یادآور شد: جشنواره شیره‌پزی مانیزان پس از وقفه‌ای که به دلیل کرونا پیش آمد، امسال برگزار خواهد شد و علاقمند هستیم جشنواره گسترده‌تر و از یک روز به چند روز افزایش یابد که در این زمینه نیازمند مشارکت جامعه محلی هستیم.