به گزارش خبرنگار ایرنا، وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در جریان این بازدید گفت: طبیعت، آبشار و کتیبه های گنجنامه بسیار دیدنی است و نقطه قوت جذب گردشگری در استان همدان است.
ضرغامی خاطرنشان کرد: گردشگران در فصل گرم سال به این استان سفر کنند چراکه مسیر کوتاه، اتوبان و جاده امن و جاذبه های گردشگری این استان برای بازدید و تفریح گردشگران بی نظیر است.
وی با بیان اینکه تهرانی ها تعطیلات خود را به این استان سفر کنند افزود: همدان محل تابستانی هخامنشیان بوده است.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی همدان ادامه داد: با توجه به اطلاعاتی که راهنمایان گردشگری از کتیبههای گنجنامه میدهند این اثر دارای ظرافتهای قابل تأملی است.
وی اظهار داشت: خشایارشاه پسر داریوش همانند کتیبههای پدر خود را اجرا کرده که پایینتر از کتیبه داریوش قرار گرفته است که به نظر میرسد به دلیل رابطه احترام به پدر بوده است و این میتواند به عنوان یک سند مورد توجه باشد.
ضرغامی اضافه کرد: مشابهت متن هر 2 کتیبه در 2 دوره و به سه زبان نشان میدهد نیاکان ما بینالمللی فکر میکردند چرا که در آن دوران نیمی از دنیا در اختیار ایران بوده است.
وی با اشاره به اینکه در متن کتیبهها به شادی اشاره شده است، خاطرنشان کرد: اشاعه شادی در جامعه موضوعی است که بارها به آن تاکید کردهایم و جامعه امروزی به آن نیازمند است.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی در رابطه با نگهداری کتیبههای گنجنامه بیان کرد: برای جلوگیری از فرسایش این آثار باید تدابیری اندیشید تا از آسیب به آنها جلوگیری شود.
ضرغامی در ادامه به طبیعت زیبا، آبوهوای دلپذیر و غنای فرهنگی و تاریخی همدان اشاره کرد و گفت: این استان به دلیل فاصله مسافتی کوتاه با پایتخت میتواند یکی از مقاصد گردشگری پایتختنشینان باشد.
گنجنامه همدان بر دل صخرههای الوند در فاصله پنج کیلومتری غرب شهر همدان و در انتهای درهای در عباس آباد حکاکی شده است.
هر کتیبه در سه ستون و ۲۰ سطر به زبانهای پارسی باستان، زبان عیلامی و بابلی نو نوشته شدهاند.
صخرههای کوه الوند در نزدیکی شهر هگمتانه قرار داشتند که یکی از مهمترین شهرهای هخامنشنیان بوده است.
گنجنامه همدان نیز در زمان داریوش کبیر و خشایارشاه حکاکی شدهاند که این صخرهها بر سر راه شاهنشاهی قرار داشتهاند یعنی راهی که از استان فارس تا همدان و بابِل کشیده شده است.
استان همدان یکی از مناطق بسیار قدیمی سرزمین ایران است و پیدایش تمدن بسیار کهن در شهر هگمتانه نشانهای بر این ادعا است که همدان نقش مهمی در فرهنگ ایرانی دارد.
در بین شواهد تاریخی، سنگ نوشتههای گنجنامه همدان جایگاه ویژهای داشته و مورد توجه باستانشناسان میباشد. موقعیت جغرافیایی این اثر تاریخی باعث شده تا در اطراف گنجنامه همدان تفریحات مهیج و مفرح بسیاری احداث گردد.
آیتالله «سیدابراهیم رییسی» رییس جمهوری اسلامی ایران صبح امروز(پنجشنبه ۶ مرداد) در سیامین سفر استانی خود، وارد همدان شد.
آیین استقبال رسمی از رییس جمهور با حضور آیتالله «حبیب الله شعبانی موثقی» نماینده ولی فقیه در استان و «علیرضا قاسمی فرزاد» استاندار همدان، فرماندهان نظامی و انتظامی، اعضای شورای تامین و جمعی از مدیران دستگاه های اجرایی استان در فرودگاه همدان برگزار شد.
همچنین جمعی از وزرای دولت به نمایندگی از رییس جمهور به شهرستان های تابعه استان همدان سفر می کنند و ضمن دیدار با مردم و شرکت در جلسات کاری، مسایل و مشکلات منطقه را بررسی و نتیجه کار را در شورای اداری استان به رییس جمهور ارایه می کنند.
استان همدان در مجموع پنج هزار و ۴۰۰ کیلومتر راه ارتباطی(آزادراه، بزرگراه، راه اصلی و روستایی) دارد که این استان همواره به واسطع موقعیت خاص جغرافیایی به عنوان شاهراه ارتباطی شمال به جنوب و شرق به غرب کشور یاد می شود.
همدان همچنین با ۲ خط ریلی جداگانه در مسیر غرب و مرکز کشور با طول حدود ۵۰۰ کیلومتر دارای موقعیت ممتازی در این بخش است.
این استان زرخیز دارای ۶۹۲ هزار هکتار زمین زراعی(آبی و دیم) و ۱۱۷ هزار بهره بردار در بخش کشاورزی است که بر اساس آخرین آمارهای منتشر شده، ارزش ریالی تولیدات کشاورزی استان معادل ۶۶ هزار و ۳۰۰ میلیارد ریال است.
همدان از قطب های اصلی تولید سیر، سیب زمینی و گندم به عنوان محصولات راهبردی کشاورزی است.
استان همدان همچنین دارای ۲ نشان جهانی «انگور و مبل و منبت» ملایر و «سفال» لالجین است، ضمن اینکه محصول گردوی شهرستان تولید با نشان ملی از جمله بهترین و موغوبترین گردوی تولیدی در جهان است.
خبرها و گزارش های بیشتر از سفر استانی رییس جمهور به این استان را در پرونده خبری «دیار هگمتانه میزبان سیامین سفر استانی رییس جمهور» دنبال کنید.
نظر شما