به گزارش خبرنگار ایرنا، علیرضا قاسمی فرزاد عصر یکشنبه در نشست اعضای شورای آب استان همدان که با حضور رئیس جمعیت هلال احمر کشور، معاون وزیر نیرو و جمعی از مسوولان کشوری و استانی برگزار شد، افزود: پروژه انتقال آب به همدان، از سال ۱۳۸۳ با سفر رهبر معظم انقلاب اسلامی به همدان تصویب شد و قرار بود تا سال ۱۳۹۰ به بهرهبرداری برسد؛ در حالی که در سال ۱۴۰۰ با آغاز به کار دولت سیزدهم، این پروژه ۴۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشت.
وی اظهار داشت: دولت سیزدهم به فکر تامین آب پایدار برای همدان است، با پیگیریهای انجام شده و به دستور رئیس جمهور محترم، اعتبار ویژهای برای این کار اختصاص یافته است.
قاسمی فرزاد تصریح کرد: در طول چندماه گذشته، وزارت نیرو، در راس آن وزیر نیرو، معاونان، شرکت های آب منطقهای و آبفا، اقدامات و فعالیتهای خوب و موثری در جهت پیشبرد پروژه آبرسانی به شهر همدان داشتهاند که قابل قدردانی و تشکر است.
وی ادامه داد: پیشرفت فیزیکی پروژه آبرسانی به شهر همدان، در طول چهار ماه گذشته در دولت سیزدهم، بیش از ۱۷ سال در دولتهای قبل بوده است و مراحل پایانی خود را میگذراند.
استاندار همدان با اشاره به اینکه پروژه انتقال آب از سد تالوار به همدان از سال ۱۳۸۶ تا ۱۴۰۰، حدود ۴۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشت، گفت: در سفر دیروز (شنبه) وزیر نیرو به استان و بازدید از پروژه انتقال آب به همدان، قرار شد یک جدول زمانبندی شده از اقدامات باقی مانده برای اجرای پروژه آبرسانی، مشخص شود.
وی افزود: با توجه به بازدیدهای میدانی وزیر نیرو، در طول چند هفته آینده، فاز نخست طرح انتقال آب به همدان تکمیل خواهد شد.
قاسمی فرزاد اظهار داشت: در روزهای گذشته، شاهد افت فشار در مخازن آب شهر همدان بودیم و ضرورت دارد که از مصرف بیرویه آب پرهیز شود.
وی با بیان اینکه خویشتنداری و همکاری مردم شریف همدان در این چند روز قابل قدردانی و تشکر است، تصریح کرد: مجموعه مدیریتی آبمنطقهای و شرکت آبفا در استان به صورت شبانه روز، تلاش میکنند تا هر چه سریعتر، پروژه آبرسانی به شهر همدان به پایان برسد.
استاندار همدان خاطرنشان کرد: برخی از کشاورزان استان در راستای همبستگی و همیاری، تعدادی از چاههای آب را در اختیار شرکت آبفا قرار دادهاند تا کمبود آب مردم همدان جبران شود.
وی ادامه داد: از کسانی که حاضرند به صورت داوطلبانه چاههای خود را برای تامین آب آشامیدنی مردم همدان اختصاص دهند، حمایت خواهد شد.
قاسمی فرزاد تاکید کرد: جمعیت هلال احمر در محله هایی که تهیه بطری آب آشامیدنی برای آنها سخت بوده، توانسته به صورت گسترده و چشمگیر بستههای آب را بین مردم تقسیم کند.
به گزارش ایرنا، در پی کاهش جدی بارش ها و خشکسالی ناشی از آن، ذخیره آب سدهای استان همدان به ویژه سد اکباتان به عنوان منبع اصلی تامین آب شهر همدان بسیار کاهش یافته است.
همین امر از ابتدای هفته جاری موجب بروز مشکل و تنش آبی در شهر همدان و اعمال زمان بندی قطع شبکه در شهر شده است.
طرح آبرسانی به شهر همدان یکی از اقدامات موثر و پایدار برای رفع مشکل کم آبی است که این پروژه در ۱۸ سال گذشته بلاتکلیف بوده و پیشرفت بسیار کمی داشته است، از ابتدای فعالیت دولت سیزدهم این پروژه با پیگیری های جدی استاندار همدان و حمایت های دولت پیشرفت قابل توجهی داشته است چراکه اقدامی راهگشا و پایدار برای رفع مشکل کم آبی همدان است.
منابع آبی و ذخیره سد اکباتان به عنوان منبع اصلی تامین آب شهر همدان نیز به کمترین میزان خود و رسیده و به نوعی خشک شده است و از منابع آبهای زیرزمینی برای تامین آب مورد نیاز مردم شهر همدان استفاده میشود.
در حال حاضر آب آشامیدنی مصرفی شهر همدان از طریق ۷۰ حلقه چاه در مناطق دشت همدان- بهار و خالقوردی تامین می شود.
«علی اکبر محرابیان» وزیر نیرو روز گذشته(شنبه) در جریان سفر به استان همدان به منظور بازدید از طرح آبرسانی به همدان و همچنین بررسی روند مسایل و مشکلات مرتبط با خشکسالی و تنش آبی این استان با اشاره به تلاش جدی دولت برای رفع مشکل تنش آبی ناشی از خشکسالی از جمله در استان همدان گفت: شمارش معکوس برای افتتاح ابرپروژه آبرسانی به همدان آغاز شده و مرحله اول طرح آبرسانی به همدان ظرف ۲ تا سه هفته آینده به بهره برداری می رسد.