به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا از «ژاپن تایمز» ، تغییرات آب و هوایی تا همین الان هم موجب موجهای گرما و سایر شرایط شدید اقلیمی در سرتاسر جهان شده بطوری که در سال جاری انتظار میرود گرما بر محصولات کشاورزی از هندوستان تا اروپا تاثیر داشته باشد. افزایش دمای هوا موجب نگرانیهای فزایندهای درباره سلامتی هم شده است بخصوص برای افرادی که در گرما و رطوبت بالا کار میکنند.
در این حال ، ارزیابی جدید موسسه ارزیابی ریسک «وریسک ماپلکرافت» (Verisk Maplecroft ) ، هشدار میدهد که فشار (استرس) گرمایی «ریسک شدیدی» را متوجه کشاورزی در ۲۰ کشور جهان از جمله غول کشاورزی، هندوستان میکند. اما انتظار میرود در دهههای آینده این تهدید گسترش یافته و ۶۴ کشور جهان را تا سال ۲۰۴۵ در بر بگیرد. این کشورها شامل چین ، هندوستان ، برزیل و آمریکا میشوند و در حال حاضر ۷۱ درصد محصولات غذایی جهان را تولید میکنند.
«ویل نیکلاس» رئیس بخش آب و هوای موسسه یاد شده گفت: با افزایش دمای هوا در جهان و افزایش استرس گرمایی ، شاهد خواهیم بود که محصولات کشاورزی در کشورهای معتدلتر هم تحت تاثیر این مساله قرار خواهند گرفت.
این گزارش حاکی است که محصول برنج بطور خاص در معرض خطر قرار دارد و محصولات دیگری مانند کاکائو و حتی گوجه نیز در وضعیت نگران کنندهای قرار دارد. موسسه یاد شده گزارش ارزیابی ریسک خود را بر اساس دادههای دمای جهانی از سازمان هواشناسی بریتانیا ( U.K. Met Office) تهیه کرده است.
این گزارش بر مبنای پیشبینی انتشار گازهای آلاینده منجر به افزایش ۲ درجه سانتیگرادی دمای هوا نسبت به دوره قبل از صنعتی شدن تهیه شده است. مولفان این گزارش در عین حال میگویند که حتی در سناریوهایی که اقدامات بیشتری برای کاهش انتشار گازهای کربنی را در نظر میگیرند نیز ممکن است شاهد افزایش دمای به میزان ۲ درجه سانتیگراد باشیم.
کشور هندوستان که در سال ۲۰۲۰ در حدود ۱۲ درصد از تولید جهانی غذا را به خود اختصاص داده بود در حال حاضر نیز به عنوان کشوری با ریسک شدید شناخته میشود و تنها کشور مهم کشاورزی است که در دمای حال حاضر جهان نیز در این طبقهبندی گنجانده شده است. نیکلاس در این خصوص گفت که این مساله میتواند بر تولید و صادرات کشور هندوستان تاثیر بگذارد و مسائلی مانند رتبه اعتباری و حتی ثبات سیاسی آن کشور را نیز تحت تاثیر قرار دهد. تا سال ۲۰۴۵ میلادی فهرست چنین کشورهایی طولانیتر خواهد شد.