به گزارش خبرنگار ایرنا ، عطاءالله کاویان روز پنجشنبه در جریان بازدید از خبرگزاری جمهوری اسلامی مرکز مازندران و دیدار با سجاد خسروانیان رییس و کارکنان ایرنا افزود : با توجه به حساسیت رئیس جمهور در حفاظت از عرصههای محیط زیست و همسو با تحقق این مهم، هیچگونه طرح عمرانی بدون ارزیابیهای زیست محیطی و اخذ مجوز از این نهاد و دیگر دستگاههای اجرایی در مازندران عملیاتی نخواهد شد.
وی با بیان این که اهمیت حفاظت از عرصههای محیط زیست بر کسی پوشیده نیست و در آیات و روایات نیز بر این اصل مهم تاکید فراوانی شده است ، اظهار داشت : رهبر معظم انقلاب اسلامی نیز در ابلاغی، به معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست ماموریت دادهاند تا در راستای تبیین و اجرای سیاست های ابلاغی به تمام استانها اقدام کنند.
کاویان تنوع زیست محیطی در مازندران را بسیار گسترده و در عین حال شکننده توصیف کرد و گفت : مازندران در حوزه حفاظت از محیطی زیست با عقب ماندگی تاریخی زیادی مواجه است و دولت سیزدهم با مردمی کردن طرح ها و همچنین تامین منابع اعتباری مورد نیاز، تلاش کرده است تا این کمبودها به حداقل کاهش یابد.
وی مجموعه محیط زیست مازندران را یک نهاد دولتی و در کنار دیگر دستگاههای اجرایی استان دانست و افزود : تلاش میشود با حفظ و در نظر گرفتن استانداردهای زیست محیطی و رعایت الزامات قانونی، این نهاد کمک حال مجموعه مدیریتی استان در اجرای طرح های مختلف عمرانی باشد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران اکوسیستم موجود در این استان را بسیار شکننده توصیف کرد و با بیان این که برخی زیستگاههای حیات وحش استان بنا به دلایل مختلف از گذشته دچار آسیب شده اند، گفـت: در این گونه مناطق تهیه طرح امکانات توسعه ای در بخشهای مختلف به هیچ عنوان توجیه پذیر نیست.
وی با بیان این که باید با اتخاذ راهکار درست و اصولی ضمن حفظ صنایع مادر و ایجاد اشتغال پایدار، استانداردهای های زیست محیطی نیز در اجرای برخی طرح ها مورد توجه قرار گیرد ، افزود : قصد نداریم به هیچ عنوان مقابل شرکت های دانش بینان قرار بگیریم بلکه باید از ظرفیت این شرکتها در راستای توسعه بیش از پیش و همه جانبه استان به شکل مطلوب استفاده کرد.
او ادامه داد : دولت سیزدهم در تلاش است تا طرح حفاظتی در بخش محیط زیست را با مشارکت مردم اجرا کند تا علاوه بر حفظ منابع موجود ، آن را بدرستی در اختیار نسلهای آینده قرار دهد.
کاویان افتتاح ایستگاه مانیتورینگ مناطق را به عنوان بزرگ ترین دستاورد دولت سیزدهم در بخش محیط زیست مازندران معرفی کرد و با بیان این که این مرکز با حضور معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور افتتاح و بهره برداری شد، گفت که با فعالیت این ایستگاه ضمن پالایش صنایع مادر، ایستگاههای محیط بانی و همچنین محیط بانان نیز به طور مداوم رصد و پایش می شوند.
مازندران دارای ۲ تالاب بین المللی میانکاله و فریدونکنار و چندین تالاب و آبگیر محلی چون ساهون، لپو و پلنگان، ولشت، استخرپشت، گل پل، خضر نبی، شورمست، دریوک ، سراندون و بالندون ، گز و کندوچال است .
مازندران همچنین افزون بر ۸۰۰ قطعه آببندان به مساحت ۱۷ هزار هکتار دارد. همه ساله در فصل زمستان ۹۰ گونه پرنده مهاجر زمستان گذران با جمعیت حدود یک میلیون بال به مازندران مهاجرت می کنند.
بر اساس آمارهای رسمی ، تاکنون بیش از ۴۹۰ گونه جانوری از رده های مختلف مهره داران اعم از پرندگان، پستانداران، خزندگان، دوزیستان و ماهی ها در زیست بوم مازندران شناسایی شده اند.
پرندگان با ۳۱۷ گونه از ۵۸ خانواده ، پستانداران با ۶۳ گونه و ۱۹ خانواده ، دوزیستان با ۹ گونه از ۶ جنس و ۶خانواده ، خزندگان با ۲۶ گونه از ۲۱ جنس و ۱۱ خانواده و ماهی ها با ۷۵ گونه بخشی از تنوع زیستی حیات وحش مازندران را تشکیل می دهند.